Portafoli d´ Anna Gené

Aquest portafoli conté contingut protegit.

Pla

L'enllaç marcat [+] permet publicar després d'amagar les subseccions que conté la secció corresponent.

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Anna Gené

Benvinguts!

Jo sóc l'Anna Gené Inglavaga, tinc 27 anys i sóc de Ponts!

Vaig estudiar primària i secundària a les escoles de Ponts i actualment estic estudiant 3er. de Magisteri d´Educació Física a Lleida.

Després d´haver vist que Ciències Empresarials no em deixava del tot satisfeta, vaig decidir estudiar MEF que és el què realment m´agrada.

Com ja he dit, sóc de Ponts, un petit poble de la Noguera on he crescut i que continuo anant-hi sempre que puc, ja què a causa dels estudis i de la feina (treballo a la UOC) he de residir setmanalment a Lleida. Els caps de setmana intento passar-los tots al meu poble, que és on m'agrada estar i m'hi trobo a gust!

Algunes de les meves aficions són: sortir amb els amics, cinema, viatjar, llegir, tv, gimnàs,....

Bé doncs, aquesta és una breu biografia meva i aquest és el meu portafoli de l'assignatura Didàctica de l'Educació Física II, on hi plasmaré les evidències durant el transcurs de l'assignatura, així com tots aquells documents que utilitzaré per la construcció del nostre projecte de treball.

 Espero que us agradi.

Per contactar amb mi:

Educació Física i la seva Didàctica II Comentar aquesta secció

Creo aquest portafoli perquè m'agradaria reflexar totes les vivències, experències, opinions... que aniré experimentant durant aquesta assignatura, Educació Física i la seva Didàctica II.

S'anirà ampliant a mesura que passin els dies i l'experiència durant la realització del treball, que faig juntament amb el Roger Miquel i la Mariona Riera.

Portafoli ¿? Comentar aquesta subsecció

Abans que res m'he informa't què era un portafoli i com el podia tirar endavant.

He trobat dos documents que m'han estat útils: el portafoli de l'estudiant i el portafoli del professor.

Portafoli 1 Comentar aquest document

portafoli.pdf

Portafoli de l'estudiant

portafoli.pdf (138.8 ko)

Portafoli 2 Comentar aquest document

portafoli2.pdf

Portafoli del professor

portafoli2.pdf (46.8 ko)

Evidències Comentar aquesta secció

Utilitzo aquesta secció per organitzar i informar les evidències que utilitzo per dur a terme la costrucció del projecte de l'assignatura.

Reflexió inicial sobre la pràctica docent Comentar aquest document

Aquest document és una reflexió feta en grup sobre la bona pràctica docent i les mancances vistes en el pràcticum.

Com observadors i com a mestres hem pogut experimentar noves situacions que de tot plegat n'extreiem grans conclusions.  Primer individual, després per parelles, en petit grup, i per concloure tot el grup classe.

Companys, reflexionem! Comentar aquest document

http://www.youtube.com/watch?v=AW-bTuBA5rU

Per començar, amb el nostre petit grup de treball en Roger Miquel i la Mariona Riera, ens unim i fem una bona reflexió del nostre període de pràctiques entre les 3 diferents escoles que coneixem, cadascú extreu conclusions i experiències de l'estada a la seva escola de pràctiques.

A partir d'aquí ens sorgeix el nostre projecte. Els tres (Roger, Mariona i jo) coincidim amb un fet que ens hem adonat a l'escola, com intervenir amb aquells nens i nenes desmotivats a l'aula, que perden l’interès quan alguna cosa no els agrada o no els interessa.... o bé, pel fet que sigui, no tenen ganes de participar a classe.

Així doncs, a partir d'aquí comença la nostra angoixa per dur a terme un treball que ens aporti solució a aquest conflicte. Nosaltres volem motivar als nens a l’aula!

Ens preguntem:

Com aprenem millor? què cal per aprendre? com ho hem de fer per aconseguir un aprenentatge eficaç? Formació de mestre? dels continguts que es donen a les escoles? de la societat actual? dels propis alumnes?

Anem a veure què en parla en Ken Robinson - Educació i creativitat.

Aquest parla sobre la motivació dels nens. En Sr. Robinson ens diu que hem de partir dels interessos del nen per tenir-lo motivat i treballar més la seva creativitat. Aquest tema és sobre el qual tractara el nostre projecte de l'assignatura.

 Segons Robinson, el sistema educatiu actual es molt semblant a una fàbrica, on bona part dels seus propòsits són buscar la estandarització. El problema no és el TDAH, sinó les formes d’afrontar alguna cosa que segurament no és més que el reflex d’un mal sistema educatiu.

La Senzillesa d'Aprendre - Carme Timoneda - Comentar aquest document

la Senzillesa d_aprendre[1].doc

Nosaltres anem una mica perduts per la manca de coneixement dels factors que poden intervenir en el dèficit d'atenció dels nens/es.

I.... a partir d'aquest llibre de la Carme Timoneda ens orientem per conèixer les causes de què pot ser deguda la desmotivació. O altres factros que porten al desequilibri dels nens/es, bloquejos que no els deixen motivar, ....

Carme Timoneda Comentar aquest document

Senzilleda d_aprendre.png

Eduqueu els xiquets i no serà necessari educar als homes (Pitàgores de Samos).

 “Hi havia una vegada una àvia i la seva néta que es miraven les flames del foc; cada vespre s’asseien una al costat de l’altra, a l’escalf de la llar i la néta escoltava embadalida les històries de l’àvia. Les recordava totes amb pèls i senyals... Encara ara, trenta anys més tard, quan ja no té l’àvia al seu costat, pot asseure’s a la vora del mateix foc i recordar totes i cadascuna de les històries...”

 Que senzill li va ésser a la néta aprendre aquelles històries de la seva àvia! Les planes que heu llegit tenies l’objectiu d’explicar com s’aprèn. L’aprenentatge, el fet après, és fruit d’un procés originat tant pels processos cognitius com pels processos emocionals que tenen lloc en el nostre cervell.

 Quan la nena de la nostra petita història escoltava la seva àvia, el seu cervell posava en marxa els processos cognitius pertinents: l’atenció li permetia copsar la informació, els seus processos simultani i seqüencial l’ajudaven a processar el contingut de les històries i el seu procés de planificació regulava tot el procés i no quedava bloquejat, ja que els processos emocionals de la nena estaven al servei del benestar i seguretat que sentia. En canvi, quan la nena era al col·legi i havia d’aprendre l’avorrida història, els seus processos emocionals obeïen al rerefons de l’angoixa que experimentava fruit també de les creences negatives apreses de les vivències emocionals sorgides de situacions escolars estressants, la qual cosa afectava i, fins i tot bloquejava, els seus processos cognitius.

                                                                                   

                                                                                 Carme Timoneda.

Bases cognitives i emocionals Comentar aquest document

Cercant per la web trobo més informació a partir de la nostra autora Carme Timoneda.

Com motivar a un alumne? Comentar aquest document

per fer introducció i portafoli.doc

Aquí adjunto uns article que ens parlen de com motivar a un alumne i el per què d'Escolars sense motivació.

Si els nens són curiosos per naturalesa, per què molts es passen el dia dient que aprendre és avorrit? Què passa en la seva escola? Per què tenim la sensació que moltes escoles no motiven?

Mestre que és lo que motiva a l'alumne a estudiar la seva matèria? Comentar aquest document

pag_02_a_05_maestro_que.pdf

Article trobat a internet.

Intel.ligències múltiples a l'aula Comentar aquest document

Trobo interessant adjuntar aquest vídeo que he cercat sobre les intel.ligències múltiples a l'aula.

Howard Gardner a la Universitat de Harvard, ens estudia les diferents intel.ligències per al desenvolupament. Per Gardner la intel.ligència no és vista com alguna cosa unitària que agrupa diferents capacitats amb diferents nivell de generalitat sinó com un conjunt d'intel.ligències múltiples diferents i independents.

Per tant, podem veure que existeixen diferents intel.ligències les quals cadascú en desenvolupa unes.

 

Les estratègies de comunicació Comentar aquest document

Aquí adjunto un power de la Carme Negrillo que vàrem cercar. Ja que davant la incertesa de com dirigir-nos/comunicar-nos davant dels nens desmotivats, ens vam guiar per diferents estils comunicadors de mestres (Agressiu/ Inhibit/ Assertiu), ella n'exposa tres, els quals vam utilitzar per dur a terme la nostra pràctica a l'escola.

Així doncs, ens vam adonar quin estil de docent captava més l'atenció dels nens i feia que ells es motivessin tots sols o a l'inrevés.

PROJECTE Comentar aquesta secció

Aquí s'adjunta el nostre Projecte Final : ENS INTERESSEM EN APRENDRE!!!

Projecte final Comentar aquest document

Treball EFII.pdf

Aquest document és el treball final de tota la feina que hem realitzat durant el quatrimestre a l'assignatura de 3er.: Educació Física i la seva didàctica II.

Treball EFII.pdf (1.4 Mo)

Portada i Índex Comentar aquest document

Portada Treball EFII.pdf

La portada i l'índex del treball.

Exposició Projecte Comentar aquest document

https://picasaweb.google.com/108904606450857018959/GrupoRogerMiquel?authkey=Gv1sRgCMajlo-c6rXryQE

Adjunto el link de la nostra exposició del projecte a classe.

Projectes a classe Comentar aquesta subsecció

Aquí exposo tots els projectes de la resta de companys que s'han anat exposant a classe dels diferents grups de treballs.

Presentacions dilluns 30 de maig Comentar aquest document

Presentacions dilluns 30 de maig.docx

Aquí s'adjunten les presentacions que es van exposar el dilluns 30 de maig a classe.

 "Fair play" (Lorena Ferran, Mariona Gilabert i Sandra Vera)

 "Cooperem" (Ramon Colell i Oscar Gombau)

 “ Diferències enriquidores” (Andrea i Pili Porta)

 

Presentacions dimarts 31 de maig Comentar aquest document

Presentacions dimarts 31 de maig.docx

Aquí s'adjunten les exposicions a classe del dia 31 de maig.

“Exclusió escolar” (Ariadna Flix, Eli Sala i Marta Vidal)

Ens interessem en aprendre” el meu grup, Roger Miquel, Mariona Riera i Anna Gené (jo).

Relaxació a través de l’Educació Física”  (Miquel Massana, Gerard Domingo i Sergi Solé)

“Ocupació racional dels espais” (Manel Vall i Oriol Claret)

“Sobreviure per a viure” (Aisling Satorra, Alba Romera i Èric Hernàndez)

La integració intercultural” (Ainoa Muñoz i Mery Vázquez)

“No tot és guanyar” (Rosa Aldomà i Maria Jalow)

 

Prensentacions divendres 3 de juny Comentar aquest document

Presentacions divendres 3 de juny.docx

Adjunt, les presentacions del dia 3 de junt a classe.

“Ens motivem” (Joan Hinojo, Jose Hernández, Oscar Rausa i Fran Carrillo)

“El tribunal de convivència” (Javi Villodres i Héctor Fernández)

“Cuidem l’esquena” (Joel Pont, Genís Reñé i Sergi Beltran)

Autonomia i cooperació” (Josep Roda, Martí Allepuz i Miquel Tetas)

Davant de males conductes... cooperem” (Carlos Andrés i Josep Segués)

“Frustració” (Pedro Cantallops)

“Una escola per a tots” (Imma Escuer i Maria Guillén)

L’educació emocional a través del joc” (Eli Docón i Blasa Guallart)

Reflexió Final Comentar aquesta secció

Reflexions sobre l'assignatura d'EF i la seva didàctica II.

Frases Motivació Comentar aquest document

Reflexió assignatura Comentar aquest document

Reflexió assignatura.docx

En aquest  apartat final vull fer un reflexió general de l’assignatura.