Portafoli de Gerard Domingo

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Gerard Domingo

Em dic Gerard Domingo, vaig nèixer el 6 d'octubre de 1990, recentment vaig comlir 18 anys, vaig nèixer a Lleida, ciutat al qual li tinc un gran apreci.

Sóc molt aficionat als esports, tant m'agrada veure'ls com practicar-los. El meu esport preferit és el futbol, i actualment jugo a l'equip de la ciutat, en la posició de defensa esquerre.

Disfruto amb la música, i el cinema, i m'agrada viatjar, i relaxar-me a la platja a l'estiu.

Per contactar amb mi:

Examen Informàtica Comentar aquesta secció

document exàmen informàtica Comentar aquest document

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

Diari de l'eina web 2.0 Comentar aquesta secció

Diari on repassaré els avenços, les dificultats i els problemes amb els que ens anem trobant setmana rere setmana en l'elaboració del treball web 2.0.

SETMANA 1: 20-03-2009 al 26-03-2009 Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana, ens han presentat l'eina de web 2.0, des de la pàgina següent: http://www.go2web20.net/, se'ns faciliten un conjunt de possibilitats per a realitzar, durant les dues hores de classe, hem estat pensant quin tipus de material elaboraríam, evidentment la cosa encara no està gaira clara, esperem que la propera setmana ens serveixi per a definir i començar a treballar amb el projecte.

SETMANA 2: 27-03-2009 fins 03-04-2009 Comentar aquesta subsecció

En aquesta segona setmana, el dilluns varem assistir a classe i el Xavier ens va resoldre alguns dubtes que teníem. Després vam començar a fer la proposta, però vam tenir alguns problemes ja que no teníem del tot clar com afrontar l’activitat. Vam decidir de navegar per la xarxa a la pàgina: http://www.go2web20.net/ i altres on vam trobar diferents eines de web 2.0. A mitja setmana varem quedar per acabar la proposta, tot i que ens va costar una mica, la vam omplir casi tota ja que l’apartat de la principal eina utilitzada està per determinar. Quan el Xavier ens retorni la proposta corregida, rectificarem tot allò que no sigui correcte i començarem a elaborar el treball.

SETMANA 3: 04-05-09 al 8-05-09) Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana el Xavier ens ha retornat la proposta, i ens ha anotat que serà complicat trobar l’eina adient per a realitzar la nostra activitat. Durant la setmana no hem treballat ja que hem esperat a que ens tornès la proposta. Estem una mica preocupats ja que hem buscat molt per la xarxa i no hem trobat res. Si no trobem una eina que s’adapti per a realitzar l’activitat haurem de canviar-la.

Demà tindrem una tutoria am el Xavier per tal d'aclarir els dubtes i possiblement canviar l'enfocament de l'activitat donades les dificultats que se'ns han presentat.

SETMANA 4: 18-05-2009 al 24-05-2009 Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana, el nostre projecte ha sofert grans modificacions. Donades les dificultats que ens anavam trobant a l'hora de realitzar la segona pràctica d'informàtica vam decidir realitzar una tutoria amb el Xavier per tal de "desencallar" la situació. Ell ens va dir que amb la proposta inicial que duiam el millor era utilitzar l'eina zoho notebook.

Després d'haver fet algunes provatures del funcionament de l'eina creiem que és molt adient per al que volem fer. Creiem que aquesta setmana ens servirà per realitzar gairebé tota la pràctica.

SETMANA 5: 25-05-09 fins 31-05-09 Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana ha sigut molt productiva ja que hem avançat molt l'activitat, finalment vam decidir fer-la dels instruments que formen part de la cobla catalana, un món desconegut per a molta gent. Només ens falten 4 detalls per poder-la entrega definitivament. L'eina que ens va recomanar el Xavier ens ha anat molt bé ja que no hi hem trobat cap dificultat. És una eina fàcil d'utilitzar, la qual cosa ens ha permès pujar tot tipus d'imatges, sons, gravacions entre d'altres.

SETMANA 6: 01-06-09 fins 07-06-09 Comentar aquesta subsecció

 Aquesta última setmana hem acabat d'enllestir la nostra activitat de la cobla catalana, no hem tingut cap mena de dificultat al llarg del procès. Estem força contents amb el resultat final, ja que vistes les dificultats incials per trobar una eina crec que ens ha quedat un bon producte. 

Ens ha sorgit un problema a l'hora del lliurament, ja què no ens permet publicar l'activitat fer a fer-la accessible per a tothom, després de enviar-li un correu al Xavier esperem que es pugui solucionar per a poder-ho entregar degudament.

Proposta eina web 2.0 Comentar aquesta secció

Esboç de l'eina web 2.0

 

Fitxa+Proposta+d_activitat+escolar+web+2.0.doc Comentar aquest document

Diari del webquest Comentar aquesta secció

  • En aquest espai, recolliré el meu setmanari, que he anat elaborant sobre la realització del meu webquest.

 

PRIMERA SETMANA (16-02-09 al 20-02-09) Comentar aquesta subsecció

El dilluns 16, em encetat les nostres pràctiques basades en el webquest, ja que el meu grup forma part del bloc B. En el meu grup estic acompanyat de Miquel Massana i Sergi Solé.

Vam començar a treballar amb l’eina del phpwebquest, que sens dubte, ens facilitarà en gran mesura la feina  que hem d’elaborar. Vam familiaritzar-nos amb l’eina indagant per els seus espais. També vam  aprofitar per a registrar-nos.

 

SEGONA SETMANA (23-02-09 al 27-02-09) Comentar aquesta subsecció

En aquesta setmana, al meu grup no li corresponia anar a classe, i a l’estar a l’inici del webquest vam preferir esperar-nos al següent dilluns, per tal d’aclarir uns dubtes que teníem en el moment de registrar-nos a phowebquest.

Nosaltres preteníem fer el webquest del reciclatge, tot i que, el professor ens va recomanar, que fóssim més originals, ja que era un tema molt repetit en diversos webquest. Per tant, estem intentant enfocar el nostre webquest cap a l’àmbit esportiu.

TERCERA SETMANA (2-03-09 al 6-03-09) Comentar aquesta subsecció

Per fi ens hem pogut registrar a la nostra pàgina de phpwebquest. Aquest dilluns, el Xavier ens ha anat explicant el funcionament de la pàgina en qüestió i els requisits i les diferents parts que ha de posseir el nostre webquest.

Hem escollit la plantilla de format que faríem servir en el nostre webquest, però ens faltava el més important: la temàtica del nostre webquest.

Resseguint el fil conductor que volíem que fos l’esport, ens hem decantat per el tractar dels valors en l’educació física. El nostre títol és: valors o competitivitat?  (desenvolupat a la proposta de webquest adjuntada al portafoli)

QUARTA SETMANA (9-03-09 al 13-03-09) Comentar aquesta subsecció

Durant la setmana anterior, no vam poder avançar gaire feina sobre el webquest, cada vegada queda menys, i haurem de ficar-nos les piles si el volem tenir enllestit per la data prevista.

Durant aquesta setmana, hem aprofitat per quedar i mirar una vintena de webquest per a fer-nos una petita idea, dels requeriments i com ha de ser el resultat final.

CINQUENA SETMANA (16-03-09 al 20-03-09) Comentar aquesta subsecció

Aquest dilluns hem tingut classe pràctica de webquest, i l’hem aprofitat molt, ja que teníem alguns dubte sobre les parts del webquest, i el Xavier ens els ha resolt.

A més a més, ens han donat la possibilitat d’entregar el webquest final, la setmana del 17 d’abril, fet que ens anirà molt bé, ja que utilitzarem la Setmana Santa, per “maquillar” el nostre webquest, i retocar algun apartat.

El webquest comença a prendre forma, ja que tenim una introducció feta, i les altres parts, tot i no estar plasmades en el webquest, ja les tenim pensades i tan sols falta introduir-les.

SISENA SETMANA (23-03-09 al 27-03-09) Comentar aquesta subsecció

Aquesta setmana hem dedicat un gran nombre d’hores a la realització del webquest, i hem acabat de definir totes les activitats que treballarem, a més a més, hem triat els tres enllaços que farem servir en el nostre webquest.

Crec que estem aprenent molt del webquest, ja que els tres del grup som futbolistes, i hem trobat uns vídeos sobre “fair-play” (joc net), que no ens han deixat indiferents.

SETENA SETMANA (30-03-09 al 3-04-09) Comentar aquesta subsecció

La classe pràctica ens ha servit per a aprendre com hem d’adjuntar vídeos i imatges que posseeixen un gran tamany al nostre webquest, fet que ens ha anat molt bé, ja que la nostra intenció és d’adjuntar-ne alguns.

Les nostres pretensions eren d’introduir algun tipus de personatge animat, ja fos via voki o bé des d’altres webs amb els mateixos fins, però no acabem de veure-ho clar i deixem la presència d’aquest personatge a l’aire.

El meu webquest Comentar aquesta secció

Valors o competivitat? (el treball dels valors de la educació física)

Projecte de WEBQUEST Comentar aquest document

Projecte de webquest.doc

En aquest document detallem una mica en què consisitrà el nostre webquest.

Tipus de plans Comentar aquesta secció

He realitzat una activitat que consisteix en cercar per internet, una imatge que representi cada tipus de pla, i les he organitzat en una graella.

Activitat tipus de plans Comentar aquest document

Tipus de pla.doc

Pla detall, primer pla, pla mig, pla mig-curt, pla 3/4 americà, pla sencer, pla conjunt, pla general, gran pla, gran pla general.

Tipus de pla.doc (791.6 ko)

Reflexions sobre les pràctiques studio/vídeo Comentar aquesta secció

Valoracions i impressions personals sobre les pràctiques que hem realitzat de vídeo i del programa informàtic Studio

Pràctiques d'informàtica Comentar aquesta subsecció

Les pràctiques d'informàtica es desenvolupen al voltant del programa STUDIO. Aquest programa ens ofereix un gran ventall de possibilitiats a l'hora de tractar els nostres vídeos o imatges. La primera pràctica va ser una mica de presa de contacte amb el programa, vam conèixer les eines principals; retallar un vídeo, afegir text, incloure música i veu en els nostres projectes, relentitzar o accelerar la imatge entre moltes altres coses. L'activitat consistia en anar retallant i afegint certs elements sobre unes imatges corresponents a La Caparrella. Crec que ens va quedar un bon treball i finalment vam passar exitosament la primera pràctica.

La segona pràctica consistia en fer un montatge combinant la imatge i el vídeo, sobre un tren cremallera arribant a la població de Núria, envoltada per una gran vegetació. Vam introduir alguns elements nous, com transicions, capturar imatges d'una reproducció. La dificultat era major, ja que havíem d'ordenar un gran nombre d'escenes. A l'espera de la nota, opino que vam completar la pràctica correctament i crec que se'ns està donant força bé treballar amb aquest programa.

Pràctiques de vídeo Comentar aquesta subsecció

El meu grup va triar l'opció de càmera DVD, i treballem les pràctiques en aquest format. El primer dia, el Xavier ens va fer col·locar a tots els íntegrants del grup, els elements bàsics; bateria i dvd dins la càmera.

Un cop vam realitzar-ho tots amb èxit, vam llegir en què consistia aquella primera pràctica de vídeo, i vam sortir de l'aula en busca d'un lloc adequat per a capturar els enregistraments adients. Vam triar una mena de banc de pedra que hi ha prop del turonet de gespa de la nostra universitat. Un cop instal·lats, vam anar resseguint la pràctica i vam començar a enregistrar (dient el nostre nom prèviament), en el meu cas, em vaig decantar per realitzar un pla general de l'Edifici Polivalent de la UDL, i un pla detall de l'ull d'un company meu. En la segona part, vaig realitzar un travelling horitzontal d'una companya meva corrent, i un travelling ascendent-descendent d'un arbre. Finalment vam realitzar una mena de mini producció basada en la gent que llença papers al terra, dos companys del meu grup llençavent papers a terra i destrossaven una paperera, seguidament dues companyes ho recollien i ho tornaven a posar tot correctament, resignades davant l'actitud d'aquells dos maleducats. En aquesta seqüència incloïam diferents tipus de plans.

Aquest divendres realitzarem la segona pràctica de vídeo la qual es complicarà una mica més.

Fotografia del webquest Comentar aquesta secció

En aquesta secció el que pretenc és explicar una fotografia, que hem adjuntat en el nostre webquest, que a mi m'impressiona molt i crec que es mereix un apartat per ella mateixa.

 

Com he dit en la meva bibliografia, sóc un gran aficionat al futbol. L'11 d'abril del 2005, estava mirant un partit de futbol entre l'Inter de Milan, i l'AC Milan. El partit era corresponent al torneig continental anomenat Champions. Era un partit amb molt d'ambient a les grades, ja que s'enfrontaven els dos equips de la capital i era un gran derbi. Durant tota la setmana ja s'havia anat parlant de la gran trascendència d'aquest partit. Ja que qui perdia, quedava automàticament eliminat de la següent ronda de la Champions. El partit va tenir un inici fulgurant, i al minut 26, el davanter ucrainès del Milan va aconseguir adelantar al seu equip. Aquest gol va encendre la ira de l'afició rival, i va començar a llençar vengales cap al camp, desprenent una gran quantitat de fum, el qual feia impossible la practica del futbol. Recorda que una bengala va arribar a impactar sobre el cap del porter del Milan, anomenat Dida. El partit va quedar finalment suspès en el minut 36 de la primera part. Per mi va ser un cop molt dur, ja que no entenc com un esport que m'apassiona tant com el futbol havia pogut provocar tot aquell enrenou.

Tot i això, l'endemà, el diari esportiu que llegeixo habitualment, va publicar aquesta bonica imatge, on es mostren dos rivals, Materazzi (Inter de Milan), i Rui Costa (AC Milan), en una actitud amistosa. La imatge sembla dir que el futbol rebutja tot tipus de violència, i l'únic que pretén es divertir a les masses de seguidors. Aquesta imatge va donar la volta al món, i és que no només mitjançant el futbol, sinó, mitjançant l'esport, podem unir moltes creences, religions o tipus de persona!

Imatge Comentar aquest document

Anàlisi d'una imatge Comentar aquesta secció

En aquesta secció adjuntaré l'anàlisi personal que he realitzat sobre una imatge publicitària.

Anàlisi d'una imatge Comentar aquest document