Portafolio de Martí Allepuz

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Martí Allepuz

Hola a tots i totes em dic Martí Allepuz, tinc 18 anys i estudio Magisteri d'Educació Física a la UdL.

Tinc moltes aficions però les dos que destaquen són l'esport i la batucada!!

Aquí teniu el meu portafoli, espero que us agradi, i espero també portar-lo al dia :P

Us invito a deixar els comentaris que vulgueu.

Examen Informàtica Comentar aquesta secció

Examen Informàtica Comentar aquesta secció

exameninfo.doc Comentar aquest document

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

Diari web 2.0 Comentar aquesta secció

Primera sessió:

El primer dia el Xavier Carrera ens va fer una intorducció del que eren les web 2.0. Ens vam posar per les mateixes parelles que la webquest i vam investigar una sèrie d'eines Web2.0. Al principi, el meu company i jo ens vam decantar per la música, voliam crear una web 2.0 on els alumnes es fessin passar per un grup de música, penjessin les cansons i interaccionessin entre ells mitjançant la xarxa.  A l'acabar la classe encara no teniam clar quina eina fariam servir.

El professor ens va recomanar una eina anomenada Podcast però no ho teniam gaire clar, ja que despres d'investigar-la no ens va quedar gaire clar com funcionava.

Al final de la sessió l'Óscar i ja vam començar a fer la proposta de la nostra activitat.

 

Segona sessió:

En aquesta segona sessió vam seguir buscant eines 2.0 que ens poguèssin servir per a la nostra activitat. una de les que més vam mirar i vam creure que estava força bé va ser l'eina Myspace, que després d'investigar com funcionava i veure que es el que es podia fer ens va agradar força. Li vam comentar al Xavier Carrera el que voliam fer i avere que li semblava, i ens va dir que podiem utilitzar aquesta eina però que ho haviam de fer bonic, i vam decidir que els nens haurien de fer un vídeo i l'haurien de penjar al seu Myspace i comentar els vídeos entre ells.

Tercera sessió

Dimecres 13 de maig del 2009

El meu company (l'Óscar) i jo, vam quedar abans d'anar a una optativa a la sala d'ordenadors del primer pis de l'edifici Polivalent. Després de discutir que posariam a la nostra Web 2.0, ens vam posar a treballar. Vam fer els dos primers apartats de la Web. Però ja en el primer vam tenir problemes, no se'ns pujaven les imatges ni els gifs animats.. vam decidir que li preguntaríem al professor el la classe següent. En ela segon apartat no vam tenir cap problema, i ens va agradar molt  com ens havia quedat. L'estona ens va passar volant i vam dir que seguiriam amb la Web 2.0 des de casa, un des de cada ordenador.

 

 

Quarta sessió:

Divendres 15 de maig del 2009.

L'óscar i jo havíem acordat acabar el web 2.0 cadascú des de casa seva, però vam quedar a la sala d'informàtica del primer pis de l'edifici Polivalent, ja que teniam certs problemes en pujar les imatges a la nostra Web 2.0.

Només posar-nos a la feina, vam poder solucionar el problema, així que ens va ser molt més facil dur a terme l'activitat.

Vam estar tot el matí per a cabar la feina, però finalment ens va agradar molt com havia quedat.

No havíem treballat mai amb aquesta eina, i ens va semblar una eina bastant útil per a l'oci però que també se li poden donar altres funcions. 

 

Web 2.0 acabada!

La nostra web 2.0 ja està acabada, l'adreça per a visitar-la és la següent:

http://www.myspace.com/470589325

Esperem que us agradi! 

Web 2.0 comprimida Comentar aquest document

index.cfm.rar
index.cfm.rar (10.5 ko)

Diari Webquest Comentar aquesta secció

23 febrer - 1 març

Aquesta setmana hem comensat amb el webquest, una eina de treball que ens pot ser molt útil en el nostre futur com a mestres.

Durant les classes d'aquesta setmana, el Xavier Carrera s'ha dedicat a explicar-nos el que són les webquest i com les hem de realitzar, també ens ha ensenyat el programa amb el que les farem : www.phpwebquest.com

2 - 8 de març

Aquesta setmana hem acabat de decidir el tema del nostre webquest i hem hagut de fer la proposta. Ens hem decantat pel tema dels Antics Jocs Olímpics, aquells que es feien a Grècia, ja que tenim bastanta informació sobre el tema i creiem que és bastant dinàmic i als nens els agradarà i faran la feina amb ganes.

 

9 - 15 de març

En la classe pràctica d'aquest dilluns, el professor ens ha ensenyat a treballar amb el Voki creant les figures animades que utilitzarem en la nostra webquest. El Xavier Carrera ens ha deixat tota l'hora per a practicar i acabar de decidir el tema, la tasca...(tot el que encara no teniam clar) del nostre webquest.

 

16 - 22 de març

Aquesta setmana no hem tingut classe pràctica d'informàtica. Per altra banda, jo i l'Óscar (el company amb el que faig el webquest) hem practicat amb els programes que ens va ensenyar el professor, voki.. també hem estat buscant gifs animats i altres elements que més tard inclouriam en el webquest.

 

23 - 29 de març

Avui hem dedicat la classe a resoldre els últims problemes sobre el webquest, com per exemple, posar el voki al webquest, fer enllaços... ja que d'aquí a dos setmanes haurem d'entergar-lo.

El professor també en ha explicat com hem de fer les rúbriques d'evaluació.

 

30 de març - 5 d'abril

Aquesta és l'última setmana per a fer el webquest, però lÓscar i jo ja el tenim bastant abansat, hem quedat un parell de dies més i l'hem acabat sense problemes. Avui hem hagut de fer els ultims retocs per a la presentació i ja la tenim llesta. Estem bastant contents en quan als objectius que ens haviam proposat i hem dut a terme, ara només queda que li agradi al professor.

 

Pràctica de informàtica 3 Comentar aquesta secció

En la tercera i última pràctica d'informàtica hem repassat els diferents apartats que ha de tenir el nostre webquest, el professor ens ha recomanat el que cal posar a cada apartat, com per exemple a les conclusions hem de posar agraïments. També ens ha explicat que a l'apartat de avaluació hem de posar unes rúbriques i ens ha explicat quantes n'hem de posar i com han de ser.

Pràctica informàtica 2 Comentar aquesta secció

Durant la segona pràctica vam treballar amb el Voki creant les figures animades que utilitzarem en la nostra webquest. El Xavier Carrera ens va deixar tota l'hora per a practicar i acabar de decidir el tema, la tasca...(tot el que encara no teniam clar) del nostre webquest. Vam tenir algun problema amb el PHPwebquest que més tard vam solventar.

Pràctica informàtica 1 Comentar aquesta secció

Per les pràctiques d'informàtica la classe està dividida en 2 grups i cada dilluns li toca a un grup anar a classe. Aquestes pràctiques les fem en parelles i consisteixen en elaborar un webquest.

En la primera pràctica el Xavier Carrera ens va introduïr el que era un webquest, i ens va ensenyar programes que ens facilitarien l'elaboració de la webquest, també ens vam haver de crear un compte de correu electrònic de la parella. Al final de la classe ens va deixar una estona per anar pensant el tema sobre el que tractaria, i per a que anèssim provant els diferents programes que podiam utilitzar.

 

Pràctica vídeo 4 Comentar aquesta secció

27 de Març:

 

   Amb el meu grup vam fer una altra pràctica de Pinnacle Studio, aquesta però, va ser més difícil que l'anterior.

   A part de servir-nos per a repassar el que havíem fet l'altra vegada, vam haver de grabar una veu en off, posar títols, ratallar fragments del principi, final i del mig, i diverses funcions més que l'altre cop no havíem practicat.

   Acabada aquesta pràctica, crec que ja tenim els coneixements necessàries per a utilitzar aquest programa sense problemes. 

Pràctica de vídeo 3 Comentar aquesta secció

En la tercera pràctica de vídeo, ens vam tornar a dividir per grups, i uns es quedaven a classe a terballar amb el Pinnacle Studio i els altres vam agafar la càmera i vam haver d'enregistrar-hi diferentes imatges amb els respectius plans.

En la primera activitat, el professor ens va donar diferents adjectius i haviam de grabar seqüències de 5 segons d'objectes que per nosaltres signifiquèssin aquests adjectius.

En la segona activitat cada component del grup havia de grabar als altres mentre aquests es creuaven canviant de direcció.

Per acabar vam haver de grabar una seqüència amb 5 escenes d'un grup d'amics que quedaven i un feia tard, els amics marxaven sense ell i ell s'enfadava.

Pràctica de vídeo 2 Comentar aquesta secció

La segona pràctica va consistir en editar un vídeo amb el programa Pinnacle Studio, que ens havia introduït el professor i que posteriorment haurem d'utilitzar per a fer el videoclip.

En aquesta pràctica vam haver de modificar un vídeo suprimint fragments, posant música, modificant la velocitat,.. etc.

Pràctica de vídeo 1 Comentar aquesta secció

Abans de fer aquesta classe pràctica, el Xavier Carrera ens va fer llegir un text sobre els diferents tipus de plans i ens els va explicar després en una classe teòrica.

En aquesta primera pràctica, els diferents grups vam agafar una càmera de vídeo i vam haver de enregistrar-hi diferents activitats relacionades amb els tipus de plans que hi ha. Per fer aquesta pràctica vam seguir una fitxa que haviam d'anar omplint.   

Proposta webquest Comentar aquesta secció

Introducció:

 El nostre projecte webquest està relacionat amb els antics Jocs Olímpics. Aquesta webquest estarà orientada per a nens del cicle superior, és a dir, nens/es de 5º i 6º de primària.

Per a la realització d'aquesta webquest disposarem de l'ajuda del nostre amic Leónidas de Rodas, que ens guiarà durant tota l'activitat.

Activitat:

A l'hora de realitzar l'activitat, s'hauran de fer grups de 6 persones. On cada grup haurà de buscar informació sobre un heroi relacionat amb els antics Jocs Olímpics, ja sigui el propi Leónidas, Milo de Crotona, Diágoras de Rodas, etc. Una vegada elaborada tota la informació trobada, cada grup haurà de:

  • Dibuixar al seu heroi en una cartolina gran, anomenant els assoliments, anècdotes destacables, etc.

 

  • Una vegada finalitzada aquesta tasca, el professor dividirà a la classe en funció del nombre de grups que s'observi, amb la intenció de realitzar un debat, on cada grup argumentarà i defensarà al seu heroi com si es tractés del millor de la història
  • Finalment, cada grup haurà de fer una petita reflexió sobre l'après durant la realització de l'activitat i una conclusió sobre debat.

 

Procés:

 

En tot el procés els alumnes disposaran d’informació facilitada pel professor, on tindran tots els recursos necessaris per a realitzar l'activitat. Aquí el professor també especificarà les tasques que els propis alumnes haurien de realitzar per a portar a terme l'activitat.

 

Avaluació:

La avaluació estarà dividida en tres aspectes fonamentals:

  1. Que els alumnes hagin realitzat la tasca en la seva totalitat.
  2. L’originalitat i l’elaboració de las cartolines.
  3. Que els alumnes coneguin la vida d’aquests herois i principalment el que ells hagin escollit.

Aspecte de la nostra webquest:

 

Una vegada presentada l’activitat ens disposem a donar-li forma a la nostra webquest. En primer lloc dir que el color d’aquesta estarà relacionat amb marrons i verds, ja que són típics de l’època en la que es desenvolupa la nostra activitat. I també altament il·lustrada amb imatges i amb es nostre amic parlant Leónidas.

 

Ja com a conclusió dir que la realització d’aquesta webquest donarà major vida i dinamisme a les nostres classes, i que a més a més d’estar elaborant dibuixos a cartolines, etc. serveix per a que l’aprenentatge que han de desenvolupar els nens sigui més fàcil i portador.