Noves tecnologies, Adrià Miquel

Plan

El vínculo marcado [+] permite publicar y además ocultar las subsecciones que contiene la sección correspondiente.

Biografía

Imagen representante Miquel Rodríguez Adrià

 

 • Nom: Adrià
 • Cognoms: Miquel Rodriguez
 • Especialitat: Magisteri Musical

 

webquest

espai dedicat al webquest de l'assignatura noves tecnologies i a veure'n la seva evolució

Petit problema

9/03/2009

avui, després de molts intents hem pogut entrar al phpwebquest, ha estat extrany el metode de validar l'usuari pero ho hem aconseguit, el següent pas sera trobar el projecte mes adient, de moment fem probes amb el phpwebquest i sembla senzill

23/03/2009

Avui hem apres a ficar els vokis al webquest, per fi hem començat a entrar al webquest, serà sobre els rolling stones i treballarem diverses coses, la idea es ficar un seguit de vokis que parlin i expliquin coses sobre el rock&roll i ficar algunes audicions

03/04/2009(1)

Hem decidit fer un projecte sobre Queen en lloc de sobre els Rolling Stones, ja que hem pensat que amb els rolling els alumnes podrien adoptar idees equivocades sobre les drogues a l'hora de buscar informació. Treballarem les arees de música, llengua catalana i llengua estrangera conjuntament, es treballaràn totes les competències transversals, que són:

 • Competència comunicativa lingüística i audiovisual
 • Competències artística i cultural
 • Tractament de la informació i competència digital
 • Competència matemàtica
 • Competència d'aprendre a aprendre
 • Competència d'autonomia i iniciativa personal

 

03/04/2009(2)

Hem començat a donar forma al webquest, hem començat totes les àrees a nivell general amb la idea d'anar-les modificant a mesura que les ampliem, creiem que es una forma de que sigui el màxim coherent possible ja que no fem una secció cada dia (d'aquesta manera podriem oblidar coses que després no serien coherents amb la resta) si no que les fem totes alhora.

03/04/2009(3)

Quan hem tingut tota la lletra introduida hem començat a ficar els links a altres pàgines i els objectes incrustats.

El phpwebquest, no funciona massa bé en referència a aquest tema, només ens ha guardat un link a l'apartat de links de la secció de processos. no ens en guarda més i no ens el deixa treure, hem decidit de ficar els links just en el moment que s'han de fer servir, alcostat de les instruccions, malauradament se'ns ha quedat el linc que no hem pogut treure a sota de tot, que a demes es un link orfe. A part d'això tambe hem tingut problemes per guardar la informació, ja que si teniem més d'una finestra del webquest oberta no se'ns guardava i ens tornava a la pàgina d'inici del webquest, perdent aixi tota la informació.

a part d'això no hem tingut cap problema més.

03/04/2009(4)

Un cop introduïts tots els lincs i arxius incrustats se'ns ha ocurrit de ficar algunes ancles a la secció Processos, ja que es la més llarga i la que té una estructura més obvia

03/04/2009(5)

Un cop introduit tot el contingut, només queda donar-li forma i fer-lo bonic, al principi teniem la idea de fer-lo amb fondo negre i lletra blanca, però hem vist que quedava soso i hem decidit donar-li una mica de color, sense ficar colors cridaners, ja que cansen molt la vista. hem introduït també fotos i ens hem dedicat a quadrar-les amb els textos.

03/04/2009(i 6)

Per fi hem finalitzat el projecte, del qual n'estem orgullosos, és una llàstima que se'ns hagi quedat el link penjat al final de la secció del processos, pero no l'hem pogut treure de cap manera, per a poderr gaudir de la webquest només cal copiar el seguent link i empegar-lo a la barra d'adressa de l'explorador:

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=4490&id_pagina=1

web 2.0

En aquesta activitat pretenem familiaritzar els alumnnes per a que puguin treballar online amb diverses eines de web 2.0

recerca d'eines 2.0

Hem estat mirant diverses eines web 2.0, i n'hem triat les següents:

 • Google Maps: hem pensat que servirà per a donar una motivació extra a l'activitat, així com per a treballar la funció de captura de pantalla, hi habia diverses aplicacions web 2.0 per a fer captures de pantalla, però hem decidit que amb 3 aplicacions ja era més que suficient.
 • Pixlr:hem vist que hi ha diverses aplicacións d'edició de imatge en web 2.0, per això n'hem triat una, aquesta és gratuïta i molt senzilla d'utilitzar, a més a més té funcións que no trobem al paint, tot i que no les treballem, pot ser molt útil si no es té un programa d'edició d'imatge.
 • flickr: La part més motivadora i lúdica de l'activitat és aquesta, s'aproxima a una xarxa social, però no té totes les seves prestacións, amb això els alumnes podràn compartir les seves fotos a internet sense haber d'utilitzar el correu o un servidor FTP

l'activitat

Ara ja tenim les eines que volem fer servir, la idea inicial, era que busquessin llocs a google maps i ja està, però ens hem donat compte de que era molt "soso", per tant, hem decidit de fer més coses amb flickr i pixlr. l' activitat constarà de fer captures de diferents ubicacións de la ciutat a google maps, editar-les una mica amb pixlr i penjar-les a flickr.

flickr

Hem vist que és una web amb moltes possibilitats, i hem pensat que una de molt interessant seria fer una xarxa de classe on cada alumne es presentés i puguessin dir-se coses, tmbé, si els alumnes ho aproven, cada un podria penjar les seves fotos de les excursions de classe per a que es puguin recopilar i tots els alumnes hi tinguin accés a totes les fotos. aquesta eina pot servir per a potenciar la cohesió de la classe.

el suport base

Ara que ja ho tenim tot organitzat, només ens falta mirar com fem arribar l'activitat i les instruccions als alumnes, hi ha diverses opcions, donar-los hi un paper, enviar un correu electrònic, a través d'un webquest, ...

Hem pensat, que podriem fer servir una eina de blog per a fer-los hi arribar, així els hi donem l'adreça del blog i ells ho fan des d'alli podent accedir als vincles directament.

Blogspot

D'entre tots els blogs que hem consultat, hem triat blogspot, ja que és molt complet (tot i que no necessitem gran cosa), permet enganxar fotos, no cal registrar-se per a ficar comentaris i és molt conegut. només cal descriure l'activitat correctament i donar instruccións concretes.

.

petit ptoblema

hem tingut un petit problema amb blogspot, laressolució de les imatges que hi fiquem és bastant baixa i no s'entenen els texts explicatius que hem integrat a les imatges. per sort, clickant a les imatges enllaça amb la imatge a una ressolució més alta on es pot llegir el text. per tant, qui hagi de fe l'activitat només haurà de clickar a la imatge per a veure com es fa.

Ja hem acabat l'activitat i procedim a enviar-la