Mireia Farrero

Pla

L'enllaç marcat [+] permet publicar després d'amagar les subseccions que conté la secció corresponent.

Biografia

Imatge representativa Farrero Oliva Mireia

Mireia Farrero i Oliva

Ed.Especial

DIARI WEBQUEST

Aquest serà el diari dels avenços i els desastres de la Webquest.

1 SETMANA

Avui, primer dia, la nostra tasca a consistit en entendre tot l'entramat que implica crear una webquest i fer-ne una idea global sobre tota la practica.

 

Després de saber que caldria fer un diari sobre tots els passos que hem de seguir per fer la nostra webquest, hem passat a localitzar el portafoli on els escriurem:

 

http://eduportfolio.org/portfolio_MespMmus


Dins del correu de la facultat hem trobat un correu en que se'ns informava de l'adreça del nostre portafoli, el nom d'usuari i finalment la nostra contrasenya.

Una vegada localitzat tot el necessari per accedir al nostre lloc de treball hem passat a modificar alguns punts com la contrasenya. Després hem experimentat amb la pujada de fotos i el canvi de fons, per exemple. També hem vist com crear entrades i subentrades i com modificar-ne el contingut a més d'evitar que el nostre portafoli no sigui visible per tothom.

 

Una vegada aclarit el tema del nostre diari hem començat amb la Webquest. Per poder crear-ne una hem hagut d'obrir un nou correu, comú per ambdós membres del grup. Utilitzem un editor web que podem trobar en la següent adreça:

 

http://www.phpwebquest.org/

 

Tot i que la pàgina no s'activa immediatament vam poder veure el funcionament d'aquesta pàgina, les diferents estructures i les eines de l'editor (molt semblant al Word). Cada webquest ha de tindre uns continguts mínims detallats en la guia del projecte, a més haurà d'estar relacionada amb la nostra especialitat.

Ara caldrà excollir el tema i fer-ne un petit esquema per tindre clar els punts a tractar.

Per veure la finalitat d'aquest recurs hem llegit un artícle de Jordi Adell "Internet en el aula: las Webquest" on podem veure quines són les seves utilitats a més del procés que cal seguir per a que sigui útil en el procés d'aprenentatge.

 

 

2 SETMANA

 

Aquesta setmana ens ha servit per tindre una visió més clara de la nostra futura Webquest.

La Webquest estarà dirigida a alumnat de segon nivell de Primer cicle de Primària, aproximadament uns 7 anys. La idea però vol centrar-se en alumnes amb retard del llenguatge.

 

L'objectiu d'aquesta pàgina és aconseguir que els nens amb retard del llenguatge puguin adquirir vocabulari relacionat amb les Noves Tecnologies. Hem decidit centrar-nos en elements que estiguin relacionat amb l'ordinador ja que es tracta d'una eina que els hi resulta familiar i per tant, aprendre quins són els elements que el composen i com funciona pot convertir-se en un coneixement molt més funcional. A més, també volem introduir-los en el món dels dibuixos per ordinador treballant amb el Paint.

En aquest tipus de trastorn del llenguatge és molt important tindre un model correcte, per aquesta raó hem decidit que tots els textos (Introducció, activitats, avaluació,etc.) que apareguin en la Webquest puguin ser reproduïts amb àudio. Les activitat estaran relacionades amb el desenvolupament de la competència comunicativa lingüística i audiovisual juntament amb la competència metodològica de tractament de la informació i competència digital.

 

Per tal de fer la tasca més motivadora hem pensat que era necessària crear un context en què ells haguessin de complir una “missió” així, al perseguir un objectiu, la tasca pot ser més amena.

Pel que fa a l'avaluació volem diferenciar entre la del mestre mitjançant una rubrica, i la de l'alumne, on utilitzarem la tècnica de l'home pallasso, per aconseguir que de forma autònoma també pugui ser conscient de tots els seus avenços.

 

ESBÓS DE L'ESTRUCTURA

 

INTRODUCCIÓ

 

Volem ajudar a l'Heura a fer un dibuix per a la seva mare però no tenim ni fulls ni llapis així que, hem decidit utilitzar l'ordinador i enviar-li per correu electrònic.

 

 

TASCA

 

 • Volem saber com es diuen els elements d'un ordinador.

 • Volem saber per a què serveixen.

 • Volem aprendre a dibuixar amb l'ordinador i conèixer les eines que utilitzarem.

 • Volem enviar-li el dibuix a la mare de l'Heura per Internet.

 

La tasca consisteix en resoldre un problema que ens proposen i dissenyar un producte

 

PROCÈS

 

 • La primera activitat consisteix en endevinar a quines parts de l'ordinador corresponen les endevinalles D'aquesta manera podrem veure quins són els coneixements de vocabulari previs que té el nen.

 • Després comprovarem si el que saben dels ordinadors és correcte. Investigarem què és un ordinador, de què està compost, per a què serveix i com funciona. Veurem un vídeo explicatiu. (casolà)

 • Ara que coneixem tot el necessària per fer funcionar un ordinador passem a la segona activitat que consisteix en escriure el nom les eines que podem utilitzar en el Paint per dibuixar, tallar, pegar (eines bàsiques per fer una composició tan en paper com en ordinador). Al veure les imatges (components de l'ordinador i eines del Paint com pinzells, gomes, etc.) els nens hauran de reconèixer de quin element es tracta i escriure'n el seu nom.

  (.Abans però podríem fer una activitat per aprendre a utilitzar el ratolí, l'enllaç és a baix)

 • La tercera activitat consisteix en seguir les instruccions que els donarà l'Heura (color, eina, etc.) per fer el dibuix. (Part on és posa a prova el vocabulari adquirit i s'introdueix l'alumnat en l'ús del Paint) Una vegada acabat el desarem.

 • La quarta activitat consistirà en en enviar, via e-mail, el dibuix a la mare de l'Heura.

   

  (Totes les activitats és podran llegir i escolta per tal que associïn el fonema amb el grafema)

 

 

AVALUACIÓ

 

Per al mestre: rubrica

Per a l'alumne: l'home pallasso (Què he aprés? Què he sentit? De què hem servirà el que he aprés?)

 

CONCLUSIONS

 

Al acabar les activitats els nens hauran adquirit el vocabulari corresponent als elements dels ordinadors i les eines bàsiques per poder fer-hi un dibuix. A més hauran aprés a utilitzar un editor de dibuixos i a utilitzar internet per transmetre informació.

 

CRÈDITS I REFERÈNCIES

 

http://www.delacalle.net/cristina/webquest/proceso.htm

 

http://w3.cnice.mec.es/eos/MaterialesEducativos/mem2001/raton/index.html  ÚS DEL RATOLÍ

 

BIGAS, Montserrat; CORREIG, Montserrat (eds.) (2001): Didáctica de la lengua de la educación infantil, Madrid, Síntesis.


TORRES GIL, Julia (1995): Cómo detectar y tratar las dificultades en el lenguaje oral, Barcelona, CEAC.


AGUILAR, Eva M.; SERRA, Miquel (2005): A-RE-HA. Análisis del retraso del habla. Protocolos para el análisis de la fonética y la fonología infantil, Universitat de Barcelona.

 

3 SETMANA

 

Aquesta tercera setmana hem aprés a utilitzar l’editor de text de la webquest, similar Al Word. Hem vist com penjar imatges i col·locar-les en la part de la pàgina que vulguem, també hem creat anclatges i hem fet enllaços a altres webs i a imatges del google en una finestra diferent o dins la mateixa.  A més hem penjat  vídeos del youtube mitjançant el codi httm o pujant els arxius a la pàgina.


Pel que fa a l’evolució del nostre projecte de Webquest hem acabat de concretar les estructures de totes les activitats i on col·locarem les taules, els anclatges, etc. també hem acabat d’organitzar el nostre calendari, les tasques que queden per fer i per quan les farem tot i que hem d’acabar de matissar algun detall per què no sabem si és pot fer amb aquest programa  o no.


Durant aquestos dies val a dir que hem tingut alguns problemes, sobretot a l’hora de guardar totes aquelles modificacions que havíem fet a la pàgina així que hem decidit feu des de casa ja que la connexió a Internet suposem que és més bona.


Ara però ens queda descobrir la manera d’introduir un arxiu àudio  en cadascuna de les pantalles de la Webquest, suposem que es tracta de fer el mateix que amb el vídeo però anirem investigant i també falta modificar la part estètica que no acaba de ser gaire animada de moment però hi  estem posades.

 

Salut!

 

4 SETMANA

 

Durant aquesta setmana hi ha hagut molts problemes:

 • En l’apartat de procés, després d’haver introduït totes les activitats ha fer i de crear els anclatges corresponents van desaparèixer la meitat de les activitats, tot hi haver-les desat abans.

 

 • També vam tindre problemes a l’hora de entrar a la pantalla d’avaluació, ens feia entrar per editar i quan ho intentàvem ens deia que havíem d’anar per completar. Bé, tot és va solucionar escrivint a l’apartat de conclusions, ja que tot apareixia aleshores com a fet i ara podíem modificar-ho tot.

 

 • Pel que fa a l’hora de penjar documents, la pàgina tarda molt a carregar-se, uns 5 minuts per cada element que volguéssim penjar.

 

 • També dir que al penjar la foto per l’apartat d’Examinar no hem pogut posar-la allà on volíem sinó que ara està situada on el programa a volgut sense tidre opció a moure-la.


 

Totes aquestes incidències ens ha fet perdre una mica el temps per què el que fèiem un dia l’endemà ja no existia i s’havia de tornar a fer, però crec que hem descobert el problema: el WINDOWS VISTA. Totes les activitats les havíem penjat des d’un ordinador que utilitza el VISTA, però quan ho hem provat des d’un altre lloc les activitats es desaven correctament i sense cap problema, a més ens deixa modificar el tipus de lletra, el format, etc cosa que no havíem aconseguit fer des de l’altre ordinador. És una simple hipòtesis però a nosaltres en ha salvat la vida de moment.


Pel que fa al progrés de la nostra WEBQUEST, tot està enllestit, excepte l’àudio, el vídeo i les conclusions que esperem acabar aquesta setmana. Aquest cap se setmana farem el rodatge tan de vídeo com de veu i les conclusions aviat també. Sembla que ja comença a tindre una mica de vida, hem trobat la combinació de colors i l’estructura que volíem donar-li.

 

Fins la setmana que ve !!!

5 SETMANA

Aquesta setmana hem fet els àudios i hem vist com podem penjar-los en la WebQuest.


Primer hem  gravat el que volem dir a l’orinador, nosaltres hem utilitzat l’Enregistrament de so del Windows que ens desava els documents en wma cosa que no es permetia penjar-ho directament ja que pesa massa. Hem canviat el format a mp3 amb el Media Converter per poder penjar els àudios utilitzant la pàgina web http://www.goear.com/  on després de registrar-nos els podem pujar de manera que ens crea un codi html  a l’apartat your song in your side que penjarem després a la nostra Webquest. 


També hem vist com crear un Voki, un avatar que parla. En la pàgina http://www.voki.com/ pots crear un personatge tan persona, animal, aliment, etc al qual tu li dones uns atributs com el color de pell, la roba, el cabell, el fons, etc. i graves el que vos que ell digui. Una vegada el tens guardat tries per quin tipus de destinació el vos posar, en el nostre cas triem others, també podem triar la mida que volem que tingui. Una vegada tot això està fet acceptem i ens crea també un codi html que copiarem i col·locarem allà on vulguem de la nostra pàgina.


La nostra Webquest està casi enllestida, durant la setmana hem penjat imatges en format gif per alegrar-la una mica, tot i que ens han tornat a sorgir problemes: desapareixen  les activitats, així que hem decidit no tocar res més fins que l’altre grup les hagi entregat averi si d’aquesta manera no trobem la web col·lapsada.


Salut

6 SETMANA

Aquesta a sigut la setmana dels problemes. Una vegada penjat tot, àudio, gif, fotos, enllaços, etc. en l’apartat de processos ens han desaparegut les activitats. Primer va ser la cinquena després la quarta i així fins la tercerà. Després de posar-ho varies vegades més no se’ns desava res tot al contrari cada vegada desapareixia. L’estrany es que només passa a l’apartat de processos.


Primer vam intentar deixar l’última activitat que havia quedat guardada, la quarta, i repetir entre aquesta i la tercera l’activitat 4 i 5 per a què d’aquesta manera s’esborrés la 4 del final i quedessin les altres dues, no va funcionar. També vam provar d’inserir un paràgraf al final de la pàgina per veure si l’esborrava a ell en comptes de les activitats però tampoc va funcionar.

Aleshores, vam pensar que podia ser per la quantitat d’informació que hi havia, ja que havíem penjat bastants àudios així que vam decidir deixar fins l’activitat 3 en una webquest i crear-ne un altra on posar l’activitat 4 i 5. Vam tornar a copia la resta de pantalles i a la de processos vam posar aquestes activitats amb els anclatge, els àudios, vídeos, etc. però al desar-ho només ha quedat la quarta activita. Hem creat un tercera Webquest on hem posat només l’activitat 5, la primera vegada s’ha borrat tota, la segona vegada que ho hem inserit i arreglat tot amb els enllaços corresponents només a quedat la barra d’activitats així que no creiem que sigui per manca d’espai.


Bé, després de tot això hem decidit no tornar-ho a tocar, per si de cas així que hem fet un Word,  amb el que en teoria, havia d’estar a la Webquest, utilitzant el mateix format.


Salut.

ENTREGA DE LA WEBQUEST

ADREÇA: http://www.phpwebquest.org/catala/usuario.php?PHPSESSID=da28fc7451f9ad3ce35520d12f3c744f

USUARI: mijejemi

CONTRASENYA: l'enviem al correu electrònic

Hi ha les tres pàgines web, a més hem eniat el Word amb tota l'estructura completa.

 

Salut

WEB 2.0

A partir d’aquesta entrada el portfoli tractarà del procés d’elaboració d’una web 2.0. Dilluns vam proposar al professor substitut dues propostes que són les següents:

·         Es tracta d’una web que serveix de punt de contacte per a un intercanvi entre una escola de Lleida i una altre de Perpinyà. La web consistia en unes activitats prèvies que servien per introduir les diferents ciutats abans d’anar-hi. A partir d’aquella informació, que anirien penjat els diferents alumnes, s’obriria un xat en que podrien comunicar-se tot els nens que realitzen el intercanvi.

Una vegada ja s’estigui d’intercanvi la web continuaria sent un punt de contacte; hi haurà un apartat on els alumnes penjaran un vídeo sobre tot el que han fet aquell dia, com una espècie de diari personal, Podran utilitzar imatges enregistrades amb càmera, gravar-se amb webcam, etc. És tracta que comparteixin amb els seus companys les seves experiències a la ciutat de Perpinyà, a més els vídeos poden ser comentats.

Per motivar una mica més la participació, cada dia és votaran els millors diaris.

 

Bé, el professor ens va dir que no es el que pretén així que vam buscar una altra idea:

 

·         És tracta d’organitzar una mena de subhasta de paraules. Primer hi hauria unes activitats prèvies on els participants poden aconseguir “diners”. Després trobarien una sèrie de paraules, unes ben escrites i les altres amb faltes d’ortografia, l’objectiu és que, mitjançant un xat, els nens puguin adquirir diferents paraules per tal d’escriure una frase el més llarga possible.

Com que trobar una eina amb que fer una subhasta és molt difícil, havíem pensat fer un xat en directe.

 

El professor no ens va dir que no però tampoc no li va acabar d’agradar, així que crec que no acabem d’entendre ben bé que se suposa que hem de fer per crear la nostra web 2.0.

2 SETMANA WEB 2.0

Bones de nou. Em sembla que la cosa ara ja està més o menys encaminada. Estem a l’espera de saber si la proposta és bona però si més no, ja hem entès que es tracta de que nosaltres utilitzem les eines, no de crear-les.

Bé, així doncs hem decidit utilitzar una de les propostes anteriors i reorientar-la una mica. La web serà un punt de contacte i de transmissió d’informació dels alumnes d’una escola de Lleida i una de Perpinyà, ambdós de sisè de Primària. Els nens tindran un llibre guia sobre les dues ciutats on se’ls explicarà el perquè del intercanvi i totes les activitats que faran a cada lloc. A més, també podran trobar una sèrie de jocs (matar els monuments que no pertanyen a cap de les dues ciutats, completar un encreuat, fer parelles amb tradicions, etc.) en què es treballarà la cultura i les tradicions. Per fer-la més participativa hem volgut crear un espai interactiu on podran comunicar-se mitjançant un xat. 

Es tracta doncs de què els nens tinguin tota la informació possible, tan històrica com actual, de la seva destinació. Així doncs, a la web hi haurà apartat de noticies (News Ticker) sobre la ciutat a més d’un reproductor de radio de dues emissores de les diferents ciutats. També podran controlar qui temps farà mitjançant un visor de temps.

I finalment, per fer l’espera més emocionant hi haurà un compte enrere que ens dirà els dies que falten per l’intercanvi.

Hem pensat que tots aquets elements els podríem posar en un bloc, en aquest cas el wordpress.

 

Apa, fins la setmana que ve.

ENTREGA WEB 2.0

La direcció del nostre bloc és   http:// mijejemi .blogspot.com

Esperem que disfruteu del viatge :D