Portafolio de Maria Jallow

Biografía

Imagen representante Maria Jallow

Soc Maria T. Jallow Sankare, nascuda a Lleida el 7 de febrer de 1987, encara què els meus pares son de Gàmbia un país petit que es troba a l'est de continent africà. He viscut tota la vida a la ciutat de Lleida, però al 2001 vaig marxar 6 mesos a Gàmbia per conèixer a la meva família.

Tota la meva formació acadèmica la he rebut auí, primer anant al Col·legi Joan XXIII i una vegada acabada l'etapa de la primària vaig anar a IES Joan Oró, també de la ciutat. Vaig acabar els estudis al 2005, i vaig accedir a la Llicentiatura de Dret, la qual vaig estar cursant fins l'any passat.

Actualment compagino els meus estudis am el treball, durant les tardes esti cen un abotiga i també realitzo activitats extraescolars eportives amb nens.

 

Examen Informatica

Examen Informatica

exameninfo.doc
exameninfo.doc (20 ko)

Proposta webquest

PROPOSTA WEBQUEST: LES ESTACIONS DE L’ANY

 

Introducció

 

En aquesta webquest treballarem les estacions de l’any amb els alumnes de cicle inicial, es a dir 1r i 2n de primària.

 

El que volem aconseguir amb aquesta webquest és que els alumnes:

-          Coneguin les característiques de les diferents estacions de l’any.

-          Puguin reconèixer les similituds i diferències entre elles.

-          Coneguin quan es realitzen els canvis d’estació i el temps de durada de cadascuna.

 

 

Tasca

 

Els alumnes realitzaran grups de 3 persones i en algun cas excepcional 4 persones.

Per que els alumnes aprenguin correctament les estacions de l’any utilitzarem l’anàlisi on els alumnes realitzaran relacions entre les diferents estacions de l’any i relacions entre una mateixa estació.

L’anàlisi es centrarà amb les semblances i diferències, en les relacions causa-efecte, en la deducció de conseqüències i en la discussió dels significats elaborats a partir de l’anàlisi realitzat.

 

 

Procés

 

El mestre anirà donant les indicacions necessàries per a que puguin realitzar la tasca correctament. Donarà els passos a seguir en cada moment i anirà passant pels diferents grups durant l’estona de treball a l’aula per aclarir dubtes.

 

Avaluació

 

El que tindrem en compte per a avaluar els grups és:

-          Que hagin realitzat la tasca amb les indicacions demanades.

-          Que tots els membres del grup hagin col·laborat.

-          Que hagin assolit els coneixements.

 

 

 

 

 

Maria T Jallow

Rosa Aldomà

Practica de video

El meu grup va triar l'opció de càmera de vídeo, i treballem les pràctiques en aquest format. El primer dia, el Xavier ens va fer col·locar a tots els integrants del grup, els elements bàsics; bateria i cinta dins la càmera i tots els integrants teníem que saber com encendre la màquina.

Un cop vam realitzar-ho tots amb èxit, vam llegir en què consistia aquella primera pràctica de vídeo, i vam sortir de l'aula en busca d'un lloc adequat per a capturar els enregistraments adients.

Vam anar a l'exterior del nostre edifici per poder fer la nostra practica, vam seguint el que ens demanava en cada moment, cadascú va realitzar el seu enregistrament, però cap vam dir el seu nom, fallo de grup!

 

Problemes amb la webquest

Avui a la classe de noves tecnologies hem continuat treballant amb la webquest, a la vegada que el professor anava explicant alguns processos que ens serien útils per a la webquest. Ens han sorgit alguns problemes ja que no se’ns havia guardat el que teniem ja fet, perquè no estàvem treballant amb el firefox. Al utilitzar el firefox hem pogut començar de nou i sense dificultats.

Pràctica informàtica 1

Les pràctiques d'informàtica les farem amb el programa Pinneacle Studio. La primera pràctica va ser per conèixer el funcionament del programa, vam conèixer les eines principals; retallar un vídeo, afegir text, incloure música i veu en els nostres projectes, relentitzar o accelerar la imatge entre moltes altres coses. Van realitzar la practica sobre un video que va ser grabat a  La Caparrella

 

Treball de la nostra webquest

Despres de solucionar el problema que vam tindre amb la webquest, vam començar a donar-li forma al nostre projecte, encara que hem tingut algun que altre ensurt per poder portar tot el prodeciment de manera correcta.

En Xavier ens ha fet el favor de posposarr la data d'entrega de la webquest final que serà la setmana del 17 d’abril, fet que ens anirà molt bé, ja que utilitzarem la Setmana Santa. Aquesta ultima classe ens ha servit per aclarar els ultims dubtes que teniem i per saber com adjuntar videos i imayges que tenen un gran tamany.


Pràctica informàtica 2

La segona pràctica consistia en ajuntar la imatge i el vídeo, el video es sobre el tren cremallera arribant a la Vall de Núria, envoltada per una gran vegetació. S'utilitzen transicions, capturar imatges d'una reproducció. Aquesta practica va ser més dificil que la anterior de realitzar.

 

Presentació activitat web 2.0

avui a classe s'ha realitzat l'explicacio del proces que hem de seguir per poder portar a terme la notra web2.0, les pautes que hem de seguir, data d'entrrga, elements que podem utilitzar...lo unic obligatori es que ha de ser una eina web 2.0, o sigui si l'aplicacio que hem utilitzar per fer la activitat no la podem descargar al nostre ordinador.

La tematica del treball encara està per definir, encara que tenim algunes idees de com enfocar-ho, però vist l'exit que hem tingut el primer dia en la busqueda de l'aplicacio que ens podria anar millor, a lo millor ens replantejem l'idea.

Activitat Web 2.0

Seguim trencant-nos el cap en busca de l'aplicació més adient per portar a terme la nostra idea inicial. No trobem RES que ens vagi be per al joc que volem fer, hem trobat moltes pàgines de jocs, però cap ens deixa fer-ni.

Hem arribat a la conclusió de canviar l'activitat que voliem realitzar per fer un llibre electrònic, també es interessant, però molt diferent del que en principi teniem pensat de fer.

Espero que sigui una eina senzilla d'utilitzar.

 

Web 2.0

 

Aquesta setmana el Xavier ens ha retornat la proposta, i poder tirar endavant amb que el que habiem decidit, al final farem un llibre electrònic amb l'eina myebook. Durant la setmana no hem treballat ja que hem esperat a que ens tornès la proposta. Ens preocupa bastant que l'activitat no ens surti com ho teniam pensat ja que ens podem trobar que aquesta eina tampoc s'adapti al que tenim pensat de fer i si ens torna a passar, a tornar a canviar d'eina

My Ebook

hem començat el projecte de la web 2.0. En realitat ens ha costat posar-nos però per fi ja hem trobat l'eina amb la qual portarem a terme l'activitat. Ens hem trobat que el programa està amb anglès i tenim alguna dificultat per entedre segons quines coses del programa, pero per lo general,no és gaire complicat d'utilitzar el programa que hem escollit. Ens permet canviar el fons, l'estructura de la pàgina, fotografies, text, colors...

a veure si el resultat final es el que ens esperavam!