Portafolio de Joel Pont

El contenido de este portafolio está protegido

Biografía Comentar esta biografía

Imagen representante Joel Pont

Hem dic Joel Pont i actualment estic realitzant les pràctiques de mestre d'educació física pertanyents al tercer curs de la llicenciatura corresponent.
El motiu de la creació d'aquest portafoli és el seguiment i l'explicació de les diferents experiències que vivim en aquest nou mòn per a nosaltres i que en un futur molt proper serà el nostre dia a dia.
 

Com aficionat de l'esport sóc practicant de diversos esports, uns amb més constància que d'altres, però m'agrada l'hoquei patins, còrrer, esquiar, tots els esports de motor i en especial el de les dos rodes i el tennis entre d'altres.

Pel que fa referència a les hores que dedico als nens i a les nenes entre entrenador d'hoquei patins i monitor de multiesports sumen un total de 9 hores setmanals.

Para contactarme:

Treball final: "Memòria de pràctiques".
Comentar esta sección

A continuació, tal i com ens vau demanar, adjunto el treball final de la memòria de les pràctiques. Consta de diversos documents que estan adjuntats per separat.

Portada de la memòria de pràctiques.pdf Comentar este documento

Índex treball amb word vell pdf.pdf Comentar este documento

Introducció treball pràctiques i agraiments.pdf Comentar este documento

TREBALL final pdf.pdf Comentar este documento

El meu centre de pràctiques
Comentar esta sección

 

El centre on actualment estic realitzant les pràctiques d'educació física és la fundació educativa l'Anunciata Dominiques de Lleida i on aquest any 2010 celebrem els 150 anys de permanència de la Congregació de Dominiques de l'Anunciata a Lleida. El centre està situat al carrer de Vallcalent.

És un centre de titularitat privada concertada. Pel que fa referència a l'educació primària que és l'edat que em correspont impartir la docència, consta de dos línees. És a dir, dos grups per al mateix curs on a cada classe hi ha uns 24 nens i nenes aproximadament.

A més de l'educació primària s'hi imparteix educació infantil, educació secundària obligatòria(ESO) i batxillerat.

 

Foto exterior del centre Comentar este documento

Activitat d'aula de l'estudiant
Comentar esta sección

L’observació participant és una tècnica d’observació utilitzada on l'investigador comparteix amb els investigats el seu context i experiència per conèixer directament tota la informació que posseeixen els subjectes d'estudi sobre la seva pròpia realitat, o sigui, conèixer la vida quotidiana o el funcionament d'un grup des de l'interior del mateix.

 Un dels principals aspectes que ha de vèncer l'investigador en l'observació és el procés d'adaptació amb el grup investigat perquè sigui acceptat com a part integrada, i alhora, definir clarament on, com i què ha d'observar i escoltar.

Durant el procés d'investigació, per recol·lectar la informació, l'investigador ha de seleccionar el conjunt d'informants, als quals a més d'observar i interactuar amb ells, pot utilitzar tècniques com l'entrevista, l'enquesta, la revisió de documents i el diari de camp o quadern de notes en el qual s'escriu les impressions del viscut i observat, per organitzar-les posteriorment.

En l’escola l’observació és un dels principals mètodes que el mestre pot i ha d’utilitzar per poder obtenir informació per exemple, sobre el funcionament del grup classe, per veure si les sessions proposades segueixen les previsions esperades, per saber quines variants s’han de fer a cada moment per millorar el treball dels alumnes, etc.

 En aquests dies que porto fent les pràctiques a l’escola, el que he estat fent més majoritàriament és observar i analitzar el que veus des de dins la classe. Ficar-me a la pell del professor i analitzar el que faria en cada situació partint de l’eina de l’observació. Penso que l’observació és l’eina més important que tenim els mestres per veure el funcionament del grup classe.

Materials
Comentar esta sección

Matèria de Noves tecnologies
Comentar esta sección

Examen Informàtica
Comentar esta sección

imatge internet Comentar este documento

internet.jpg
internet.jpg (5.4 ko)

Diari de l'eina educativa web 2.0
Comentar esta sección

 

20/04/2009


En aquesta primera sessió dedicada a les eines educatives web 2.0, hem començat a treballar-hi. En l'hora de classe hem pensat dos possibles temes sobre els quals volem fer la web 2.0 i després hem mirat eines web 2.0 per fer-les anar.

Durant aquesta setmana acabarem de decidir el tema d'aquest segon projecte.

 

27/04/2009

En la classe d'avui hem acabat de decidir el tema sobre el que farem la nostra eina educativa web 2.0. Finalment ens hem decidit per fer un audiollibre i penjar-lo en un blog que farem, on els nens podran fer comentaris sobre aquesta activitat, donar l'opinió, etcètera.

També hem estat mirant més eines educatives web 2.0 per a veure si trobavem la més idònea.

 

 

04/0/2009


Una vegada tenim el tema de la proposta decidit, ara és l'hora d'escollir l'eina web 2.0 per realitzar la nostra activitat.

El professor Xavier Carrera ens ha dit que el blog no és el millor lloc per penjar el nostre audiollibre i, ens a dit que millor que trobessam algun programa diferent per a penjar-ho. Després de mirar diferents alternatives, ens hem decidit per utilitzar un programa que serveix per a la creació de xarxes socials: http://www.ning.com/, on ens hem registrat i hem comensat a inspeccionar el seu funcionament.

 

 

Setmana del 18/05/2009 - 22/05/2009

Durant la setmana hem quedat per mirar d'avançar en la construcció de la nostra proposta de l'eina web 2.0. Ens hem adonat que l'eina que havíem escollit per a penjar-hi la gravació de l'audiollibre no era l'adequada i per tant, no ens serveix.

També hem buscat diferents contes infantils per a crear l'audiollibre i al final ens hem decidit per escollir el conte d'en Hansel i Grettel (popularment conegut com la caseta de xocolata).

 

 

Setmana del 25/5/2009 - 29/05/2009

Durant aquesta setmana el treball que hem fet sobre l'audiollibre l'hem dedicat a fer un esboç de les preguntes que farem als alumnes sobre el text que escoltaran. Hem escollit de fer una lectura guiada, que consisteix en inicialment activar els coneixements previs sobre l'audició que faran a continuació i, quan acabin d'escoltar el conte infantil, hauran de respondre a una sèrie de qüestions que nosaltres els hi ficarem per saber si han comprès l'audició o no.

També hem buscat i escollit un nou programa per a penjar-hi el nostre audiollibre, com també les preguntes que els hi farem als nens de comprensió auditiva. L'elegit és el Spoken Text (www.spokentext.net).

 

 

Setmana de 1/06/2009 - 05/06/2009

En aquesta última setmana de marge que tenim per acabar el nostre audiollibre, ens hem reunit per pujar l'arxiu d'audio i per revisar que funcioni perfectament.

Hem tingut algun petit problema a l'hora de pujar el fitxer audio, però l'hem solucionat sense gaires dificultats i abans de penjar-lo l’hem agut de convertir utilitzant el programa File2.ws.er d'audio.

 

Proposta de l'activitat escolar web 2.0
Comentar esta sección

Finalment hem decidit que farem un audiollibre per als alumnes. A continuació penjo la nostra proposat.

proposta web 2.0.doc Comentar este documento

Pràctica 2 d'informàtica
Comentar esta sección

Aquesta segona i última pràctica d'informàtica consisteix en realitzar el disseny i la construcció d'una activitat escolar, mitjançant eines d'edició web 2.0.

El tipus d'activitat que hem de realitzar és de temàtica oberta.

20/04/2009 Comentar esta sub-sección

En aquest primer dilluns de la segona pràctica d'informàtica, hem primerament pensat diferents temes sobre els quals podíem realitzar la nostra pràctica i, llavors hem mirat diferents eines web 2.0 que podem utilitzar per elaborar-la.

Encara hem d'acabar de discutir el tema que escollirem per a la nostra segona pràctica.

grup: Joel Pont, Manel Vall i Miquel Tetas.

Pràctica 3
Comentar esta sección

En aquesta segona pràctica de vídeo hem tornat a treballar l'enrregistrament d'imatges en primer pla i pla de tall i, les haviem d'enregistrar segons diferents conceptes com per exemple: l'austeritat, inutilitat, tendresa, monotonia, etcètera.

Un dels nous conceptes que hem hagut de possar en pràctica en aquesta segona sessió de vídeo, és la panoràmica de seguiment. I l'última activitat de la pràctica consistia en realitzar una petita representació utilitzant almenys vuit plans diferents i un moviment de càmera.

pràctica 4
Comentar esta sección

 

En aquesta quarta pràctica, que és molt semblant a la segona pràctica que vam realitzar fa dos setmanes, hem hagut d'utilitzar el programa d'editar vídeos Pinnacle Studio.

És una pràctica més complexa que la segona, on entre d'altres coses hem hagut de relentitzar la velocitat de reproducció de les imatges, tallar l'escena en un moment concret, etcètera.

Aquestes dos sessions de pràctiques relacionades amb el programa Pinnacle Studio, ens han servit per a poder realitzar una edició de qualsevol vídeo amb condicions.

Pràctica 2
Comentar esta sección

En aquesta segona pràctica hem utilitzat el programa d'editor de vídeos anomenat Pinnacle Studio, on hem tingut d'unir diferents escenes que a primera vista no tenien res en comú.

El professor ens ha donat una fitxa on hi havien els passos a seguir i les modificacions que haviem d'introduir-hi, com per exemple: possar música en una escena del vídeo, canviar la velocitat de reproducció, tallar una escena, introduir-hi una conversa feta per nosaltres, etcètera.

 

Proposta de la webquest
Comentar esta sección

La nostra proposta de webquest es centrarà en l' utilització del Power Point, ja que aquest programa actualment és un dels més utilitzats en el món de l'educació per a crear presentacions visuals.

El nostre principal objectiu és que els alumnes de 5é i 6é de primària, que són als quals anirà dirigida aquest webquest, aprenguin les funcions bàsiques d'aquest programa de presentacions visuals. Un exemple de les funcions que tractarem, són les següents: inserir imatges i música i expressar de forma clara i visual els conceptes en diapositives.

La ubicació curricular d'aquest webquest es troba en el tractament de la informació i competència digital.

 

La tasca que hem escollit és la tasca de misteri perquè aquesta tasca és motivadora i obliga als alumnes a treballar de forma autònoma.

 

Grup: Joel Pont, Manel Vall i Miquel Tetas.

 

A continuació afegeixo l'enllaç de la nostra Webquest, espero que us agradi:

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_mondrian_w.php?id_actividad=5336&id_pagina=1

 

 

 

Diari de les pràctiques de la webquest
Comentar esta sección

 

Aquest apartat del meu portafoli el dedicarè a comentar les sessions de pràctiques sobre la webquest que realitzem a l'aula cada dos setmanes.

 

Dies 09.02.09 i 16.02.09

Aquestes dos sessions inicials ens han servit per a que el professor Xavier Carrera ens orienti sobre la composició de la nostra webquest. Com anteriorment ja vaig dir, el grup d'aquesta pràctica el formem el Manel Vall, el Miquel Tetas i jo mateix.

Un cop vam tenir els grups de treball formats, vam tenir que crear dos adreçes. Una correspon a un correu electrònic i, l'altra a la web phpwebquest.org, que és l'adreça que utilitzarem per crear la nostra webquest.

 

Dia 02.03.09

En aquesta sessió de pràctiques de la webquest, el professor ens ha ensenyat coses més complexes sobre el funcionament i sobre la composició de la webquest. Hem treballat coses com per exemple: crear enllaços URL, ancores, etcètera.

També li vam comentar al professor del tema que tractaria la nostra webquest, que teniem pensat fer-la sobre la geografia política i física de Catalunya, però ens va aconsellar canviar el tema i escollir alguna cosa relacionada amb les noves tecnologies. Aixó ho vam fer i al final el tema que hem escollit és fer-la sobre el Powe Point.

Dia 16.03.09

En la classe d'avui dia 16 de Març, el X.Carrera ens ha ensenyat una pàgina web molt interessant per a la creació de la nostra webquest. Es tracta de la web (Voki.com) i ens servirà per crear personatges virtual als quals els hi podem crear el text que desitgem. Segurament aquesta eina la utilitzarem per a fer una presentació a l'inici de la nostra webquest.

Amb el grup ja em començat a elaborar la introducció de la WQ, les tasques que voldrem que desenvolupin i aprenguin, i com els guiarem per a que aconsegueixin arribar als objectius proposats

Dia 30.03.09

En aquesta sessió hem realitzat un Voki, que és una animació visual i que l'utilitzarem com he dit en la sessió anterior a fer una presentació de la webquest.

Aquesta és l'última sessió de la que hem disposat per a poder acabar de realitzar la nostra WQ ja que el dia límit d'entrega és el dia 17 d'Abril. En la classe d'avui hem resolt uns petits dubtes que teniem sobre la nostra webquest i el X.Carrera ens ha ensenyat ha pujar arxius majors de 256KB, ja siguin imatges, documents de word, de Power Point, etcètera.

tipus de plans
Comentar esta sección

En aquest apartat podeu veure els principals plans que es poden utilitzar a l'hora de fer un enrregistrament amb la càmera de vídeo.

http://thales.cica.es/rd/Recursos/rd98/Plastica/01/plastica-62.html Comentar este documento

Pràctica 1
Comentar esta sección

Després de les sessions de classe teòriques sobre l'utilització d'una càmera de vídeo i dels plans, angulacions, etcètera que hem d'utilitzar, ara ho hem de possar en pràctica. Hi han activitats que hem de realitzar en grup i, d'altres individualment.

Aquesta primera pràctica consisteix en inicialment possar la càmera de vídeo a punt i, llavors fer diferents gravacions individualment en 2 plans i 2 angulacions diferents. També hem de fer un travelling i finalment hem de gravar una escena de grup utilitzant les diferents tècniques tractades a classe.

 

tipus d'angulacions
Comentar esta sección

En aquest document es fa una petita explicació dels diferents tipus d'angulacions que podem utilizar quan estem enrregistrant imatges amb una càmera de vídeo.

http://thales.cica.es/rd/Recursos/rd98/Plastica/01/plastica-63.html Comentar este documento