Portafoli d' Albert López

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Albert López

Salutacions a tots i a totes,

Em dic Albert López Nadal i faig l'assignatura de Noves Tecnologies. Estic a 4t curs d'INEFC i estic cursant MEF. El meu esport preferit és l'atletisme, però també m'agrada molt el futbol sala (entreno dos equips, extraescolars) i esquiar.

Vaig a néixer a Valls, un poble-ciutat a prop de Tarragona. 

Espero que amb aquest portafoli, us pugui aproximar una mica més al treball aque hem fet el grup format pel Christian, el Juan i jo sobre la webquest.

 

Per contactar amb mi:

Examen Informàtica Comentar aquesta secció

untitled.bmp Comentar aquest document

untitled.bmp
untitled.bmp (58.7 ko)

Projecte eines web 2.0 Comentar aquesta secció

1a setmana Comentar aquesta subsecció

En aquesta primera setmana hem pensat una mica la idea amb el grup composat pel Juan, el Christian i jo quina cosa podríem fer perquè fos atractiva en l'edició d'una activitat a través d'una eina web 2.0.

La idea que hem tingut i que el Xavier ens ha dit que encara l'hem de madurar una mica però que pot ser molt original és la de que volem programar un calendari amb activitats extraescolars com si es tractés d'un seguiment dels resultats de la jornada d'esports escolars incloent bàsquet i futbol de totes les categories. D'aquesta manera els nens podrien consultar els partits que han de disputar, els adversaris (colors de la samarreta, noms, etc), els resultats de la jornada, classificació,etc.

Personalment, penso que pot ser una idea original però cal que la desenvolupem correctament ja que dit així també pot quedar una mica pobre si només ens conformem a fer que l'alumne faci una visualització de jornades. Hem començat a completar la fitxa de proposta d'activitats que hem d'entregar i dilluns esperem poder acabar-la.

 

2a setmana Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana ens ha servit per tenir clarificar una mica les idees. Primer de tot la idea general que era de fer una pàgina web que tractés d’una lliga interna escolar l’hem descartat ja que trobem que és massa complicada i tampoc teníem massa clar que volíem fer ja que fer un seguiment de l’evolució d’una competició si encara no s’està fent és una mica complicat.

 

Finalment, hem optat per fer un joc que tractés sobre la suma i la resta com si es tractés d’una oca, ja que per alumnes de primària creiem que en poden treure més profit i pot ser més dinàmic, ja que l’altre idea es presentava com una eina més que pels alumnes pel professor per poder fer un seguiment del torneig. En contraposició, hem pensat que si fem un joc sobre sumes i restes pot ser més lúdic i a la vegada pot despertar l’interès dels alumnes ja que les consignes no són tan difícils.

 

Per tant hem hagut de modificar la proposta i l’entregarem dilluns. D’aquesta manera estem buscant noves pàgines web i eines d’edició web 2.0 que ens ajudin a crear el joc de la millor maner possible.

 

3a setmana Comentar aquesta subsecció

Finalment hem hagut de canviar la proposta ja que hem trobat moltes dificultats per trobar les eines web que ens permetessin crear un joc ja que moltes eren per jugar a jocs interactiu. 

Hem triat fer una pàgina web amb l'ajut del Xavier que ens ha orientat i hem hagut de modificar la proposta. La eina que utilitzarem serà zoho notebook, que ens ajudarà a elaborar la pàgina web. La proposta bàsica és la que us adjunto amb el document però que anirem completant a mesurar que elaborem la pàgina web hi ens trobem amb dificultats. 

Proposta Comentar aquest document

PROPOSTA.doc
PROPOSTA.doc (126.5 ko)

Pràctiques vídeo Comentar aquesta secció

Pràctica vídeo 1 Comentar aquesta subsecció

En aquesta primer pràctica es va treballar amb la càmara digital diversos plans, angulacions i moviments de càmera. Cal dir que va ser un primer contacte amb la càmara que per hi ha molts que no l'hem fet servir.

Penso que amb la càmara té moltes possibilitats i es poden fer moltes coses encara que  de moment les desconec tinc ganes de saber tot el que es pot fer i quines opcions diverses de gravació es poden realitzar.

 

Pràctica vídeo 2 Comentar aquesta subsecció

Hem après a utilitzar el pinnacle studio. Anteriorment, l'havia utilitzat alguna vegada per fer algun muntatage d'algun vídeo i encara m'enrecordava d'algunes de les opcions que tenia. Crec que és un programa que ens pot permetre fer retalls, adjuntar fragments, posar-hi música i veu, entre d'altres.

La pràctica consistia en fer un muntatge d'un vídeo seguint unes pautes que ens venien marcades de manera que havíem de graduar el temps (, ficar amb una seqüència i ordre les escenes amb la seva música corresponent,etc. Crec que és una eina que et pot permetre editar el teu propi vídeo amb les imatges que vols que has gravat i que vols que et surtin; les pots seleccionar i adjuntar les escenes que creguis que poden ser més aprofitoses per fer activitats amb alumnes de primària.

Pràctica vídeo 3 Comentar aquesta subsecció

Auesta ha estat una pràctica realment completa ja que hem fet diversos enregistraments de coses que descriguéssin estats o situacions. En quasi totes hem utilitzat el pla de detall o el primer pla.

A continuació hem fet una tècnica que s diu panoràmica de seguiment que es tractava de seguir durants uns metres una persona mentre que quan es creuava amb una altra deixàvem de seguir la que seguíem en un principi per l'altra.

Cal dir que en un principi simbolitzava una situació de vianants que es creuen pel carrer. Vaig tindre alguna dificultat perquè el vianant que seguia en el moment de fer el creuament em quedés a l'esquerra de la pantalla i no el mig de l'enfocament mentre ho gravava.

La darrera activitat era la de fer una escena que sortíssin diversos plans. Cal dir que degut el número de membres del grup tots no vam poder sortir i mentre el Christian, l'Òscar, el Ramón i el Pedro van fer la representació el Ton i jo vam fer la gravació.

 

Aprofundiment de la Webquest Comentar aquesta secció

 

La webquest va prenent forma tot i que hem tingut algun problema sobretot pel fet de que havíem fet uns arxius per fer enllaços que eran de més potència de la que permetia l'editor de la webquest per poder adjuntar-los. Tot i aixi, després en l'apartat de PROCÉS hem fet tres blocs amb enllaços externs:

1.- Un primer bloc on ens porta a un paint segons la ruta on ho veiem en un mapa mundi indicat.

2.- Informació dels continents en que fem les rutes. (Cal dir que aquest punt encara l'hauriem de pul·lir una mica més ja que hem fet un primer enllaç amb la viquipèdia i trobem que hi ha massa informació per alumnes de primària, per tant hem potat d'agafar la informació més rellevant i ficar-la amb un word). En aquest punt després hauran de completar una fitxar que ens farà saber si ho han sapigut trobar correctament o quines dificultats han trobat.

3.- Informació detallada per cadascún dels jocs dels continents en que passa cada ruta. (Hem elaborat un word on trobem aspectes principals del joc com ara: nom, espai, material, jugadors i una petita descripció a més d'una imatge repsentativa del joc o del país). En aquest punt també hem pensat de dissenyar una fitxa que ells mateixos hauràn de completar.

Cal dir, que el principi teniem una mica de dificultats per fer els enllaços però després hem anat trobant la dinàmica i de moment ja tenim el projecte bastant avançat. També hem començat a fer la rúbrica que posarem al final del projecte.

Tot i aixi, se'ns planteja un dubte que és com encarar el fet de ficar els vols (perquè ells puguin calcular el preu a través d'enllaços que els hi portin directament a la informació que necessiten), per fe més real la ruta i que participin d'una forma més directa.

 

 

Diari Comentar aquesta secció

En aquesta secció aniré exposant algunes sensacions que he tingut al llarg de la webquest i també a continuació us mostro dos blocs que van ser l'inici de la idea de la nostra webquest: El primer el fet de fer una webquest relacionadas amb jocs i el segon el fet d'acordar amb els mebres del grup el disseny de la webquest. En altres seccions explico de forma més detalladfa els passos per a l'elaboració que vam seguir.

INFORMACIÓ JOCS I PÀGINES WEB D'INTERÈS Comentar aquesta subsecció

En aquesta secció us adjunto informació de jocs que hem trobat dels diferents continents i a més també us adjunto aquestes pàgines web on podeu trobar informació sobre els països que hem trobat  els jocs.

 

PAGINES WEB D'INTERES .odt Comentar aquest document

INFORMACIÓ JOCS Comentar aquest document

jocsss.odt
jocsss.odt (13.9 ko)

DISSENY WEBQUEST Comentar aquesta subsecció

A la biblioteca de Cappont  vam confeccionar els diversos apartats de la webquest i hem posat la informació que creiem que és adequada. Crec que ha quedat força bé des del meu punt de vista i ara penso que ho podem millorar a través d'enllaços per fer més atractiva la presentació.

Després vam deixar uns dies perquè cadascú busqués informació sobre un dels tres apartats que tenia la webquest: Informació sobre jocs de diferents cultures, informació sobre diferents continents i informació sobre vols (perquè els alumnes puguéssin calcular el preu).

Cal dir que vam trobar bastanta informació però que l'hem intentat adapatar per alumnes de primària ja que creiem que hi havia molta que era innecessària. De totes maneres l'apartat de procés hi trobem bastants enllaços, fet que fa que puguin accedir a aconseguir informació per fer l'activitat.

Un dels problemes que vam tindre era de com posar tota aquesta informació dins la webquest i crec que ho hem intentat fer seguint un ordre. Primer partir d'una ruta que ens proporciona informació sobre els continents, després de cada continent obtenir informació de jocs populars i a partir d'aqui fer com si ells mateixos es preparéssin la ruta per fer-la a través de l'informació dels vols.

 

Projecte WebQuest Comentar aquesta secció

Bones a tots i a totes, em disposo a escriure aquests línies per explicar-vos el tema que hem triat per fer la webquest.

El tema té relació amb els jocs i es tracta de fer que l'internauta conegui diferents tipus de jocs i el seu funcionament com si d'una ruta el món es tractés. Per tant podem dir que serà com endinsar-se dins d'un viatge ple d'aventures.

Seguidament anirem explicant els passos que hem anat fent, que es poden observar dins de la secció "Seqüència de la webquest". 

Aquí us adjunto l'enllaç final de la webquest sobre jocs tradicionals que ha estat elaborada per el Christian, el Juan i l'Albert:

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=2680&id_pagina=1

Animeu-vos a entrar-hi!!!

 

Seqüència projecte webquest Comentar aquesta secció

 

En aquest apartat realitzo una síntesi del seguiment que hem anat fent per a l'elaboració del projecte de la webquest setmana a setmana fins a la seva composició final, que també ho he explicat en alguns dels apartats del portafoli. Amb aquesta distribució de seqüència espero unificar els comentaris d’altres seccions i és com un resum de tot el procés d’elaboració.

 

SETMANA DEL 23 DE FEBRER A L’1 DE MARÇ

Aquesta primera setmana em conegut una eina virtual d’edició 2.0 anomenada webquest. Crec que és una eina com ens ha explicat el Xavier que té grans avantatges i que es pot utilitzar en alumnes de primària ja que un cop après el funcionament té moltes possibilitat envers el disseny i l’elaboració dels diversos apartats que la composen que són els següents:

1.- La introducció

2.- La tasca

3.- El procés

4.- L’avaluació

5.- La conclusió

 

SETMANA DEL 2 DE MARÇ AL 8 DE MARÇ

Varem realitzar una proposta de la nostra webquest. La nostra idea del grup format per Juan, Christian i jo era la de fer una proposta que tingués relació amb la especialitat d’Educació Física ja que penso particularment que potser és un tema que n’hi ha relativament poques de webquest i que pot ser un atractiu per a que els alumnes de primària puguin fer activitat física.

 

Així, doncs després de triar vàries propostes varem pensar que la de jocs tradicionals de diversos continents era bastant original. Així, doncs va ser el tema de la nostra proposta.

 

SETMANA DEL 2 AL 15 DE MARÇ

 

Aquesta setmana varem aprendre a utilitzar la eina d’edició i crear enllaços i recursos d’animació com ara el voki. Cal dir que els enllaços ens va sortir millor que el voki que fins que no varem saber que sabia de fer a través del navegador de mozzilla no ens sortia i varem perdre bastant de temps. Tot i així, cal dir que quan et surt un enllaç o una animació fer-ne un altre és repetir el mateix procediment.

 

SETMANA DEL 16 AL 22 DE MARÇ

En aquesta sessió varem acabar de configurar l’aprenentatge dels vokis i amb el grup varem posar dins la webquest tota la feina que havíem fet d’anar buscat informació i de posar-ho amb fitxers adjunts. Crec que finalment varem posar ordenadament la idea que teníem dins de la webquest ja que en un principi semblava que volíem fer moltes coses però que no trobàvem un fil conductor per poder seguir l’estructura del treball.

 

SETMANA DEL 23 AL 29 DE MARÇ

 

Aquesta setmana el Xavier ens ha presentat una eina per poder comprimir arxius i penjar-los a la webquest. Penso que és de gran utilitat ja que la majoria de documents que volíem adjuntar amb imatges ens ocupava molt(més de 250 kb) i teníem algun problema en posar els enllaços

 

SETMANA DEL 30 DE MARÇ AL 5 D’ABRIL

 

Aquesta és la última setmana per treballar el disseny de les webquests. Crec que finalment hem pogut fer el que teníem previst tot i que amb els enllaços interns que era l’última cosa que ens faltava ficar en la webquest varem tindre algun problema però que amb l’ajut del Xavier i d’alguns companys que els hi varem poder preguntar i ens van respondre finalment ho varem aconseguir posar-los.