Portafoli de Vanessa Lara

Biografia Comentar aquesta biografia

Imatge representativa Vanessa Lara

Hola, em dic Vanessa Lara Lacasta i vaig néixer el 28 de Setembre del 1986 a la clínica Aliança de Lleida. Visc amb els meus pares, els quals es diuen, Vicente Lara Ruiz i Pilar Lacasta Felices. Tinc un germà petit, però ja no és tant petit! ja que té 17 anys acabats de complir fa unes setmanes, i es diu Aitor Lara Lacasta.

A part dels meus pares i el meu germà comparteixo part de la meva vida amb el meu novio, que es diu Josep Segués Punti. Ja és un any i 6 mesos!

A més, tinc una mascota. que és una gosseta de raça Yorshire Terrier Toy, es diu Neshka i té 2 anys i mig. És molt bonica i es porta massa bé...

Vaig començar els meus estudis al parvulari del col·legi de monges Cor de Maria de Lleida. Al cap dels anys el van tancar i vaig haver de marxar a un altre col·legi, el qual va ser Maristes Montserrat on vaig començar a fer 5é de primària. A Maristes, puc dir que he estat des d'aquest curs fins el Batxillerat. Després vaig fer un cicle formatiu de grau superior d'educació infantil, amb el qual vaig poder accedir a la carrera, a la qual estic cursant 3er d' Educació Primària a Lleida.

Per últim dir, que sóc molt amiga dels meus amics i em considero una persona agradable, simpàtica però amb una mica d'orgull.

EXAMEN INFORMÀTICA Comentar aquesta secció

examen informàtica Comentar aquest document

exameninfo.doc
exameninfo.doc (24.1 ko)

DIARI DE LA PROPOSTA WEBQUEST Comentar aquesta secció

 

DIA 9 / 02 / 09

 

Avui és el primer dia de pràctiques d’informàtica i se’ns ha explicat que hem de fer un portafoli personal, el qual és una de les pràctiques que durem a terme en les següents setmanes. També se’ns va començar a explicar els apartats que haurà de tenir la webquest que haurem d’el·laborar a mesura que també anem fent el portafoli. La webquest consta dels següents apartats: introducció, tasca, procés, avaluació i conclusions. Després d’haver explicat les dues pràctiques anteriors, hem tingut de buscar-nos una parella per a poder fer la webquest, en aquest cas la meva parella és el Josep Segués Puntí.

L’activitat o la feina que se’ns ha demanat per la setmana següent és buscar el tema que tractarem la webquest.

 

DIA 23 / 02 / 09

 

Avui hem començat la classe amb l’explicació de com funciona la pàgina phpwebquest i com es treballa. A més, se’ns ha explicat com crear l’usuari amb la contrasenya per poder crear una webquest. D’aquesta manera, se’ns va aconsellar mirar a la mateixa pàgina web (www.phpwebquest.org) diferents exemples de webquest d’altres de persones que han creat altres.

A partir d’aquí, amb la meva parella ( amb el Josep Segués ), vam començar a pensar diferents temes de què podíem fer la nostra webquest. El primer tema que se’ns va ocórrer va ser El Barça, però vam pensar que no era bona idea perquè no era un bon tema educatiu per treballar amb alumnes de l’etapa de primària. Després vam pensar el tema de Els jocs tradicionals però vam creure que tampoc era un tema original, ja que, als exemples de webquest, vam observar que ja havia algun grup o persona que l’havia creat. Definitivament, vam decidir conjuntament, que el tema que tractaríem a la nostra webquest seria Els estiraments ja que era un tema que no havíem vist a cap dels exemples de webquest i que era força interessant i important de cara a treballar-ho amb alumnes de l’etapa de primària.


DIA 9 / 03 / 09

 

A l’arribar a la classe d’informàtica, se’ns ha ensenyat un contingut nou, que jo mateixa desconeixia, és un VOKI. Un Voki és un element que es pot posar a les webquest i pot ser animat i de moltes maneres, des d’una persona, un animal, fins un personatge animat. A més, es pot personalitzar com cadascú vulgui i se li pot posar veu, ja sigui, la nostra o la que té el mateix programa. El Voki s’aconsegueix a partir de la pàgina web www.voki.es i creant un usuari i una contrasenya, el qual, el nostre usuari i contrasenya va ser el mateix que vam crear per parelles a la classe. Definitivament, després de pensar i investigar per la web, vam decidir conjuntament, que seria un esquirol femella.

A més d’aprendre lo que és un voki, se’ns va ensenyar com crear enllaços de dues maneres: interns i externs. Els enllaços interns estan relacionats amb el que es veu a la mateixa pàgina de la webquest, i els enllaços externs són els que ens porten a una altra pàgina que no és la de la webquest. Un cop, vam entendre el tema del voki i dels enllaços, vam anar a per feina. Vam preparar la nostra proposta webquest dels Estiraments. Quan vam entregar la proposta al mestre, ens vam adonar que ens vam fer un embolic entre l’apartat de Procés i l’apartat de Tasca, però ho vam poder solucionar i entendre-ho de manera adequada. Així, vam iniciar la nostra webquest començant per l’apartat de Introducció.

 

DIA 23 / 03 / 09

 

Fins avui hem estat treballant amb la webquest en hores fora de la classe d’informàtica per anar avançant feina.

D’aquesta manera, quan hem arribat avui a classe, hem continuat per l’apartat on ens hem quedat, i a mesura que anàvem a per feina, anàvem consultant els nostres dubtes al mestre. A més, avui se’ns ha informat de que l’últim dia per entregar la nostra webquest és el dia 3 d’Abril, i això, ens ha servit per afanyar-nos per acabar la feina lo més aviat possible, encara que, tenim de marge fins el dia 7 d’Abril.


DIA 3 / 04 / 09

 

Avui hem entregat la webquest.

 

DIARI DE LES PRÀCTIQUES DE VÍDEO Comentar aquesta secció

PRÀCTICA 1


Aquesta pràctica ha consistit en fer una sèrie d'exercicis amb la càmera de vídeo que se'ns ha deixat de l'aula però nosaltres hem portat una cinta de casa. Aquesta pràctica consistia en agrupar-se per grups de 4,5,6 persones i individualment fer diferents plans d'una imatge, diferents angulacions, travellings... i en grup, fer la representació d'una escena que se'ns indicava al full de la pràctica número 1.


PRÀCTICA 2


Aquesta pràctica consistia en fer servir el programa STUDIO PINNACLE. Abans de posar-nos a fer-lo servir, se'ns ha fer una breu explicació de com funciona, les idees principals, i en general. Després, per grups, ens hem posat en ordinador diferents cada grup, i se'ns ha donat un full amb la pràctica número 2. Al full havia un exercici on ens demanava que, a partir d'un vídeo que hi havia al programa, havíem de montar un altre vídeo, ordenant les escenes com se'ns indicava. Després havíem de posar efectes de transició, títol, veu en off, música... etc , i per últim, ho vam guardar en format mpg.


PRÀCTICA 3


Aquesta pràctica tracta de practicar amb la càmera de vídeo com la pràctica número 1 però amb exercicis diferents. L'exercici individual consistia en grabar el seguiment d'una sèrie de persones que es creuaven entre elles a mesura que anaven caminant. Després, en grup, vam haver de gravar un vídeo d'una situació que se'ns demanava, com és el meu cas, el d'un grup d'amics que esperen un altre amic que fa tard i marxen cansats d'esperar; després aquest amic arriba i al no veure els seus amics, s'enfada molt.


PRÀCTICA 4


Avui toca fer pràctica del programa STUDIO PINNACLE.

PRÀCTICA WEB 2.0 Comentar aquesta secció

20/ 04 /09

Avui dilluns dia 20/04/09, el mestre ens ha explicat en què consisteix la segona pràctica d'informàtica, la qual té a veure amb les web 2.0. Per tant, per entendre-ho millor, tambè hem de llegir-nos la informació que tenim penjada al Sakai de què tracta aquesta segona pràctica. Jo i el Josep Segués, encara tenim dubtes sobre què fer-la, ja que volem que sigui animat, educatiu, i que desperti l'interès dels nens i les nenes. Llavors pot ser des d'un conte, un joc o simplement un lloc on els nens i nenes poden trobar informació de manera animada i lúdica.

Per últim, se'ns ha donat una pàgina web on podem consultar diferents programes per crear la nostra web 2.0, i és la següent: http://www.go2web20.net

 

27 / 04 / 09

Avui hem continuat amb la segona pràctica d'informàtica, la web 2.0.  Ens hem posat a http://www.go2web20.net, per seguir mirant programes per a poder fer la pràctica. Ens han agradat uns quants però al final ens hem decidit per una i hem acabat d'omplir la nostra proposta. Per aquesta raó, afegim el document de la nostra web 2.0, a continuació:

 

04 / 05 / 09

Fins avui ens hem adonat que l'eina que havíem triat no era l'adequada per fer la nostra web 2.0, ja que el tema que volem tractar necessita una eina més específica. LlavorS hem aprofitat per parlar amb el professor i comentar-li, a veure si ell ens podia ajudar. Ens ha dit que busquèssim com a eina, a la web de la phpwebquest.

 

11 / 05 / 09


Aquests dies hem començat a treballar amb l'eina de phpwebquest, exactament, a l'apartat de: cacera del tresor. Quan estàvem a punt d'acabar, ho hem guardat. Més tard, ho hem volgut comprovar i ho hem intentat obrir, però no ens deixava. Al cap d'una estona, ho hem tornat a intentar i tampoc ho hem solucionat. Ens hem posat a pensar què podia passar, i hem arribat a la conclusió que aquest tema no és el nostre, i hem pensat de canviar el tema i l'eina, ja que encara ens queden dies pel davant. El tema nou que hem decidit és ENDEVINA ENDEVINALLA.

 

18 / 05 / 09

Durant aquests dies ens hem posat a buscar una eina que puguéssim treballar aquest tema, un dels temes que  hem trobat que pot ser útil per als nens, és un conte. Per aquesta raó, hem començat a buscar eines on es puguéssin editar llibres o contes. Avui hem trobat i probat l'eina de ZOHO_NOTEBOOK. De moment ens ha semblat que havia moltes coses que es podien fer.

 

25 /05 / 09

Ahir ens vam adonar que l'eina de ZOHO_NOTEBOOK no és la més adient ja que ens és molt difícil treballar amb ella, no acabem d'entendre el seu funcionament. Llavors, avui ens hem posat a buscar una altra eina, creiem que és la definitiva i es troba a la web www.titatok.com. Avui mateix, ens hem posat a per feina perquè ja ens queden pocs dies, i sinó, no ens donarà temps. Hem començat a editar el nostre llibre d'endevinalles.

 

28 / 05 / 09

Durant aquesta setmana hem estat treballant i editant la nostra web 2.0, però hem trobat un petit problema, i és que, amb aquesta eina, no es poden crear enllaços, i la nostra idea era crear un per cada endevinalla. Finalment ho hem aconseguit acabar i hem enviat un correu al professor amb el link de la nostra web 2.0. Aquest link és el següent:

http://titatok.com/view/book/endevina-endevinalla-001

ANGULACIÓ D'UNA IMATGE Comentar aquesta secció

ANGULACIÓ NORMAL Comentar aquest document

ANGULACIO EN PICAT Comentar aquest document

ANGULACIÓ EN CONTRAPICAT Comentar aquest document

PLANS D'UNA IMATGE Comentar aquesta secció

GRAN PLA GENERAL Comentar aquest document

PLA CONJUNT Comentar aquest document

PLA MITJÀ CURT Comentar aquest document

PLA AMERICÀ Comentar aquest document

PLA SENCER Comentar aquest document

PLA DETALL Comentar aquest document

PRIMER PLA Comentar aquest document

PRIMERÍSSIM PLA Comentar aquest document

PROPOSTA WEBQUEST Comentar aquesta secció

A continuació es pot veure el primer esborrany de la proposta webquest:

 

 

INTRODUCCIÓ

 

Hem pensat de fer el webquest  sobre els estiraments. El nostre objectiu  és que els nens amb el nostre webquest entenguin i els hi quedi clar la importància dels estiraments després de realitzar alguna pràctica esportiva. El nostre webquest anirà adreçat a alumnes de tercer i quart de primària.

 

TASCA

 

Haureu de realitzar un mural 1m x 1m explicant, quina és la manera més adequada d’estirar els músculs, per tal d’evitar lesions i cruiximents “agulletes”.

 

PROCÉS

 

En grups de tres alumnes, buscar informació sobre quina és la manera més adequada per estirar cada múscul, per exemple:

 

-         Abans i després de fer un partit de bàsquet,  què i com creus que hem d’estirar?

-         Abans i després de fer una cursa amb els companys de la classe?

 

 

 

 

A continuació introduirem alguns punts d’informació que us poden servir d’ajuda:

 

  • http://es.geocities.com/acterex/excursionisme/temes/estiraments/estiraments.htm
  • http://www.santpol.org/ens/36/salut.pdf
  • http://www.ccsantgregori.com/images/taula%20estiraments%20BTT.jpg

 

AVALUACIÓ

 

Es valoraran els següents aspectes:

 

-         Data de presentació

-         Presentació i qualitat del treball.

-         Compliment de la tasca.

 

CONCLUSIONS

 

Al finalitzar el procés de la webquest es tindrà en compte que els alumnes hagin après quina és la importància de fer els estiraments adequats, corresponents a cada múscul.

 

Després de veure aquest esborrany, podeu veure la nostra webquest definitiva a la web següent:

http://phpwebquest.org/newphp/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3211&id_pagina=1