Portafolio de Juan Hinojo

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Joan Hinojo

Hola, em dic Juan Hinojo tinc 21 anys i visc a Alcarràs. Vaig cursar tots els meus estudis al C.E.I.P Comptes de Torregrossa i a l'I.E.S Alcarràs, posteriorment, després d'acabar el batxiller, vaig realitzar un C.F.G.S d'animació d'activitats fisicoesportives al centre Joan Oró de Lleida i, en l'actualitat, curso la carrera de magisteri d'educació física a la UDL.

Puc dir que soc un noi molt actiu, practico el futbol i soc l'entrenador d'un equip pre-benjamí de futbol. Entre les meves aficions trobem els esports, el cinema, el teatre, els monòlegs,la platja, la montanya...

Res més, per qualsevol altra cosa os podeu posar en contacte amb mi a la següent direcció de correu electrònic: juanele87@hotmail.com

Pràctica 1 Comentar aquesta secció

Dins d'aquesta pràctica realitzada en grup vàrem treballar amb la càmara digital, començant des de el tractament bàsic d'aquesta fins a la gravació d'una escena, passant per la realització de diferents plans, angulacions, objectius i moviments de càmera.

A nivell personal, aquesta pràctica m'ha servit per conèixer el funcionament bàsic de la càmera digital i les principals prestacions i utilitats que aquesta ens permet a l'ho que he conegut els principals moviments de càmera, angulacions, plans i objectius.

Pràctica 2. Comentar aquesta secció

La pràctica 2 es tracta de realitzar un projecte de vídeo en grup amb un programa nou bastant desconegut per la majoria de nosaltres, aquests programa és el Pinnacle Studio 8, un programa de vídeo que ens permet realitzar i modificar vídeos, retallar o suprimir imatges, introduint cançons...

A nivell personal, crec que aquests programa ens pot ser de molta utilitat, principalment a l'hora d'exercir la docència, però també en altres situacions.

Pràctica 3 Comentar aquesta secció

En la pràctica 3 vàrem treballar amb la càmera, vam tornar a treballar l'enregistrament d'imatges en primer pla i pla de detall, imatges que havíam de relacionar amb diferents conceptes tals com l'austeritat, inutilitat, vitalitat... També vam introduir una noca tècnica d'enregistrament com és la panoràmica de seguiment, en la qual havíam de gravar als vianants alhora que es creuaven caminant pel carrer.

Per últim, dins la tercera activitat la qual no vam tindre temps a fer, s'ha de realitzar una petita representació mentres que, la persona que enregistra ha d'utilitzar almenys 8 plans i un moviment de càmera.

Aquesta pràctica ens ha ajudat a conèixer mes a fons les possibilitats de la càmera alhora que em conegut noves formes d'enregistrament com és la panoràmica de seguiment.

Profunditat de camp Comentar aquesta secció

La profunditat de camp és la quantia d'espai longitudinal captat per la càmera amb nitidesa la qual permet establir relacions entre els elements situats en diferents termes del camp visual.

La profunditat de camp dependrà de tres elements els qual són:

  • Tipus d'objectiu
  • Diàmetre del diafragma
  • Distància del motiu a la càmera

Profunditat de camp. Comentar aquest document

Profunditat de camp(practica).doc

Aquí una activitat amb diferents imatges en les qual he analitzat la profunditat de camp de cadascuna.

Pràctica 1 Webquest Comentar aquesta secció

En aquesta primera pràctica treballarem amb una webquest. Una webquest és una activitat didàctica la qual proposa una tasca factible i atractiva per als estudiants i un procés de realització, mitjançant els alumnes realitzaràn activitats com: Analitzar, sintetitzar, compendre, transformar, crear, juzgar i valorar per tal de crear una nova informació.

Aquesta webquest està formada per 5 parts clarament diferenciades:

  • La introducció.
  • La tasca.
  • El procès.
  • L'avaluació.
  • Coclusió.

-Setmana del 23 de Febrer a l'1 de Març:

Aquesta primera setmana em conegut una eina de gran utilitat de cara al nostre futur coma docents, és tracta d'una webquest. El professor de l'assignatura ens ha explicat amb molt detall totes les característiques i ventatges d'aquets eina de treball. Per una altra, també ens va presentar el programa que utilitzariem per crear la nostra webquets com és www.phpwebquets.es.

-Setmana del 2 al 8 de Març:

En aquesta segona setmana de treballa de webquets ja ens vàrem tenir que mullar una miqueta dient el tema que tracteríem a la nostra webquets. Treball que realitzariem amb grups de 2 o 3 persones. En el nostre cas vam triar una vessant relacionada amb l'activitat física com serien els jocs tradicionals, més endavant vàrem pensar que seria interessant relacionar els jocs amb les ganes de jugar d'un grup de nens i nenes que volien viatjar i conèixer món.

-Setmana del 2 al 15 de Març:

Sessió de dos hores dedicada a la introducció d'una nova eina d'internet per a la nostra webquets com és la web www.voki.com, web el la qual pots crear personatges animats els quals parlin i ens informin del que tu vulguis. Vam dedicar la resta de la classe a solucionar possibles problemes de la webquets hi ha provar els vokis.

-Setmana del 16 al 22 de Març:

Sessió en la qual vàrem acabar d'explicar al Xavier la mecànica de funcionament que preteniam per la nostra webquets i vam continuar practicant amb els vokis alhora que buscàvem informació i recursos per la webquest.

-Setmana del 23 al 29 de Març:

En aquesta sessió podem remarcar la presentació d'una web informàtica que ens permet comprimir arxius per poder penjar-los en la nostra webquets ja que sol accepta arxius de 256kb com a màxim.

-Setmana del 30 de Març al 5 d'Abril:

Última setmana per treballar la webquets, alguns dels problemes que hem tingut amb la seva elaboració han estat: Creació d'enllaços interns i externs i l'introducció del voki a la webquets, però, també cal dir que gràcies a l'ajut dels companys i el Xavier ho hem pogut solucionar amb èxit.

Disseny de proposta de webquest Comentar aquest document

proposta webquets.doc

Aquí el disseny de proposta de la webquest realitzat per Albert López, Cristian Méndez i Juan Hinojo.

Webquets dels jocs tradicionals. Comentar aquesta secció

Aquí deixo l'enllaç definitiu de la webquets dels jocs tradicionals realitzada juntament amb el Cristian Méndez i l' Albert López.

WEB: http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=2680&id_pagina=1

Pràctica 2 d'informàtica: Web 2.0 Comentar aquesta secció

En aquesta segona pràctica d'informàtica treballarem amb diferents programes de web 2.0. En aquests projecte em de dissenyar i construir una eina educativa utilitzant les eines web 2.0, es tracta d'una activitat oberta i per començar utilitzarem una pàgina web en la qual hi ha un recull d'eines web 2.0 per anar exploran i treballant.

Segona proposta web 2.0 Comentar aquest document

Proposta web 2.0 (2).doc

 

Pimera proposta web 2.0 Comentar aquest document

20 d'Abril. Comentar aquesta subsecció

Avui ha set el 1r en treballar ambles eines web 2.0 per tal de començar a pensar en una idea per realitzar aquests segon projecte en el qual hem de fer una eina educativa utilitzant eines web 2.0.

L'albert, el Cristian i jo hem estat pensant una possible proposta per la eina educativa i a partir d'aquí hem anat miran eines web 2.0 que pugessem incloure dins la nostra proposta.

Al llarg d'aquesta setmana intentarem acabar de tancar la proposta per poder començar a treballar amb les eines.

27 d'Abril Comentar aquesta subsecció

Aquesta segona setmana de treball amb eines web 2.0 hem continuat, juntament amb el Cristian i l'Albert, realitzant la proposta educativa que volem realitzar amb les eines web 2.0.

Hem continuat explorant la pàgina de les eines web 2.0 intentant trobar aquelles eines que ens poden ajudar per realitzar la proposta educativa.

4 de Maig. Comentar aquesta subsecció

Avui, dia 4 de Maig, els membres del meu gruo i jo em acabat de decidir la proposta educativa que realitzarem amb webs 2,0. Finalment realitzarem una pàgina web relacionada amb el món de les matemàtiques, més concretament amb les sumes i les restes. La pàgina web serà per alumnes del segon nivell de cicle inicial.

Per acabar, la segona hora, hem continuat miran eines per dur a terme la proposta i, segons indicacions del professor de l'assignatura, utilitzarem una llibreta electrònica com a eina principal.

11 de Maig. Comentar aquesta subsecció

Durant aquesta setmana hem hagut de quedar dues vegades per problemes d'horari.

En referència al treball estem treballant sobre una eina anomenada soho notebook sobre la qual hem començat a crear la pàgina web. Hem realitzat una portada en al qual hi ha una petita presentació escrita i una altra oral i, per una altra part trobem dos apartats més com són el planeta de les sumes i el de les restes.

Dins de cada planeta volem crear un apartat per poder realitzar operacions i un altre en el s'expliquin els componenets de la suma i de la resta.

Després de pensar i començar a construir la pàgina hem tingut algún problema ja que necessitem enllaçar apartats de la pàgina central o principal amb altres pàgines o subapartats, esperem poder-ho solventar aviat per poder continuar treballant ja que creïem que l'activitat final pot ser molt divertida i entretinguda per als nens.

Del 18 D'abril al 12 de Juny. Comentar aquesta subsecció

Aquestes darreres setmanes de curs, el meu grup em dedicat el temps a avançar en el nostre planeta de les matemàtiques.

Després de tindre l'estructura del nostre projecte quasi dissenyada ens vàrem donar compte que desde el format que estavam utilitzant no podiem realitzar cap tipus d'enllaç, ni extern ni tampoc intern, per aquests motiu ens vam tenir que posar en contacte amb el senyor Carrera per a retrassar la data d'entrega del projecte final.

Aquests inconvenient va provocar que haguèssim de comeneçar desde cero en el nostre projecte i, també cal dir, que ens va faltar temps per retocar una mica les diferents pàgines del planeta amb imatges i animacions ja que vàrem sortir altres problemes i també estavem en periodes d'exàmen i això va dificultar que pugèssim quedar amb tranquilitat.

Per finalitzar dir que el treball amb eines web 2.0 pot ser molt profitós ja que t'obre un gran ventall de prestacions que podem adoptar de cara a la nostra formació com a futurs docents. 

Examen informàtica Comentar aquesta secció

Exameninfo Comentar aquest document

exameninfo_1_.doc
exameninfo_1_.doc (24.1 ko)