Olga Alonso

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Olga Alonso

Hola! Sóc la Olga Alonso, estudio 1r de magisteri d'educació física. Vinc d'un cicle relacionat amb l'educació, concretament amb l'educació infantil.

Vaig neixer i visc a Lleida, fa 22 anys a l'hospital Arnau de Vilanova, i tinc un germà més gran de 26 anys, que també estudia magisteri.

Algunes de les meves aficions són el esqui, el ball, la gimnàstica rítmica... i estar amb la gent que més m'estimo.

Examen informàtica
Comentar aquesta secció

exameninfo.doc Comentar aquest document

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

WEB 2.0.
Comentar aquesta secció

20 d'Abril Comentar aquesta subsecció

Avui hem començat a treballar amb les eines web 2.0. El que hem fet a set visitar algunes d'aquestes eines, i pensar quin tipus d'activitat volem fer, encara que no estem gaire segures del que volem fer, pero la intensió és fer un conte o un comic educatiu, que tracti sobre el medi ambient o algun valo, i despres fer una serie d'activitats.

Proposta Comentar aquest document

Proposta feta.doc
Proposta feta.doc (122.4 ko)

Canvi d'eina Comentar aquesta subsecció

Després d'estar investigant sobre l'eina que vam triar en la proposta, vam descobrir una eina que ens facilitava més la feina, ja que la vam trobar am espanyol.

Així que vam decidir cambiar una mica el que teniam pensat fer. Ara enlloc de fer un còmic, el que farem serà un conte amb les seves activitats corresponents al finalitzar la lectura.

Títol de l'activitat Comentar aquesta subsecció

Avui hem començat a pensar sobre el tema del conte. El que volem és que tracti sobre les noves tecnologies i apart que es treballin uns valors que volem inculcar als nostres alumnes.

Un cop pensat el tema, hem començat a inventar-nos el conte i a redactar-lo dins de la nostra eina Web 2.0

El títol que l'hi hem donat és "Endinsat en les noves tecnologies"

Elaboració de les activitats Comentar aquesta subsecció

Avui ens hem dedicat a pensar les activitats que voliem que els alumnes realitzesin al finalitzar la lectura del conte.

El que hem fet és pensar 3 tipus d'activitats, unes de comprensió lectora, unes altres referents al món de la informàtica i després unes altres on es treballen els valors que trobem en el conte. Pe finalitzar acabem amb una activitat d'opinió personal.

El resultat Comentar aquesta subsecció

Després d'haver finalitzar el conte i les activitats, el resultat el podreu observar en el enllaç següent.

Hem de dir que tot hi trobar-nos perdudes al principi, pensem que al final hem obtingut un bon resultat.

http://https://show.zoho.com/public/olgaymari/Endinsa't%20en%20el%20m%C3%B3n%20de%20les%20noves%20tecnologies%207 Comentar aquest document

WeBqUeSt
Comentar aquesta secció

PROPOSTA

A continuació podreu veure un petit resum de la nostra proposta de Webquest.

Introducció

Nosaltres hem escollit fer una webquest sobre la nostra ciutat, on els nens coneixeran els racons més emblemàtics, les nostres tradicions, menjars típics, etc.

Per tal de que els nens puguin seguir tots els passos hi haurà una mascota que els guiarà en tot el procés. Aquesta mascota serà el nostre caragolet de Lleida. Creiem que és oportú utilitzar elements visuals que puguin atreure als infants, i d'

aquesta manera crear una webquest molt atractiva per a tots ells.

Tasca i procés

Treballarem per grups, i cada component del grup serà un personatge diferent, cada un dells haurà de realitzar una tasca diferent.

Alguna idea de les activitats seran les següents:

Identificar algun lloc o espai emblemàtic de Lleida determinat.

Conèixer la recepta dels caragols a la llauna.

Treballar mapes i plànols de Lleida.

Conèixer les festes tradicionals de la ciutat de Lleida.

Conèixer les diferents institucions esportives de Lleida.

Altres.

Conclusions

 En finalitzar aquesta activitat esperem que tots els alumnes adquireixin uns coneixements nous sobre la nostra ciutat de Lleida.

ADREÇA DEL A NOSTRA WEBQUEST Comentar aquesta subsecció

http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3458&id_pagina=1 Comentar aquest document

Tria del tema Comentar aquesta subsecció

El primer que hem hagut de fer la  meva companya Mariona i jo, és triar el tema de la nostra webquest. Hem de dir que ens a costa bastant, ja que els temes que se'ns ocorrien eren temes molt quotidians, dels que ja existien varies Webquest.

Després de molt devatir i pensar, hem desidit fer-la sobre la nostra ciutat, on els nens hauran de buscar informació sobre menjars típics, festes majors, espais emblemàtics..

Disseny WebQuest Comentar aquesta subsecció

Avui hem estat triant el disseny i els colors de la webquest. Ens a costat bastant triar quin disseny voliem, i al final hem acabat cambiant-lo.

La tria de els colors també a sigut bastant complicat, ja que has danar triant els colors i dspres previsualitzar havere com queden en conjunt, i moltes vegades el resultat no ens agradava, ja que alguns colors no combinaven gaire. Bé al final creiem que hem fet una bona elecció tot i que un cop fiquem les imatges i tot a la webquest potser hauem de canviar algun color per tal de que conjunti totament.

Comencem! Comentar aquesta subsecció

Avui hem començat a escriure ja en el suport corresponent, tot el referent a la introducció i a les tasques.

No ho hem pogut acabar perquè hem tingut una serie de problemes, com que a l'hora de pujar imatges se'ns bloquejava l'ordenador, o que no ens hem pogut registrar correctament al voki.com i no hem pogut crear e voki que hi voliem ficar.

Procés Comentar aquesta subsecció

Avui hem desidit quines seran les activitats que els hi farem fer als nens, ja que en la proposta ho vam fer molt per damunt. Ara les hem redactat de forma correcta, però en format word. El pròxim dia ho pasarem al programa phpwebquest

Avaluació i Conclusió Comentar aquesta subsecció

Avui gràcies als exemples de rubriques que hem vist a classe, hem estat plantejant com seria la nostra rubrica per avaluar la feina de cada nen. L'hem dissenyat en un format word, i després l'haurem de incloure en la webquest. ´

També hem redactat el que volem ficar a la conclusió (en format word). Ara el ques falta fer es passar-ho tot al programa phpwebquest

Creació dels vokis Comentar aquesta subsecció

Avui per fi ens hem pogut donar d'alta a la pàgina del voki, gràcies a la ajuda de dos companyes de classe, que ens ho han explicat molt amablement ja que elles també van tenir el mateix problema.

Hem tingut sort, perquè dins de la pàgina voki hi ha un personatge que és un caragolet i ens va perfecte per a la nostra webquest.

Bé, ara ja ho tenim tot més o menys organitzat i amb les idees bastant clares, i unicament ens falta plasmar-ho tot en el phpwebquest (excepte la introducció i la tasca)

Esperem no tenir gaires més problemes a l'hora de carregar imatges i cose similars, i poder acabar la webquest sense gaires problemes

Pràtica de càmara
Comentar aquesta secció

En aquesta pràctica, vam realitzar algunes activitats individuals i d'altres en grup.

Les individuals consistien, en captar imatges, utilitzant diferents plans,  i fent diferents travellings

Amb grup una de les activitats que vam fer, va ser representar una escena a partir d'una frase, on hi havia d'apareixer diferents plans i moviments de càmera.

La pràctica va anar bé, tot i que al ser el primer dia, vam començar una mica més tard, i l'últim exercici no ens va donar temps de fer-lo, pero ens vam reunir un altre dia i ho vam poder acabar. La realització d'aquesta pràtica va ser molt positiva, i al mateix temps  divertida.

2a Pràctica de Càmera Comentar aquesta subsecció

La segona pràctica de càmera, era un seguiment la pràctica anterior.

Aquesta pràctica constava de tres parts. En la primera part haviem de enregistrar objectes que ens suposesin una sensació en concret, com per exemple l'equilibri, la dependència...

En la segona part, que era de tipus individual, haviem de grabar una serie de persones caminant en diferents direccions, i enregistrar aquests canvis.

La tercera i última, de tipus grupal, consistia en representar una història que ens venia ja descrita, on haviem de fer diferents plans i moviments

Pràtica Pinnacle Studio
Comentar aquesta secció

En aqueta pràctica realitzada amb grup, hem hagut de realitzar un montatge, amb els videos que ens van proporcionar. Aviem de tallar videos, afegir música o sons...

La pràctica va ser molt interessant, l'únic que no trobo gaire bé es que haguem de ser 7 persones davant d'una pantalla, era molt incomode tenint en compte que no teniem lloc i que no podiem observar amb detall el que s'havia de fer en cada pas.

Segona pràctica Pinnacle Studio Comentar aquesta subsecció

Aquesta pràctica consistia en fer el mateix que en l'anterior, però utilitzant uns altres videos. El que haviem de fer era ordenar unes seqüències, ajuntar-les, fer els talls corresponents, afegir transicions, incorporar-hi so...