Portafoli d' Elisabeth Sala

El contenido de este portafolio está protegido

Plan

El vínculo marcado [+] permite publicar y además ocultar las subsecciones que contiene la sección correspondiente.

Biografía Comentar esta biografía

Imagen representante Elisabeth Sala

Benvinguts,

El meu nom és Elisabeth Sala Martínez. Tinc 21 anys (1989) i vaig néixer en un petit poble dels Pirineus, el Pont de Suert, capital de la comarca de l’Alta Ribagorça.

Des de petita he viscut en aquest poble. He anat al seu col·legi, CEIP Ribagorçana, i al seu institut, IES Pont de Suert. Vaig estudiar el batxillerat de ciències de la salut i a l’acabar vaig decidir estudiar la carrera de magisteri d’educació física, ja que crec que l’educació és un punt molt important en les nostres vides, i que formar part de l’educació de molts nens i nenes que s’interessen per aprendre i descobrir món per desprès endinsar-se a la societat on viuen, és un gran plaer. Per tant, al 2007 vaig començar fent el primer curs de la carrera a la capital d’Osona, Vic. Allí vaig aprovar les assignatures i vaig demanar el trasllat a Lleida, ja que és més proper al meu poble.

A Vic ens feien realitzar dues setmanes de pràctiques d’observació i les vaig fer a l’escola del meu poble, el Pont de Suert. Realment va ser una experiència molt gratificant. M’ho vaig passar genial, els professors/es molt amables i l’ambient que es respirava donava gust.

Dues setmanes varen passar volant, i realment em vaig quedar amb ganes de més. D’endinsar-me d’una manera més profunda, de conèixer i aprendre noves coses, noves situacions. Espero que les pràctiques que realitzi aquests mesos a l’escola dels Camps Elisis, em serveixin per aprendre molt més i sobretot que em deixin també amb més ganes de treballar, de comprometre’m, de lluitar per l’educació i portar-ho dia a dia en la meva vida.

Respecte la pràctica amb nens/es, des del 2006 he estat treballant en casals i el contacte amb el món educatiu i lúdic sempre m’ha atret.

L’esport l’he dut sempre amb mi. Des de petita que el practico i poder ensenyar a desenvolupar als nens i nenes en sentit psicològic i motriu és una de les motivacions més grans que tinc.

Treballar amb nens/es per ajuda’ls a créixer psicològicament i físicament et fa sentir útil i no tant sols ajudes, sinó que aprens amb el dia a dia gràcies als alumnes i als companys/es.

Les meves expectatives són bastant altes i espero que continuïn així fins a final del pràcticum. Espero poder treure tot el suc que es pugui cada dia, aprofitant la més mínima situació educativa que sorgeixi tant a l’aula com amb els altres mestres o fins i tot amb els pares, i poder prendre nota de molts dels errors que pugui fer, saber solventar-los i aprendre’n d’ells per a un futur.Para contactarme:

El meu centre de pràctiques Comentar esta sección

En aquesta secció explicaré, d'una forma breu, com és el meu centre de pràctiques.

L'escola Comentar esta sub-sección

L’escola dels Camps Elisis es troba situada al barri de Cappont de Lleida. És una escola petita, d’una sola línia, que conté grups d’Educació Infantil i de Primària.

Que sigui una escola petita té moltes avantatges, una d’elles i molt important, és que permet conèixer als alumnes d’una manera més personal i també a les seves famílies. Per tant, es caracteritza per tenir una atenció més individualitzada.

L’escola estimula valors d’una societat democràtica: igualtat, solidaritat, respecte i actitud de diàleg.

El Centre va ser un dels primers col·legis de Lleida a obtenir el distintiu d’Escola Verda i també desenvolupa un projecte d’innovació educativa a la biblioteca.

A banda de les classes destinades a cada curs, hi ha aules per a audiovisuals, música, anglès, laboratori, informàtica, plàstica, psicomotricitat, menjador, acollida i tres patis per a l’esbarjo i l’esport a l’aire lliure (recinte dels jardins dels Camps Elisis).

A part d’aquestes aules, també es disposa de les instal·lacions esportives com ara el pavelló Antorxa, on es realitzen el 99% de les classes d’Educació Física, o la Piscina Municipal.

Les noves tecnologies i la societat de la comunicació també són molt presents en l’àmbit escolar.

L’escola disposa de l’AMPA, la qual ajuda molt als seus alumnes tant en aspectes materials, així com llibres de text, com extraescolars.

També disposa dels serveis educatius: psicopedagogia (EAP), logopèdia (CREDA), assistent social (EAP) i assessorament per la Cohesió Lingüística i Sociocultural.

L’escola celebra com a tradició la Castanyada i l’arribada de la tardor, el Nadal i el Camarlenc dels Reis Mags, la setmana de la disbauxa i Carnestoltes, la setmana cultural i Sant Jordi i la festa de fi de curs.PowerPoint del Centre Comentar este documento

_Presentación2.ppt_.ppt

En aquest PowerPoint explico de forma breu sobre el centre, els seus projectes, la seva descripció sociològica, etc., i hi afegeixo fotografies tant interiors com exteriors de l'escola.

Projecte Escola Verda Comentar esta sub-sección

L’escola dels Camps Elisis ha estat treballant durant anys perquè els nens/es aprenguin de la importància que suposa el respecte del medi en què viuen.

El projecte Escoles Verdes és una iniciativa conjunta de les conselleries de Medi Ambient i Educació, i té la col·laboració de la Societat Catalana d’Educació Ambiental. El seu objectiu fonamental és incorporar als centres educatius criteris ambientals tant pel que fa a les assignatures que s’hi imparteixen com en la gestió interna, fomentant la seva implicació en la realitat social i natural que els envolta.

L'Educació Física a l'escola Comentar esta sub-sección

L’esport està molt present en el dia a dia de l’escola.

Per una banda es troba l’assignatura d’educació física, que vetlla per crear una escola viva, que juga, que creix, que es desenvolupa i que sobretot, aprèn. L’educació física és un mitjà molt bo per desenvolupar sentiments que, pot ser, en altres assignatures no sorgirien, així com, sentiments que els inspiren a estimular-se ells mateixos, a ser autònoms en les seves decisions, entusiasme, esforç, auto superació, sentit d’una vida sana, cooperació, col·laboració, saber treballar en oposició, i un llarg etc.

Per una altra banda es troben les activitats extraescolars, les quals poden fer aquells alumnes que estan apuntats a l’AMPA, la qual dóna molts beneficis als estudiants.

Aquestes activitats, la majoria són esportives, així com l’atletisme, el handbol, iniciació al taekwondo, voleibol, etc.  Una varietat d’extraescolars a l’abast de totes les edats, ja siguin de primària com infantil.

A part de les extraescolars, es realitzen competicions on l’escola hi participa, així com en les minioplimpíades, en crosos, curses, sardanes, partits...

Molts atletes destacats han passat per l’escola i han dedicat algunes paraules als nens/es, així com fotografies personals i/o autògrafs.

Finalment dir, que l’escola es troba dins del Pla Català de l’Esport, on els seus objectius els podria resumir en l’increment de la participació en activitats físiques i esportives en horari no lectiu, aprofitar el potencial educatiu i formatiu d’aquestes activitats, potencia la funció integradora, introduir valors com la tolerància o el respecte als altres, fomentar la pràctica regular i un llarg etc.

Activitat d'aula de l'estudiant Comentar esta sección

En aquesta secció parlaré de la planificació i programació de les actuacions (l'horari).

L'horari Comentar este documento

HORARI.dot

L’horari que faig és bastant complet. No tant sols es centra en l’Educació Física, sinó que toca altres assignatures, en aquest cas de cicle inicial. Es interessant perquè, és el que hem treballat durant tot els cursos i, és que, quan arribes a una escola, arribes com a mestre/a i es possible que a part d’Educació Física tinguis altres assignatures, o bé, encara que siguis d’aquesta especialitat pots arribar a fer de tot menys això, justament a l’escola hi ha un cas d’aquest tipus.

L'última hora del matí (comissions, coordinació cicles, coordinació EAP/LIP..., claustre i T.P) no hi vaig, però quan tingui l'oportunitat de anar-hi i observar cada tipus de reunió ho faré de bon grat.

 

En el següent document penjo l'horari que realitzo durant la setmana.

 HORARI.dot (34.8 ko)

L'observació. El practicant a l'aula. Comentar esta sub-sección

L’observació en el món de l’educació és una tècnica imprescindible. El mestre/a ha d’utilitzar aquesta tècnica el seu dia a dia i en les seves classes.

El practicant ha de saber observar també, tant als alumnes que té a l’aula i el seu comportament, els seus punts febles, els seus punts forts..., així com als mestres que imparteixen la classe, prenent nota de cada detall, de cada acció, per després valorar-la, ja sigui per recordar-la com a bona actitud, o bé per prendre’n nota del que nosaltres, quan siguem mestres, no hauríem de fer.

 

Observar és un procés situat més enllà de la percepció que, no únicament fa conscients les sensacions, sinó que les organitza. Es centrar l’atenció en els implicats, es analitzar els comportaments, les seves relacions amb el medi i l’entorn social...

Observar, no tant sols consisteix en descriure els fets, sinó que es necessari un anàlisi d’aquests, conèixer el seu significat, interpretar les dades...

 

Quan hi ha un observador a l’aula, podria afectar al seu comportament rutinari. Hi ha autors que opinen això i d’altres que ens diuen que no afecta per res. Personalment, crec que si que afecta, els nens/es no es comporten de la mateixa manera que si no hi hagués un practicant, i el mateix li passa al mestre/a, per tant, crec que és un factor que cal tenir molt en compte.

 

En l’observació, l’observador a vegades pot estar posicionat per les seves ideologies, però cal potenciar l’objectivitat. Crec que és el més interessant però, és un fet bastant complicat, es pràcticament impossible no caure en el món de la subjectivitat.

 

Per dur a terme l’observació, hi ha molts instruments d’avaluació, així com el diari, agenda de notes, tècnica del registre d’una part significativa de la vida, etc. I també hi ha l’anotació immediata de fets, i la diferida. Totes elles són útils per dur a terme un procés d’observació.

 

 Observació. Comentar este documento

observació.doc

En el següent document explico més detalladament què és això de l'observació.

Vaig buscar informació de llibres que parlessin d'això i aquest ha estat el resultat.

observació.doc (39.4 ko)

Documentació Comentar esta sección

En la següent secció penjaré els documents consultats i el llibres d'interés, relacionats amb les pràctiques i la docència.

Projecte Curricular de Centre Comentar este documento

PCC.doc

En aquest document explico què és el Projecte Curricular de Centre (PCC) i analitzo les parts que té aquest document de l'Escola dels Camps Elisis.

PCC.doc (34.8 ko)

Projecte Educatiu de Centre Comentar este documento

PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE.doc

En aquest document explico què és el Projecte Educatiu de Centre (PEC) i quines són les seves parts.

Materials Comentar esta sección

En aquesta secció pretenc exposar aquell material que he utilitzat a les pràctiques i que és d'interès, així com recursos didàctics que he observat, o bé, que he dut a terme i que poden servir en altres ocasions en la nostra futura feina com a mestres.