Portafoli de Manel Vall

Pla

L'enllaç marcat [+] permet publicar després d'amagar les subseccions que conté la secció corresponent.

Biografia

Imatge representativa Manel Vall

Benvinguts al meu portafoli!!

El meu nom es Manel Vall Faura, tinc 21 anys (24.04.87) i visc amb els meus pares i la meva germana (19) a Torregrossa, el meu poble natal. Desprès de treure'm el batxillerat i fer un Cicle Formatiu de Grau Superior, aquest any he començat a estudiar Magisteri d'Educació Física a la UdL.

A part de totes les coses anteriors, tinc bastants aficions: quedar amb els amics, sortir de festa fins tard, dormir, passar-me hores a internet, els videojocs, anar al cine, mirar qualsevol esport que facin a la tv, ... i realitzar esport, sobretot futbol. Com tot gran aficionat al futbol, soc del BARÇA

apa, que vagi bé!

 

Examen Informàtica

Examen Info

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

Webquest

En aquest apartat publicaré tot el referent al treball d'elaboració d'una webquest: el diari de les pràctiques realitzades a classe i del procediment realizat per a la creació de la nostra webquest.

Diari Elaboració Webquest

- 09.02.09 i 16.02.09

Els dos primers dies de les sessions d'informàtica han servit perquè el professor X.Carrera ens expliqui la tasca que haurem de desenvolupar durant el quadrimestre, que no serà cap altra que la creació d'una Webquest. Per a la realització de la Webquest em format grups, i el meu grup esta format pel Joel Pont, el Miquel Tetas i un servidor. Un cop format els grups em creat una adreça de correu electrònic per a poder donar-nos d'alta a la web phpwebquest.org, web que utilitzarem per a la creació de la nostra webquest.

 

- 02.03.09

A la classe d'avui el X.Carrera ens ha explicat coses bàsiques sobre el funcionament del phpwebquest, per a que puguem elaborar la nostra Webquest sense dificultat. Ens ha ensenyat a crear ancores, enllaços URL, ... El grup també li ha dit al professor que la nostra webquest tractaria sobre la geografia política i física de Catalunya, però el X.Carrera ens a aconsellat canviar el tema i escollir alguna cosa relacionada amb les noves tecnologies. Finalment ens em decantat per realitzar una WQ del programa informàtic PowerPoint.

 

- 16.03.09

A la sessió d'avui el X.Carrera ens ha dit una pàgina web (voki.com) on podem crear un personatge virtual al qual li podem posar la nostra veu o podem escriure el que volem que digui. La inclusió d'aquests personatges a la nostra WQ la faran més dinàmica i entretinguda per als alumnes. Amb el grup em començat a elaborar la introducció de la WQ, les tasques que voldrem que desenvolupin i aprenguin, i com els guiarem per a que aconsegueixin arribar als objectius proposats.

 

- 30.03.09

El X.Carrera ens ha resolt problemes i dubtes que teníem amb la webquest i també ens ha ensenyat com podem carregar arxius majors de 256 kb (mitjançant la web sendeo.com) i com crear rúbriques per a realitzar l'apartat d'avaluació de la webquest (rubistar.es). Amb el Joel i el Miquel em acabat de polir detalls dels apartats amb els que estavem treballant, però alhora de posar-ho a la WQ mitjançant la web, em tingut algun problema. La webquest l'entregarem el dia 17 d'abril, ja que el X.Carrera ha donat aquesta opció. Ens posarem els piles aquesta Setmana Santa per acabar d'enllestir la WQ i poder-la entregar el dia esmentat.

 

- 16.04.09

Aquí està l'enllaç per accedir a la nostra webquest "Utilització del PowerPoint". Dir que el programa phpwebquest ens ha portat més problemes dels esperats alhora de passar la informació dels documents word a la web, i que alguns han sigut impossible de solucionar-los.

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_mondrian_w.php?id_actividad=5336&id_pagina=1

 

La Nostra Webquest

Direcció URL de la nostra webquest:

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_mondrian_w.php?id_actividad=5336&id_pagina=1

 

 

Proposta Webquest

Activitat escolar web 2.0

En aquest apartat publicaré tot el referent al treball d'elaboració d'una activitat escolar web 2.0: el diari de les pràctiques realitzades a classe i del procediment realizat per a la creació de la nostra eina web 2.0.

 

Diari Elaboració Eina Web 2.0

- 20.04.09

Un cop finalitzat el primer projecte d’informàtica, el X.Carrera ens ha començat a explicar sobre que anirà el segon i definitiu treball d’informàtica. El treball s’anomenarà web 2.0 i haurem de crear una activitat escolar utilitzant programes web2.0, es a dir, programes que estan a la xarxa, que no fa falta instal·lar-los a l’ordenador per a poder ser utilitzats. Per a poder veure els diferents tipus d’eines online de les quals disposem el X.Carrera ens ha facilitat la següent web, www.go2web20.net, on surten multitud d’eines web 2.0.

 

- 27.04.09

Amb els companys de grup, el Miquel i el Joel, em estat mirant diferents eines a la web que ens va facilitar el X.Carrera per tindre algunes idees alhora d’escollir quina activitat fer. Desprès de descartar algunes opcions em acabat decidint que farem un Audiollibre, i ens em centrat a buscar les eines més idònies per poder du a terme la nostra idea.

 

- 04.05.09

Avui era l’últim dia de pràctiques d’informàtica, al qual no he pogut assistir. He parlat amb els meus companys i m’han dit que han estat treballant en l’audiollibre. Li han comentat al professor on podríem penjar l’audiollibre i aquest els ha comentat que un bona opció seria un xarxa social. Desprès de veure diferents programes n’han trobat un anomenat Ning (www.ning.com), que serà el que finalment utilitzarem per penjar el nostre Audiollibre i les activitats de comprensió auditiva que hauran de desenvolupar els alumnes.

 

- 18.05.09 al 22.05.09

Aquesta setmana em quedat per avançar l’activitat web2.0, l’audiollibre. Ens em trobat amb un problema el programa que havíem mirat per a realitzar la gravació del text no era l’adequat i em decidit buscar-ne un altre. Em estat buscant diferents contes que ens podien servir de text i al final em escollit el conte “Hansel y Gretel”

 

- 25.05.09 al 29.05.09

Aquesta setmana ens ha estat difícil quedar per intentar acabar l’activitat (exàmens, final champions, ...) però almenys em aconseguit fer un esborrany de les activitats que proposarem als alumnes (el Joel s’encarregarà de passar-les a net per a que la setmana vinent ja les puguem penjar) i em trobat el programa definitiu que utilitzarem per a realitzar la gravació del text. Serà el Spoken Text (www.spokentext.net)


- 01.06.09 al 05.06.09

Aquesta és l’última setmana per entregar l’activitat web2.0. Tots tres em quedat als ordenadors de la Universitat per acabar d’enllestir l’audiollibre: pujar l’arxiu d’àudio a la xarxa social que varem crear amb el Ning (CEIP Jomami 4rt Primària) i penjar lesa activitats de comprensió auditiva. Alhora de penjar l’arxiu àudio em tingut algun problema amb el format, no ens l’acceptava, per això abans de penjar-lo l’hem agut de convertir utilitzant el programa File2.ws.

 

Un cop finalitzada l’activitat li em enviat un correu al X.Carrera avisant-lo de que ja esta tot fet i que quan vulgui la pot valorar.

Proposta Activitat Escolar Web 2.0

Pràctica 1 i 3

- En la primera pràctica de l'assignatura hem après a posar a punt una videocamera per a poder fer gravacions. Desprès de preparar-la, em enregistrat seqüències amb ella, utilitzant els diferents tipus de plans, angulacions, punts de vista i moviments de càmera que hem vist en les classes teòriques. Inclús em realizat una petit curtmetratge.

- La tercera pràctica era del mateix estil. Hem tingut de captar varis plans per definir diferents paraules, realitzar travellings, i finalment, enregistrar un petit curtmetratge seguint la trama indicada pel professor.

 

Aquestes pràctiques m'han servit per aprendre el funcionament d'un videocamera, que fins ara no havia utilitzat gairebé mai. Això me servirà per a poder enregistrar qualsevol cosa en un futur, ja sigui en la meva etapa de universitari, de professional de l'educació o en la meva vida social.

Pràctica 2 i 4

- L'objectiu de la segona pràctica era fer un petit videomuntatge seguint les pautes del professor. Em utilitzat els ordenadors de l'aula, més concretament el programa Pinnacle Studio, per a: tallar escenes, afegir títols, modificar/enregistrar gravacions d'audio, accelerar/aminorar la velocitat de reproducció, ...

- La quarta pràctica era del mateix estil però una mica més complexa ja, hi havia algunes tasques més laborioses que ens han ajudat a familiaritzar-nos millor amb el programa.

 

Gràcies a les pràctiques realitzades amb el programa Pinnacle Studio, he après a fer videomuntatges a partir de gravacions que ja tenia ho que he realitzat amb la videocamera. Això em serà útil en un futur a nivell professional per a poder realitzar treballs universitaris, elaborar material didàctic, ... i a nivell personal per a realitzar qualsevol videomuntatge a partir del que enregistra amb la meva videocamera o a partir dels vídeos/imatges que tingui.

Pràctica 5

Audiovisuals

En aquesta secció hi podeu trobar documents que contenen exemples d'alguns dels conceptes que em vist a les sessions teòriques dels divendres.

Profunditat de Camp

Composició

Composici_.doc
Composici_.doc (362 ko)