Portafolio de Núria Bajona

EXAMEN INFORMÀTICA
Comentar esta sección

imatge examen.jpg Comentar este documento

http://cv.udl.es/access/content/group/40049-0809/2.2.%20Especialitat:%20F%C3%ADsica/Examen%20Inform%C3%A0tica/internet.jpg Comentar este documento

LA BERTA
Comentar esta sección

Hola sóc la Núria Bajona Terré.

Tinc 26 anys i sóc de Ponts però visc a Ribelles, un poblet petit perdut per allà dalt d'una muntanya. Fa un mes i mitj que amb la meva parella hem tingut una filla: la Berta. Això és lo millor del món, estic molt feliç!!!!!!!!!!!

Això és una prova perquè a mi això de les Noves Tecnologies... hem va una mica gran, sóc principiant però espero que ho pugui anar aprenent poc a poc.

Salut.

ACTIVITAT ESCOLAR WEB 2.0
Comentar esta sección

20/04/09

Aquesta setmana hem començat amb la segona pràctica d'informàtica. Hem de crear una activitat escolar a traves d'eines d'edició web 2.0. Podem escollir diferents tipus d'activitats i diferents eines de la web per a realitzar l'activitat que triem. És molt més complicat que la WQ, ja que en aquella pràctica saviem el què haviem de fer i amb quin programa.

El dia 20 vam començar la pràctica i va ser una mica agobiant, ja que en la pàgina que ens va recomanar el professor: http://www.go2web20.net/ hi havia moltíssimes ofertes i a sobre està tot en anglès, que al meu cas, no entenia res.

Aquesta pràctica la faré amb l'Alba, igual que la WQ. Vam pensar de fer un joc educatiu del tema dels animals, volem fer un joc de paraules (sopa de lletres) i un de concentració (amb fotografies d'animals i han de trobar la seva parella), però encara no és segur ja què hem de quedar aquest cap de setmana i acabar-ho de decidir.

Les webs 2.0 que vam mirar van ser:kidthing, doof.com i yoyogames.

DIA 27/04/2009 Comentar esta sub-sección

Avui hem continuat amb la Web 2.0. Hem vist més i més eines per a construir la nostra activitat i nem trobat una que ens ha agradat força. És diu Kickplay i en aquesta eina hem creat el nostre primer joc: un connecta 4. Els alumnes (monos) hauran de jugar contra l'ordenador (elefant). Hi voleu jugar? doncs entreu en aquest enllaç:

http://www.kickplay.com/Games/?GameID=RfXuNKqIg9Y%3d

Bé si jugueu al nostre connecta 4, podreu veure que encara ens falta canviar algunes cosetes amb castellà, com les instruccions i resultats, i la música que no ha quedat gaire bé.

També hem començat a crear el joc de concentració. Hem buscat 10 imatges d'animals per el google i els hem guardat en el Kickplay. Aquest cap de setmana l'acabarem.

Tinc el dubte si estem fent bé o no l'activitat, ja que amb comparació a la WQ ho trobo molt més fàcil, o és que l'activitat que hem triat és més fàcil.

04/05/2009 Comentar esta sub-sección

AVUI ERA L'ÚLTIM DIA DE PRÀCTIQUES D'INFORMÀTICA. HEM CONTINUAT AMB L'ACTIVITAT WEB 2.0 I HEM FET EL JOC DE CONCENTRACIÓ. ARA NOMÉS ENS FALTA LA SOPA DE LLETRES, QUE PER CERT, NO HEM TROBAT CAP EINA PER A FER-LA. SI VOLEU JUGAR AL NOSTRE JOC DE CONCENTRACIÓ ENTRE EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

http://www.kickplay.com/Games/?GameID=KyLOlKUT7Ro%3d

ARA HEM CREAT ELS JOCS QUE HAVÍEM ESCOLLIT, PERÒ ARA LA COSA ES TORNA A COMPLICAR JA QUE HEM DE BUSCAR UNA ALTRA EINA PER A PRESENTAR LA NOSTRA ACTIVITAT I POSAR-HI ELS JOCS!!!

AH! PER CERT EL PROFESSOR ENS HA TORNAT LA PROPOSTA CORREGIDA QUE JO HAVIA ADJUNTAT A LA SECCIÓ DEL FINAL, S'HA DE DIR QUE L'APARTAT DE CONTEXTUALITZACIÓ CURRICULAR EL TENIM FATAL. QUAN TINGUI MÉS TEMPS JA HO CANVIARÉ.

SETMANA DEL 11 AL 15 DE MAIG Comentar esta sub-sección

Aquest dilluns era pont i no hem fet pràctiques d'informàtica. Per tant, vam quedar amb l'Alba per avançar l'activitat. Com ja tenim creat dos jocs i no trobem cap eina per a crear la sopa de lletres, hem començat a crear el nostre blog.

Ens hem donat d'alta a Blogger i hem creat un blog dels ANIMALS DEL ZOO. Jo no havia entrat mai a un blog, n'hi n'havia vist mai cap, és a dir, que per a mi m'ha vingut bastant de nou. Hem introduit els nostres jocs, hem posat diapositives d'animals, he fet una petita introducció al blog, hem posat una fotografia nostra i ara estem inentant construir la sopa de lletres des d'allà mateix.

El dilluns que podem anar a classe ja acabarem de preguntar-li alguns dubtes al professor i ho deixarem enllestit per entregar-li, ja que tenim molts examens i ens hem de treure feina de sobre.

18/05/2009 Comentar esta sub-sección

Avui podiem assistir a l'aula d'informàtica per a resoldre dubtes que tinguessim de la Web 2.0.

La nostra intenció era de preguntar quatre cosetes i acabar l'activitat per entregar-la. Resulta que ja teniem tot fet per entregar i quan hem mirat els enllaços dels nostres jocs amb l'eina KICKPLAY, els jocs no s'obren. S'ha borrat tot. El professor ha intentat trobar-los de totes les maneres però no ens n'hem sortit, quin desastre!

Ara ho haurem de tornar a fer amb una altra eina, ja que aquesta està averiada o en procés de canvi. Llastima pq ens havien quedat força bé!!!

 

PROPOSTA WEB 2.0 Comentar este documento

Fitxa+Proposta+d_activitat+escolar+web+2.0.doc

AQUESTA ÉS LA NOSTRA PROPOSTA D'ACTIVITAT WEB 2.0

PROVA (COMPRIMIR PÀGINA WEB)
Comentar esta sección

practica web 2.0.rar Comentar este documento

WEBQUEST
Comentar esta sección

LA NOSTRA WQ TRACTA SOBRE LA VIOLÈNCIA QUE TRANSMETEN ELS MITJANS DE COMUNCIACIÓ

COMPETÈNCIA COMUNICATIVA LINGÜÍSTICA I AUDIOVISUAL

 

ÀREA : EDUCACIÓ PER EL DESENVOLUPAMENT PERSONAL I CIUTADANIA


CICLE: SUPERIOR DE PRIMÀRIA


INTRODUCCIÓ: Volem que els alumnes es donin compte de la violència que s’emeten en els mitjans de comunicació.

 

TASCA: Judici. Els alumnes hauran de buscar informació i recopilar exemples en diferents mitjans d’informació com la TV o la web, llavors hauran de prendre una decisió i donar els seus propis criteris sobre aquest tema. Els alumnes avaluaran el tema de la violència.

 

PROCÉS: A partir d’enllaços que penjarem a la webquest de vídeos o textos publicitaris que emeten violència els alumnes hauran de comentar-los i decidir si son una mala influència per els emissors.

 Els alumnes hauran de preparar un power point per als seus companys i mostrar-los-hi que alguns mitjans de comunicació poden arribar a generar violència i això pot repercutir en l’escola, amb els companys... com és el cas que passa molt avui en dia amb el bullyng.

 

AVALUACIÓ: S’avaluarà als alumnes a partir d’una rúbrica que prepararem posteriorment.

 

CONCLUSIÓ: Que els nens amb aquesta activitat es donin compte que darrera de molts mitjans de comunicació s’hi amaguen conductes dolentes i inconscientment els mateixos nens hi accedeixen i poden arribar a generar violència.

 

 

DIARI DE LA WEBQUEST
Comentar esta sección

Primerament teníem que entregar la proposta de la Webquest al professor. Vam escollir el tema de LA VIOLÈNCIA EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ, ja que la meva companya, l’Alba Romera havia fet una optativa d’aquest tema i ens va semblar interessant a les dos.

La primera setmana vam donar-nos d’alta al programa PHPWEBQUEST. Havíem d’escollir un format i a partir d’aquí els colors. Va ser una mica agobiant, ja que quan els tenies tots escollits llavors no t’agradava com quedava. Igual ho vam canviar unes deu vegades.

El professor ens va explicar els enllaços interns i externs. Tot i estar super atenta a la classe, no hi va haver manera. A l’hora de posar-ho a la pràctica no me’n vaig sortir, fins que un company de classe, el Roger, m’ho va explicar millor.

El Xavier també ens va explicar lo del “voki” per a posar un personatge com a animació, però l’Alba i jo vam decidir de gravar-nos a nosaltres mateixes i fer un vídeo tal com fem amb “l’estudio pinnacle” però amb el ” Windows movie marker” . Aquest vídeo fa dies que el tenim gravat però no se’ns carrega de cap manera amb el “sendeo” que el professor també ens va explicar com es feia.

El funcionament del programa tampoc el tenia gens clar, i hem feia un lio molt gran a l’hora d’editar, completar, enviar... Fins a saber utilitzar el programa bé, m’han passat moltes coses. Hi va haver un moment que amb l’Alba ens estàvem apunt de tornar boges, teníem 4 WQ començades.

El procés el vaig fer com a 7 o 8 cops, quan  ja el tenia acabat i posava enviar, hem sortien tot de lletres negres a la pantalla, amb anglès, que no entenia res, i llavors torna a començar. ..Bé ara ja el tenim acabat, només falta alguns retocs i acabar l’avaluació, i posar el vídeo.

 

MÉS I MÉS PROBLEMES... Comentar esta sub-sección

Divendres dia 3 s'havia d'entregar la webquest. Jo hem pensava que ja la teniem acabada del tot, però no. Per posar lo del "voki" ens va ajudar un company de classe, el Joan. Al arribar a casa vaig mirar la WQ i la noia del Voki deia malament el que haviem escrit, llavors el vaig borrar per a tornar-lo a posar de nou, i no he pogut.

Una altra cosa que no entenc és que cada cop que obro la WQ o se m'ha borrat una animació, o hem surten uns quadrats blancs amb unes creus rojes o una cosa o una altra!

L'altre problema que m'ha sorgit es adjuntar el document word, al final le posat per el programa scribd, però tinc els dubtes de si està bé.

Bé, en fi, que per a mi és molt díficil tot això. Ja aniré explicant si hem sorgeixen més problemes.

 

PRACTICA DE VIDEO
Comentar esta sección

El dia 20 de febrer vam fer la primera pràctica de video amb el programa Studio Pinnacle. Vam fer algunes algunes activitats com treure el zoom a un video, afegir música i la nostra veu, escurçar algunes escenes... No havia utilitzat mai aquest programa, el vaig trobar una mica difícil.

SEGONA PRÀCTICA D'ESTUDIO PINNACLE Comentar esta sub-sección

El divendres 27 de març, vam fer la segona pràctica de vídeo. Va ser més o menys com la primera però més llarga i més complicada. Primerament havíem d'ordenar les escenes (quin lio), i després treure un troç de paissatge, posar transicions, posar música, tallar i ajuntar escenes... És bastant interessant saber utilitzar aquests programes. l'Inconvenient es que no el podem tenir a casa per a practicar mes, ja que aniria molt bé, encara que jo vaig practicant una mica amb el Windows Movie Marker.

PRACTICA DE VIDEO
Comentar esta sección

El dia 27 de febrer vam anar a fer la segona pràctica de video. Amb els meus companys de grup vam anar a grabar dins l'edifici de la biblioteca. Teniem que fer pràctiques de càmara individuals i en grup. Vam grabar-nos els uns als altres en diferents plans i angulacions. També vam fer grabacions amb moviments de càmara, com panoràmiques i travellings. Va ser bastant divertit ja que el fet de sortir de l'aula i anar al teu aire ja es diferent.

LA PLANIFICACIÓ
Comentar esta sección

LA PLANIFICACI_.docx Comentar este documento

L'ANGULACIÓ
Comentar esta sección

l'angulaci_.docx Comentar este documento

l'angulaci_.docx
l'angulaci_.docx (357.7 ko)

LA PROFUNDITAT DE CAMP
Comentar esta sección

LA PROFUNDITAT DE CAMP.docx Comentar este documento