Portafolio de Javier Villodres Malpica

Biografía Comentar esta biografía

Imagen representante Javier Villodres

Benvinguts al meu portafoli personal!

Soc el Javi, estudiant de 1r de Mestre d'educació física a la Universitat de Lleida.

Vaig néixer a Lleida ara fa 18 anys i sempre he viscut en aquesta ciutat, durant la meva escolarització he passat pels centres Santa Anna i Episcopal per a finalment arribar a la UDL.

Tal i com es veu a la fotografia de presentació una de les meves aficions és la pesca, activitat que em relaxa molt així com la cuina, tot el contrari que la més freqüent: el futbol.

En aquet portafoli aniré adjuntant imatges i documents relacionats amb les tasques realitzades a les classes de Noves Tecnologies.

Per a qualsevol cosa, podeu contactar amb mi mitjançant la meva adreça de correu electrònic: javi_512@hotmail.com

Proposta del Webquest Comentar esta sección

 

Títol del webquest: Iniciació en la creació i modificació d’imatges amb el Paint.

 

Ubicació en el currículum: Pertany alTractament de la informació i competència digital (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4915- 29.6.2007  pàg.21829).

 

Tasca: la tasca serà de Creació.

 

 

Hem decidit que el nostre webquest tracti sobre el Paint, ja que aquesta és una eina molt comuna en els ordinadors i que creiem que és important que els nens i nenes la sàpiguen fer servir correctament per a la creació i modificació d’imatges per possibles treballs futurs per l’escola.

 

Aquesta és una eina senzilla d’utilitzar, ja que no disposa de moltes eines tot i que donen molt de si per a realitzar tot tipus de modificacions. Per aquesta raó hem destinat aquest webquest a alumnes del cicle superior d’educació primària, ja que tenen un nivell d’informàtica més avançat i tenen la possibilitat de posar en pràctica la seva creativitat.

 

Hem elegit que la tasca sigui de creació, perquè en aquest tipus de webquest es promou la creativitat i l’expressió de l’alumnat al fer ús d’un gènere artístic específic per a elaborar coneixements sobre una temàtica que no té perquè estar relacionada amb cap

modalitat artística.

Proposta Web 2.0 Comentar este documento

Proposta_1_.doc
Proposta_1_.doc (120.3 ko)

Evolució del Webquest Comentar esta sección

 

02/03/2009 – 08/03/2009

 

Durant la primera setmana de març vam començar a introduir el tema del webquest, primer amb un lectura a casa prèvia al treball a classe, i després amb les pràctiques d’informàtica, en les quals el professor ens va indicar les pàgines que havíem d’utilitzar per tal de crear el nostre webquest, les quals són:  http://www.phpwebquest.com  i  http://www.phpwebquest.org/catala/

En aquesta última vam crear un usuari i contrasenya per tal de començar a donar forma al webquest.

 

 

09/03/2009 – 15/03/2009

 

La segona setmana vam començar a parlar sobre el tema del qual tractaria la nostra webquest, van sorgir temes d’esports i educació física relacionats amb la natura, però vam decidir que aquest segurament seria un tema massa comú i preteníem fer alguna cosa original, per tant tots aquests temes no ens acabaven de convèncer, per tant, vam decidir fer alguna cosa més artística, com per exemple la creació i modificació d’imatges amb ordinador, en un principi amb un programa molt senzill: El paint

 

 

16/03/2009 – 22/03/2009

 

 

A l’hora de començar a realitzar el webquest vam tindre problemes ja que la pàgina no acceptava el nom d’usuari i contrasenya i per tant, vam començar a guardar coses que ens podrien servir amb documents de Word per tal d’afegir-los posteriorment al webquest.

Durant aquesta setmana vam anat treballant altres aspectes per tal d’aplicar-los a la nostra webquest com pot ser el Voki, tot i que encara no vam crear un definitiu ja que encara no teníem la proposta corregida pel professor i per tant el tema del Paint no era definitiu.

 

 

23/03/2009 – 29/03/2009

 

 

Pel que fa a la proposta del webquest el professor ens va suggerir fer-la sobre programes de modificació d’imatges on-line  enlloc de fer-ho sobre el Paint.

Finalment, vam decidir realitzar una mescla entre les dues propostes, realitzant activitats tant amb els programes de creació i modificació d’imatges on-line com també amb el paint i afegir-los a l’apartat de procés del webquest.

Així doncs, van començar a perfilar apartats de la webquest i vam deixar acabada la introducció i vam començar la tasca.

 

30/03/2009 – 05/04/2009

 

 

Aquesta setmana li hem donat bastant forma al webquest, hem modificat algunes coses de la introducció, acabat la tasca però hem tingut problemes amb l’avaluació, ja que no ens deixa modificar el text que hem posar perquè posa que no hi ha cap text pujat, però quan donem a completar la secció posa que ja hi ha text, per tant no sortim d’aquí i el pròxim divendres preguntarem al professor com fer-ho.

Aquí us deixo la nostra pàgina de Webquest que hem d’entregar el dia 17:

 

http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w5.php?id_actividad=3552&id_pagina=5

Proposta Web 2.0 Comentar esta sección

 

Després de la primera pràctica d’informàtica (Creació d’una Webquest), hem començat la segona pràctica d'informàtica, la qual consisteix en l’elaboració d’una activitat escolar apropiada per a cicle infantil o primària, mitjançant eines d’edició web 2.0.

 

Les eines d’edició web 2.0 són una segona generació en la historia de la Web basada en comunitats d’usuaris i una gamma especial de serveis, com els blogs, les reds socials o els wikis que fomenten la col·laboració i l’intercanvi àgil d’informacions entre els usuaris.

 

Proposta_1_.doc Comentar este documento

Proposta_1_.doc
Proposta_1_.doc (120.3 ko)

Evolució Web 2.0 Comentar esta sección

Setmana del 20 al 26 d'abril

 

Durant aquesta setmana hem començat a plantejar el que volem fer exactament en la pràctica dos per a la creació de la Web 2.0, des d’un principi hem decidit que aquesta vegada realitzarem un joc, tot i que encara no sabem quines eines utilitzar ni com volem enfocar el joc.

 

Setmana del 27 d'abril al 3 de maig

 

Aquesta setmana hem acabat de decidir quina serà la nostra proposta per a la Web 2.0, tot i que en un principi no sabíem que fer, vam acabar decidint que faríem una web semblant al joc de taula “El Cluedo”, però mitjançant la Web amb enllaços en les imatges de les diferents sales i creant una història per tal que els nens investiguin sobre qui ha estat l’assassí.

 

 

Setmana del 4 al 10 de maig

 

Aquesta setmana hem començat a fer feina, ja que una vegada en Xavier Carrera ens ha retornat la proposta i li ha semblat bé, hem començat a muntar la història del cluedo i les característiques dels diferents personatges que intervenen en aquesta, suposem que en un parell de setmanes o com a molt tres ja està acabada.

Pràctica 1 Comentar esta sección

La primera pràctica de vídeo la vam realitzar el divendres 20 de febrer de 2009, prèviament a la realització d’aquesta pràctica va tenir lloc una classe teòrica en la qual el professor ens va explicar un per un els diferents tipus de plans, angulacions i posicions de càmera possibles per tal de aplicar-los posteriorment a la nostra pràctica, i com no, hem va tocar a mi sortir de “voluntari” per realitzar alguns exemples de plans amb la càmera davant de la classe.

Després d’aquesta classe teòrica va tenir lloc la pràctica, la qual consistia en realitzar un seguit de 5 activitats amb la càmera de vídeo, tant individuals com en grup.

Les individuals consistien en utilitzar diferents plans, angulacions, realitzar panoràmiques i tràvelings, i l’activitat de grup en representar una escena a partir d’una frase amb diferents plans i moviments de càmera, la nostra parlava sobre tenir cura del medi ambient.

El primer dia no ens va donar temps de realitzar les 5 activitats ja que ens va quedar pendent l’activitat de grup, tot i així ens vam reunir un altre dia per tal d’acabar totes les activitats i modificar les que crèiem que no estaven del tot bé.

 

 

Pràctica 2 Comentar esta sección

La segona pràctica la vam realitzar el divendres 27 de febrer de 2009, aquesta va consistir en editar un vídeo amb el programa Pinnacle Studio a partir de diferents fragments de vídeo que ens va proporcionar el professor per tal d’aplicar els requisits anomenats en un full com retallar fragments dels vídeos, afegir música, veus en off...etc.Per tal que al final quedi el muntatge desitjat.

Aquesta pràctica si que la vam finalitzar el mateix dia, tot el contrari que ens va passar amb la pràctica 1, ja que no era tan llarga com la primera.

Tant la primera pràctica com la segona ens serviran per a la realització del nostre videoclip, així que les dos han estat molt útils, tot i que l’inconvenient que hem trobat ha estat que en la segona pràctica estàvem unes set persones per ordinador, la qual cosa dificultava molt la visibilitat de tots els membres del grup tot i que ens hem anat tornant per tal de familiaritzar-nos amb el programa.

Pràctica 3 Comentar esta sección

La tercera pràctica de vídeo la vam realitzar el divendres 27 de març de 2009, Tal i com vam fer a la primera pràctica de vídeo també va consistir en gravar amb la càmera de vídeo pel campus.

Aquesta activitat va ser més motivant i entretinguda ja que l’aspecte més important a destacar en aquesta pràctica va ser la imaginació i la originalitat, a part, és clar, de realitzar les angulacions i plans demanats. La fitxa contava amb un total de 3 activitats, 2 de grup i una individual.

La primera activitat tractava de gravar objectes amb una imatge fixa durant 5 segons, els quals havien de transmetre diferents sensacions com vitalitat, monotonia, tendresa, exageració, equilibri, contrast, dependència, inutilitat, austeritat... Sabent que aquesta activitat implicava ser bastant originals vam gravar objectes com un tambor(vitalitat), una estructura amb pedres(equilibri), o un xumet (tendresa).

La següent activitat consistia en realitzar individualment uns determinats moviments de càmera gravant gent que es creuava mentre caminava.

Per últim, la darrera activitat estaba formada per diferents plans, angulacions, moviments de càmera i escenes, per tal de representar una situació determinada.

Pràctica 4 Comentar esta sección

La quarta i última pràctica de vídeo la vam realitzar el divendres 27 de març de 2009, aquesta va consistir en editar un altre vídeo amb el programa Pinnacle Studio a partir de diferents fragments de vídeo que ens va proporcionar el professor per tal d’aplicar els requisits anomenats en un full semblant al de la segona pràctica però aquesta vegada amb una certa dificultat afegida, ja que vam ajuntar petits fragments de vídeo, afegir una introducció d'una cançó, la veu en off d'un dels membres del grup, com també títol i transicions. Així doncs, aquesta pràctica ens va servir per a dominar més el programa Pinnacle, doncs haurem de realitzar un examen sobre aquest.

 

Pràctica d’informàtica 1 Comentar esta sección

Les pràctiques d’informàtica tenen lloc cada dilluns a l’aula d’informàtica de la facultat, tot i que la classe esta dividida en dos grups i anem alternativament una setmana cada grup per tal de realitzar les pràctiques.

Normalment la classe està agrupada per parelles tot i que hi ha una excepció, qui? Dons nosaltres...Ja que quedava una persona sense parella i som tres persones per tal de realitzar el nostre Webquest.

Durant la primera sessió el professor ens va parlar sobre les Webquest, tema del qual ja havíem realitzat una lectura prèvia a la classe.

Per tal de poder elaborar el nostre propi webquest vam crear un compte de correu electrònic mitjançant el qual ens posarem en contacte amb el professor per enviar la proposta del webquest així com per a resoldre dubtes.

Finalment, el professor ens va deixar el final de la classe per anar parlant sobre el tema del nostre webquest i decidir-ho.

Pràctica d’informàtica 2 Comentar esta sección

La segona pràctica d’informàtica va tenir com a motiu principal la creació de figures, persones i objectes animats per tal d’aplicar-los al webquest, ja que aquests poden incloure so i per tant explicacions que facilitin la comprensió i utilització del webquest.

Aquesta eina s’anomena Voki, i nosaltres hem creat un per tal de practicar però en realitzarem un de definitiu i el posarem al webquest.

Durant el que va quedar de temps vam acabar de decidir temes del webquest que encara no estaven del tot clars.

Pràctica d’informàtica 3 Comentar esta sección

 

La tercera pràctica d’informàtica va tractar també sobre el webquest, en aquesta el professor va aclarir molts dubtes i ens va donar consells per tal d’evitar problemes comuns com no treballar les dues persones de la parella en dos ordinadors diferents i alhora en la mateixa sessió de webquest ja que potser els canvis no es guardarien.

Un altre problema que va afectar a molta gent, entre ells el nostre grup, va ser que molts ens havíem donat d’alta a la pàgina de webquest en català i quan intentàvem entrar en la web en castellà no podíem, però ara ja sabem a quina hem d’entrar per a poder realitzar el webquest.

Per tant, aquesta sessió ens va servir per aclarir molts dubtes i per avançar en la nostra feina.