Pili Porta

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Pili Porta

Hem dic Pili Porta Arrabalin, vaig néixer en un petit poble de la comarca del Pla d'Urgell, a Linyola, el 30 d'Octubre de 1990. Vaig arribar al món de la mà del Jaume Porta i la Mª Pilar Arrabalin, dues persones claus en la meva vida. Tinc 3 germans més, la Mireia, que és la gran, el Jaume que és el petit de la casa, i la meva bessona, l'Andrea. Gràcies a tots ells estic sent algú a la meva vida.

La meva época escolar la vaig iniciar al meu mateix poble, a Linyola, a l'escola CEIP "El Sitjar". L'educació Secundària Obligatòria la vaig realitzar a "l'IES Ermengol IV", a Bellcaire d'Urgell. Actualment estic cursant Magisteri d'Educació Física a la Universitat de Lleida.

Una de les meves aficions, sense dubte, són els esports, especialment el futbol, esport que practico actualment. Jugo a l'Unió Esportiva Lleida Femení, amb el qual militem a la 1era Lliga Nacional. Aquesta afició al futbol ve de ben petita, concretament des dels 6 anys que el practico, i espero i desitjo que puga disfrutar-lo molts més anys.

Espero que aquestes dades us hagin arpopat una mica més al meu entorn i d'aquesta manera m'hagueu conegut una mica més.

 

Per contactar amb mi:

Examen Informàtica Comentar aquesta secció

exameninfo.doc Comentar aquest document

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

Accés a l'activitat escolar web 2.0 Comentar aquesta secció

http://diary.com/ Comentar aquest document

Activitat escolar web 2.0 Comentar aquesta secció

20 d'abril del 2009 Comentar aquesta subsecció

Avui hem iniciat la segona pràctica d'informàtica. Bé, no vam començar de nou, ja que el Xavier ja ens havia adelantat alguan cosa sobre la pràctica.

En aquesta pràctica realitzarem la construcció mitjançant eines d'edició web 2.0, d'una activitat escolar adient per a alumnes de primària o infantil. Pel que he pogut veure fins ara, aquesta pràctica sembla més complicada que l'anterior.

Durant el dia hem estat pensant amb l'Andrea que podiem fer, haviem pensat fer jocs educatius per alumnes de primària, ja que ens sembla una bona manera de què els nens aprenguin. Un cop hem pensat això ens hem ficat a mirar eines web 2.0 i la cosa s'ha complicat molt. No hem trobat eines d'edició web 2.0 que siguin mitjanmanet fàcils d'utilitzar. Ara per ara encara no tenim clar el que fer, en principi seria jocs educatius, però sempre estem a temps de canviar d'idea.

27 d'abril del 2009 Comentar aquesta subsecció

Avui hem continuat amb la pràctica d'informàtica. Hem continuat buscant eines web 2.0, i pensant avere que podiem fer. Primer hem pensat el que voliem fer, i després ens hem ficat a buscar eines web 2.0, quelcom molt difícil, perquè amb aquella pàgina web no te les acabes ni volent!!

Bé, el que nosaltres hem pensat, i després de canviar d'opinió moltissimes vegades, hem decidit fer un tipo de diari, on i anirem penjant tot tipus d'activitats pels alumnes. Les activitats seran de caire artístic, és a dir, ens centrarem en Educació artística de primària, ja que hem trobat unes eines web 2.0 de modificar imatges i fer dibuixos que ens han semblat interessants pels alumnes. Tot i això el dijous li hem d'entregar la proposta al Xavi, i segurament mentre anem fent el projecte sorgiran algunes modificacions, però estem segures de què tot es mourà entorn amb això.

Avere com sorgiràn aquests darrers dies, i avere com ens les arreglem per poder fer un bon projecte.

I això es tot per avui.

4 de maig del 2009 Comentar aquesta subsecció

Avui, per desgràcia, no hem pogut anar a classe, ja que estavem a Almeria amb l'equip de futbol 7 de la UdL disuputant els campeonats d'Espanya.

Tot i això hem parlat amb gent de classe per assabentar-nos del que havien fet amb aquesta classe.

Per ara continuem amb la nostra proposta de fer el diari. Tot i això el Xavi encara ens ha de donar el vist i plau a la nostra proposta, i en funció dels resultats aplicarem les modificacions que siguin necessàries.

I això es tot, el curs s'acaba i ara toca correr.

15 de maig del 2009 Comentar aquesta subsecció

Avui ja és l'últim dia de classes. Com que hem assistit a l'última classe de Noves Tecnologies, el Xavi ens ha retornat la proposta de l'eina web 2.0.

Sembla que la proposta està bé, tot i que hem d'acabar de determinar algunes coses. Tot i això, posteriorment penjaré la proposta aquí al portafoli.

Ara toca posar-se a la feina, el temps corre ràpid i no el podem perdre.

18 de maig del 2009 Comentar aquesta subsecció

Avui hem començat a treballar amb la nostra eina web 2.0 (www.diary.com). La veritat és que és una eina fàcil d'utilitzar si tenim en compte que l'eina és tota amb anglès (com casi totes les que hi ha). El que estem fent és penjar diferent activitats pels alumnes al diary. Aquests ho han de resoldre a casa i després a classe es corregiràn.

En aquest dia hem avançat bastanta feina, ja que estem d'examens i després les coses s'acumulen. Esperem que d'aquí poc ja ho tinguem acabat, és qüestió de ficar-s'hi fort durant uns dies.

Tot i això, mentre feiem les activitats ens hem trobat amb algunes adversitats, cosa que ens ha fet modificar una mica les nostres activitats i la manera de plantejar-les. Una de les adversitats en què ens trobem és que no podem penjar unes quantes fotos en el mateix dia, cosa que ho hem de penjar en diferents entrades i potser als nens els hi costaria d'interpretar, tot i que ja ho expliquem allà clarament.

30 de maig del 2009 Comentar aquesta subsecció

Ja hem acabat la web 2.0, una notícia excepcional! Després d'acabar amb proutes feines enmig dels examens, per fi podem dir que la nostra activitat web 2.0 ja està finalitzada. La veritat es que ens hi hem dedicat a fons perquè els resultats siguessin òptims, ara però, és a criteri del professor, qui serà l'encarregat d'avaluar-la.

Puc dir que ha estat una experiència positiva poder fer una activitat escolar mitjançant una web 2.0, cosa que no havia fet ni sentit mai. Crec que per l'alumnat és una bona eina, un recurs metodològic diferent pel professor al qual sempre pot recórrer si es tracta de trencar amb la rútina i la monotonia.

Aquí finalitza l'última entrada referent a la web 2.0, ara només hem falta ficar l'accés directe a la web 2.0 i ja estarà.

Diari WebQuest Comentar aquesta secció

Primera Setmana 23-2-2009 Comentar aquesta subsecció

Avui hem iniciat la primera pràctica d'informàtica, i consisteix en fer una webquest, en parelles, per a alumnes de primària. La meva companya de treball durant tot aquest temps és la meva germana Andrea, juntes formem un bon "tàndem".

El Xavier ens ha fet una mica d'explicació de com aniria la creació d'una webquest, la veritat es que anem una mica perdudes, però suposo q a poc a poc anirem agafant el fil.

Segona Setmana 9-3-2009 Comentar aquesta subsecció

Ja estem agafant el fil de com funciona la webquest.

El nostre webquest tractarà del Canvi Climàtic, ja que hem pensat que es un tema molt actual i alhora interessant per les futures generacions. La tasca que hem elegit és la d'anàlisis.

Ens espera un treball continuat molt dur, però estic segura que disfrutarem fent la webquest!

El Xavi, avui també ens ha comentat com decorar més el nostre portafoli, amb elements com els vokis (que ja n'hem fet un de molt divertit), com penjar vídeos, enllaços a  internet, etc.

Pel que fa als vídeos ja n'hem penjat un, i la veritat es que és molt interessant. El dels enllaços externs ja tenim guardades unes pàgines web molt interessant i a l'abast dels alumnes de primària, crec que s'usa un vocabulari fàcil d'entendre.

Tercera Setmana 23-3-2009 Comentar aquesta subsecció

El projecte de webquest està arriban a la seva fi. El divendres dia 3 d'abril ja l'hem d'entregar. Tot i això encara ens queden uns dies per modificar i/o afegir noves coses a la nostra webquest.

Estem tenint una mica de problemes amb les rúbriques, tan la del professor com la de l'alumne. Avui per avui ho hem deixat per un altre dia, avere si en un moment més tranquil ens surt millor.

Quarta Setmana 26-3-2009 Comentar aquesta subsecció

Degut a la importància que tenien les rúbriques, tan del professor com de l'alumne, hem hagut d'apressurar-nos a fer-les. Avui les hem fet, amb més tranqulitat i paciència, ja que porten la seva feina. Pel meu gust ens han sortit força bé, i crec que hem aplicat els criteris adequats.

I això és tot per avui.

Cinquena Setmana 29-3-2009 Comentar aquesta subsecció

Fins i tot en cap de setmana ens toca treballar, ja que el dilluns marxem cap a Navarra amb el futbol de la UdL i el dia 3 ja ha d'estar acabada la webquest.

Avui hem acabat de ficar els últims detalls, hem afegit quatre coses a les conclusions, ja que ho teniem una mica pobre.

Degut a l'escàs temps que hem tingut avui no hem pogut fer gran cosa més.

Sisena Setmana 2-4-2009 Comentar aquesta subsecció

Avui només tenim temps de fer una última revisió a la nostra webquest i mirar que estigui a punt per entregar-la, ja que demà és l'últim dia i ha d'estar finalitzada.

Tot està al seu lloc, si més no, com preteniem al principi d'iniciar aquest projecte.

Com a conclusions, només dir que m'ha agradat realitzar aquesta eina de treball per als alumnes, crec que els i serà molt útil per al seu cotinuat aprenentatge. Si, ens ha costat la nostra feina realitzar-ho, suposo que com a tothom, però l'important és que hem après, i per al futur, ja sabem que existeixen altres formes d'ensenyar als alumnes, possiblement molt més entretingudes i dinàmiques.

Això és tot per avui, espero que la nota sigui la que realment ens mereixem, per bé o per malament.

Projecte Webquest Comentar aquesta secció

Introducció:

El canvi climàtic és un tema actual molt preocupant, però, que és realment el canvi climàtic?quines conseqüències pot arribar a tenir?

El canvi climàtic és una variació del clima del nostre planeta, ja sigui per causes naturals o humanes. Aquet canvi pot afectar greument les condicions meterològiques de la Terra, les conseqüències són evidents, desglaç dels pols, augment del nivel del mar, calentament de la Terra, etc.

Per tot això i més dureu a terme una sèrie d’activitats per conscenciar-vos de la importància de la sostenibilitat del nostre planeta..

Tasca:

La nostra tasca és d’anàlisi, ja que farem relacions causa-efecte del canvi climàtic

En grups de 4 haureu de crear un mural on establireu les relacions causa-efecte del canvi climàtic. Tot seguit l'haureu d'exposar davant de tots els companys.

Procés:

Penjarem un video i a partir d’aquí:

1- Haureu d’aprendre a treballar en grup, contrastar i respectar totes i cada una de les opinions.

 2-Per dur a terme les activitats haureu de veure el vídeo i consultar les següents pàgines webs:

3-Busqueu imatges que evidencïn el canvi climàtic

4-Feu una exposició davant dels companys de classe

 

Avaluació:

Realitzarem una rúbrica pel mestre i un sistema d’autoavaluació pels alumnes.

Conclusió

Un cop finalitzada l’activitat haureu de tenir ben clar que és el canvi climàtic i quines conseqüències té. Tot seguit realitzarem un debat per contrastar opinions i veure que pensen els nostres companys sobre aquest tema.

Accés a la webquest Comentar aquesta secció

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3020&id_pagina=1 Comentar aquest document

Pràctiques vídeo Comentar aquesta secció

Pràctica 1 Comentar aquesta subsecció

Avui hem iniciat la primera pràctica de vídeo. És tracta de ficar a la pràctica els diferents plans donats a classe. A priori semblava una pràctica no massa complicada, però a mesura que hem anat gravant se'ns ha complicat la cosa. Tot i això ens les hem arreglat força bé, bé, com hem pogut la veritat.

El problema ha sorgit quan, per equivocació, hem revovinat la cinta i hem gravat noves escenes a sobre d'uens que ja teniem gravades, i hem tingut que gravar de nou. Finalment ens ha sortit un vídeo una mica desordenat, però hem gravat tot allò que ens demanaba la pràctica, més bé o més malament, però ja està a la cinta.

Pràctica 2 Comentar aquesta subsecció

Per a realitzar la pràctica 2 hem hagut de quedar-nos a l'aula, ja que ho haviem de fer a través de l'ordinador. Hem començat a treballar amb el PINACLE STUDIO, un programa per a modificar tot tipus de vídeo. La pràctica ens demanava tallar escenes, afegir títols, afegir veus, treure veu, afegir alguna cançó, i altres coses. La veritat és que jo ja havia treballar amb algún programa de modificació de vídeos, i ja hi havia algo que hem sonaba. Tot i això també ens hem trobat amb algún petit problema, però que ha sigut resolt de seguida.

Ha estat una pràctica força divertida i entretinguda, m'ha agradat.

Pràctica 3 Comentar aquesta subsecció

Aquest cop hem hagut de tornar als voltants del campus amb càmera en mà. Ara però, mitjançant plans hem hagut de gravar escenes que reflectissin austeritat, tendresa, contrast, dependència, etc. Al principi ens ha costat una mica, ja que no és tan fàcil reflectir amb imatges en moviment tots aquests conceptes. Al final però, se'ns ha encès la bombeta i hem pogut anar-los describint-los mitjançant imatges en moviment.

Com a segona activitat, que era individual, haviem de grabar la trajectòria de dos vianants, però quan aquests es crusaven, haviem de seguir l'altre. A priori semblava fàcil, però quan ens hi hem trobat ha sigut una mica complicada.

La tercera activitat, també grupal, era gravar una situació on els alumnes els hi agafava per sorpresa l'aparició de les notes d'un examen que haviem fet.

En resum, la pràctica ha estat força bé, ha sigut molt divertida.

Pràctica 4 Comentar aquesta subsecció

En aquesta pràctica hem tornat a treballar amb el PINACLE STUDIO. Aquest cop però, les activitats eren una mica més complicades que les de la pràctica 2. Tot i això ens en hem sortit força bé, però també cal dir, que en algunes accions hem necessitat l'ajuda del Xavier, ja que teniem alguns dubtes, com per exemple a l'hora de ficar imatges fixes o títols en moviment.

Finalment hem acabat la pràctica, ara només cal esperar el resultat.