Montsetes

Pla

L'enllaç marcat [+] permet publicar després d'amagar les subseccions que conté la secció corresponent.

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Ramos Nadal Montserrat

Montse

Ramos Nadal

Magisteri Musical
 

WEBQUEST
Comentar aquesta secció

Diari personal

CARPETA D'APRENENTATGE Comentar aquesta subsecció

1S

 • A la primera sessió, en Jordi Balcells ens va explicar el funcionament del portafoli (eina telemàtica personal).
 • I després l'Enric va introduir el treball de la Webquest.
 • Gràcies a això hem pogut crear l'entrada de la Webquest, tot i que encara no sabem de quin tema la tractarem.
 • A més, ens hem creat un correu conjunt de grup a gmail per poder rebre informació relacionada amb la webquest.

 

2S

 • L'Enric ens ha ensenyat diferents eines per començar anar montat la webquest (anclatges, links, crear taules, afegir fotos, afegir vídeos en html...), i també ens ha parlat d'una pàgina molt interessant www.voki.org en la que poder crear un personatge que parli, de manera que els nens i nenes que entrin a la webquest no hagin de llegir tot el que hi posa.
 • Hem començat a crear la webquest seguint un dels models facilitats. (Provant colors que s'adequïn a l'edat que volem treballar per tal que sigui atractiva i motivadora).
 • El tema escollit és: "Instruments musicals catalans", (encara hem de trobar un títol adient i més encertat per l'edat que volem tractar).
 • Ens hem decantat per Cicle Inicial (C.I.) de l'Educació Primària.
 • Ja estem registrades a voki.com

 

3S

 • La proposta de la webquest, com ja havia dit anteriorment, tractarà dels instruments tradicionals catalans i va destinada a C.I.
 • El que volem aconseguir és que els nens i nenes tinguin una primera aproximació amb diversos instruments de la terra (gralla, flabiol i tamborí, sacs de gemecs, tenora, grall, tarota, fiscorn, xeremies, picacanya, acordió diatònic, guitarra de canya) i que puguin aprofundir amb els tres o quatre primers. O sigui, que sàpiguen identificar el so de l'instrument, de quin material està fet, si és de vent, corda o percussió, poder ubicar-los a la regió de Catalunya a la qual pertanyen i poder-los relacionar amb les festes i tradicions.
 • Utilitzem un personatge principal que anirà explicant una història i mica en mica els nens i nenes aniran descobrint els diferents instruments. Aquest és el Timbaler del Bruc.
 • Ens agradaria ficar-lo que parlés (per tal que els nens no haguessin de llegir tant), però hem estat mirant la pàgina web www.voki.com i els personatges que et pots crear no els trobem molt adequats per a la canalla d'aquesta edat i pel tipus d'activitat que estem fent.
 1. La veritat és que ens ha costat una mica trobar el què voliem treballar i com fer-ho i ens estem trobant que ens hi passem hores i no avancem gaire.
 2. Necessitem tenir una bona xerrada amb tu per a que ens donis aquesta empenta què ens falta.

4S

 • Després d'haver tingut la tutoria amb l'Enric, les coses ens han quedat molt més clares:
 1. hem de modificar el nostre plantejament ja que l'havíem fet massa complicat (sis activitats) i ens suposava massa problemes.
 2. hem resolt el tema d'insertar anclatges que encara no ens sortia.
 3. hem trobat un nino al voki que en quedarà molt bé amb el tema que tractem i, a més, li podem ficar la nostra veu (que quedarà més infantil que les que et proposen perdefecte).

5S

 • Ja hem modificat les activitas de la nostra webquest i el resultat és el document que adjunto amb el nom de Esquema_WQ.

6S

 • Per ara tot rutlla bé. Hem pogut fer tot el que teníem previst de la webquest en els apartats de INTRODUUCIÓ, TASQUES i PROCÉS, però ara el problema està en l'AVALUACIÓ. No hi ha manera que s'ens guardi, i quaun ho fa, ja no ens hi deixa tornar a entrar per modificar-la.

7S

 • Hem tingut un gran problema que per sort s'ha pogut solucionar a temps:

              - Com que no hi havia manera d'entrar a l'apartat de Avaluació per a modificar-la, hem optat per posar borrar (aprenent així que no ho hem de fer mai més) ja que se'ns ha borrat tota la webquest sencera.

              - Al ser el dia abans d'entrega, l'hem pogut tornar a fer tota amb més rapidesa, perquè les imatges ja estaven descarregades, i guanyant en pràctica que ens servirà per l'examen (s'ha de veure el costat positiu de totes les coses).

8S

 • Hem tingut l'última tutoria i ens ha pogut solucionar el tema de l'Avaluació. Simplement s'havia de completar la pestanya de CONCLUSIÓ i aleshores ja ens deixava modificar l'AVALUACIÓ.
 • Com que a classe hem tigut temps d'acabar-la, ens ha donat temps a acabr aquesta part (tot i havent-la fet també dos cops més ja que el primer no l'havia guardat). I tu Enric n'ets testimoni.
 • Per tant, aquí tens el link de la nostra webquest:

http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3510&id_pagina=1

Esquema_WQ Comentar aquest document

Esquema_WQ.doc

En aquest arxiu hi ha l'esquema de la nostra webquest, tot i que encara hi falta l'avaluació i les conclusions.

Esquema_WQ.doc (51.2 ko)

FITXA INTRUMENTS Comentar aquest document

FITXES_.doc

Aquí adjunto les quatre fitxes que hem creat per a que els nens resolguin a mesura que van fent la nostra webquest. N'hi ha quatre, una per cada intrument que han de treballar: gralla, flabiol, tamborí i sac de gemecs.

 

FITXES_.doc (40.4 ko)