Portafoli de Cassandra Helena Fernández Córdoba

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Fernández Cordoba Cassandra Helen

Hola!!

Nom: Cassandra. H. Fernández Córdoba 

Edat: 19 anys

Especialitat:Educació Especial.

Per contactar amb mi:

WEB 2.0 Comentar aquesta secció

PRIMERA SETMANA 20/04/09 Comentar aquesta secció

Aquesta setmana ens van explicar més detalladament en que consistiria aquesta activitat sobre la web 2.0. Personalment, jo no coneixo res de res sobre aquest tema. Per aquest motiu les dos vam estar familiaritzant-nos amb les eines, buscant exemples...durant tota l'estona però la veritat és que estavem molt desconsertades i no saviem molt bé el que buscavem.

Vam anar seleccionanat quines eines de web serien les més agradables per als nens i per a les proposetes que ens anaven sorgint però encara no teniem res clar, anavem aportant idees,parlant...sol saviem que voliem "algo" que sigués agradable per als alumnes.

Per tal de saber i familiaritzar-me sobre tot això vaig consultar el dossier per resoldre alguns dubtes.

SEGONA SETMANA 27/04/09 Comentar aquesta secció

 Aquesta setmana hem concretat la proposta definint quina eina utilitzarem i que podem treballar.

La nostra idea és crear un "joc educatiu": T'agrada jugar amb els animals? o T'agraden els animals? per als alumnes de primer cicle de Primària per treballar tot el que engloba als animals d'una manera divertida i eficaç per als alumnes perquè jugant és quan més saprén. Però hem de trobar una bona eina que sapiguem utilitzar i que sigui funcional per a tots.

També hem realitzar altres aspectes :

  • Hem analitzat les idees que ens han anat sorgint per tal de seleccionar quina podria ser la millor.

  • Hem intentat localitzar i familiaritar-nos amb eines d'edició on-line però encara no ho tenim del tot clar.

  • Hem elaborat la proposta escrita que haviem d'entregar el dia 30 d'Abril però hi han aspectes que segurament es modificaran al llarg de l'activitat. Ho vam entregar a l'Enric a l'aula però intentarem penjar la proposta aquí al portafoli.

Finalment cal dir que no ho tenim del tot clar però que poc a poc anirem donant forma i estructura al projecte. Al menys tenim la idea i haver si la podem dur a la pràctica.

 

 

APORTACIÓ FINAL Comentar aquesta secció

En primer lloc m'agradaria dir que vam canviar la proposta. Finalment vam descidir que fariem un blog mitjançant www.blogger.com que aniria dirigit per a nens de Cicle Mitjà. En aquest blog hem intentat realitzar unes activitats relacionades amb el temari.

Vam continuar amb la temàtica escollida en la proposta anterior: els animals, per aquest motiu el nostre blog l'hem titulat: T'AGRADEN ELS ANIMALS?. Consisteix en realitzar dues parts, una part teòrica on s'expliquen tots els animals, les seves característiques, els diferents grups que existeixen,etc.... Aquest apartat seria com la teoria que haurien donat a l'aula, per tant com un reforç. L'altra part és la part pràctica on hem col·locat una sèrie d'endevinalles, jocs, sopes de lletres...i uns vídeos els quals poden ser de gran interès per als alumnes. És un apartat interessant on els alumnes aprendran divertint-se i jugant.

En aquest blog podem trobar un voki, el qual ens introdueix la temàtica del blog i anima als alumnes a participar i ha estar motivats. Cal mencionar que en tot moment s'intenta que l'alumne sigui el protagonista, estigui motivat per aprnedre coses sobre els animals i que tot sigui funcional per a ell i per a la construcció dels seus coneixements.

Finalement, m'agradaria aportar que aquest treball o activitat pareixia molt difícil en un primer moment però a mesura que hem anat abançant hem observat que tot era més senzill del que ens imaginavem. M'ha agradat crear aquest blog perquè ara ja se realitzar una eina que pot ser útil per als nostres alumnes. Així doncs, amb la webquest i aquest blog he après a crear i ha poder emprar un ensenyament que pot ser molt funcional i significatiu per als meus futurs alumnes.

WEBQUEST Comentar aquesta secció

El Portafoli és una eina per tal d'anar anotant tot allò que anirem fent en la nostra Webquest. Hem de realitzar 6 entrades setmanals on anotarem tots els avenços que realitzem. Així doncs, aquesta eina resulta molt útil, tan per als alumnes com per als docnets ja que es poden apreciar de manera continuada els canvis, els dubtes, les activitats realitzades...

La Webquest l'hem d'anar realitzant al mateix temps que anotem al portafolis. Aquest métode d'aprenentatge és molt útil per als alumnes ja que aprenen i apliquen continguts i competències al mateix temps que treballen amb les noves tecnologies, es formen com a persones, aprenen, descobreixen coses noves, jugen, traballen, busquen...Per això com ha futurs docents hem d'aprofitar els recursos que ens ofereix internet i això implica una nova visió de l'educació. 

Per aquesta raó , els docents haurien d'utilitzar aquestes eines per tal de realitzar una formació i educació més motivadora i interessant per als alumnes, que estan acostumats a les típiques metodologies d'aprenentatge.

L'aplicació de les noves tecnologies en l'educació pot ser un gran avenç molt enrriquidor.

Primera Setmana 19/2/09 Comentar aquesta secció

Hola!. Aquesta setmana (16/02/09- 22/02/09) he creat el portafoli per tal d'anotar les sessions i avenços de la Webquest, he realitzat la configuració de la parella, el correu de la parella (gmail), la contrasenya i l'alta a phpWebquest amb la seva confirmació.

També hem triat la plantilla de la Webquest, el format:pestanyes, color:morat i blanc, tipus de lletra: times new roman,arial.. ens hem familiaritzat amb la webquest com per exemple com saber accedir, crear i hem pensat algunes propostes molt senzilles. Sobre la temàtica encara no la tenim del tot definida, (la setmana que ve estarà concretada.),

Dubtes, dificultats, problemes: A l'hora de crear i definir els colors no es veu del tot clar, no se si el que em fet s'ha guardat o no ?

Cassandra.H.Fernández Córdoba

Segona Setmana 23/2/09 Comentar aquesta secció

Durant aquesta setmana vam llegir el Decret 142/2007  Hem estat rumiant quin tema escollir ja que volem trobar un tema que sigui motivador. Pensem que els nens necessiten aprendre continguts nous amb temes que els interessin i els hi resultin familiar.

No obstant, ens ha costat escollir el tema per aquesta raó en tenim uns quants de pensats i encara ho tenim que decidir...

Per altra banda,  hem estat mirant exemples per tal de poder tenir una idea  per poder-los incloure en el nostre treball.

Tercera Setmana 2/3/09 Comentar aquesta secció

Aquesta setmana hem realitzat la introducció i hem decidit el tema, tractarem "la Familia".  D'aquesta manera els infants poden aprendre, respectar, comprendre les families que avui en dia es troben en la societat i això implica que es vaiguin acostumant a que no sols existeixin les "families tradicionals".

La nostra idea es tractar de manera didàctica i divertida els diferents tipus de familia,  conèixer la seva pròpia ... per a que els alumnes puguin observar i treballar en la seva mateixa aula, amb els seus companys...tant la familia tradicional, com l'actual: pares divorciats, mares o pares solters, homosexuals, de nacionalitats diferents...

És senzilla però suficient per a que els alumnes ho comprenguin perfectament, tant els que necessiten necessitats educatives especials com els que no. Hem acompanyat la introducció amb una un dibuix de la familia realitzat per un nen ja que dona un toc diferent.

 

Quarta Setmana 9/3/09 Comentar aquesta secció

Durant aquesta setmana hem realitzat l'apartat de Tasques i Procés (en brut)ecara que ens falta  completar algunes coses,posar activitats relacionades, algún vídeo, cançó, web...que faciliti la comprenció i l'asoliment dels objectius establerts.

Sobre el tema dels anclatges encara ho hem de mirar bé i estructurar-ho ja que han d'ajudar als alumnes a trobar millor les coses i entendre la dinàmica i estrucutra de la web. També hem estat mirant la pàgina www.voki.com i ens hem donat d'alta per poder accedir-hi. Hem creat un model de "nino" per tal de veure com funcionava i quins tipus o models podiem escollir. No sabem si aquest que hem creat serà el nino que acompanyarà la nostra webquest ja que hem tingut alguns problemes per trobar un to adequat. Tampoc sabem si el posarem en tots els apartats, per tal de que ajudi i guï a l'alumne durant el procés o si tan sols el posarem en alguns (apartats) per tal de que no es faci molt pesat o pugui confondre molt a l'alumne. Ho hem de plantejar.

Per altra banda, l'Avaluació i la Conclusió la tenim més o menys estrucurada i planificada però encara ho tenim que rumiar i crear a la webquest perquè no sabem molt bé com avaluar a l'alumne correctament.

Cinquena Setmana 16/3/09 Comentar aquesta secció

Aquesta setmana l'he exposat amb retràs ja que vaig tenir un problema familiar greu i no vaig poder redactar-la. Durant aquesta setmana vam continuar amb la Tasca on vam exposar i insinuar de manera divertida les activitats que es realitzaràn a la web. Vam insertar gifs animats per atreure i motivar a l'alumne. Després també vam començar a realitzar el Procés que potser és la més difícil.

Vam relitzar una taula visible on hi han les activitats i on apareix una nena (voki) que explica que aquesta taula té uns anclatges per poder seguir en cas que l'alumne ho haigi deixat a mitges. Així doncs, vam començar a col·locar les activitats, concretament 6:

- Un video el qual de moment ens diu que no funciona i que hi ha un error però intentarem buscar un altre o bé posar la pàgina directament per a que el veiguin directament. Amb aquesta activitat intentem que els alumnes coneguin contes on i apareixin families.

- Dos enllaços per tal de crear un arbre genealògic o ve per internet o ve imprimir la plantilla i fer-ho ha mà. També hem inclòs un gifs amb un enllaç que facilita l'explicació del concepte "arbre genealògic"per aquells alumnes que no ho saben.

-Un enllaç per tal de poder accedir a un programa per dibuixar,el tux paint on realitzaràn tots els dibuixos que vulguin de la seva família i després imprimir-los.

-Un arxiu de word on explica els diferents tipus de familia de manera clara. Voliem posar un power point però era massa gran.

-Un enllaç a la pàgina xtec on aprenen a com s'han de distribuir i col·locar les coses a la llar al mateix temps que aprenen vocabulari.

- Un altre enllaç que engloba tot el que hem treballat mitjançant activitats divertides.

- Un archiu on els alumnes en finalitzar la multiactivitat hauràn d'escriure un llistat de les funcions que creuen que té una familia. 

Finalment vam realitzar l'avaluació però encara s'ha de retocar.

Sisena Setmana 23/3/09 Comentar aquesta secció

Durant aquesta última setmana hem realitzat l'Avaluació de manera definitiva  que consta de dues parts. La primera part  apareix una taula que s'avalua al alumne (el professor)basant-nos amb tres requisits: ho fa sol, ho fa amb ajuda, no ho sap fer per altra banda l'alumne si ho desitja es pot autoavaluar. 

També hem realitzat la Conclusió on expliquem que l'alumen ho haigui passat molt bé al mateix temps que aprèn. Hem col·locat un gifs de premi per tal que sembli que ha guanyat un premi després de tot el que ha realitzat. Cal mensionar, que ens han sorgit alguns problemes en l'apartat de procés ja que hem hagut de modificar alguns aspectes perquè es van borrar algunes activitats que hem arreglat i no podiem posar el power point ja que era massa gran.

Hem intentat posa alguna cançó però no hem pogut si ho aconsseguim a l'últim moment la posarem.

El voki tan sols l'hem posat al procés però potser a última hora també el posem a la introducció.......Ja que també no volem que es faci molt pesat per a l'alumne.

Finalment, hem intenat plasmar el millor possible la idea que vam tenir i al mateix temps hem après a crear una eina que pot ser molt útil per als nostres alumnes i que quan exercim la podrem aplicar a la nostra aula. Així doncs, cal mensionar que m'ha agradat realitzar aquesta tasca ja que ha estat molt divertida i enrriquidora per a la meva formació.