Àfrica Reig Gregori

pràctiques classe Comentar aquesta secció

1S- 16/2/09

Primerament, ens han ensenyat a crear el portafoli, i ens ha donat explicacions del que és la webquest i com s'ha de crear.

Ens hem registrat a la webquest, i hem creat un correu conjunt amb la Montse, per poder rebre la informació de tot el que anem fent, referent a la webquest.

 

2S- 2/3/09

Ens han explicat les diferents eïnes que s'han d'utilitzar a l'hora de crear la webquest , com pot ser crear taules, afegir fotos, links, anclatges...

també ens han donat informació de la pàginawww.voki.org, que servei per a crear els personatges que vulguem afegir a la webquest, a l'hora de donar informació de les diferents activitats, i ens hi hem registrat.

Hem començat a fer proves de la creació de la webquest, però encara no hem decidit res en concret.

S'ha escollit el tema en el qual treballarem "Instruments tradicionals catalans" i anirà dirigit a alumnes de cicle inicial de primària

 

3S- 16/3/09

El dilluns vam anar a tutoria amb l'Enric per ensenyar-li la idea que teniem per fer la webquest. La idea era molt bona però ni a Montse ni jo tenin els recursos ni els coneixements necessaris per a poder fer-ho d'aquella manera. La veritat és que ens ha anat molt bé fer-la la tutoria per que ens ha ajudat una mica a saber com ho hem de fer, i la el desenvolupament serà molt més simple del que nosaltres ens pensavem. Teniem organitzades sis activitats i l'Enric ens ha proposat de fer-ne menys, i això ens facilitarà el resultat del treball. És una pena no poder-ho fer de la manera que nosaltres ens haviem plantejat des de un bon principi però si el resultat és l'esperat pot quedar molt bé.

Després a la classe de pràctiques ens ha resolt una mica els dubtes que teniem a la tutoria com era com posar una imatge que llegeixi els paragrafs, que per cert hem decidi que ho grabariem amb la nostra veu, i de quina manera ho hem de fer per a incrustar-la dins la webquest. Els pasos són cinc desde el moment en que ens hi registrem, que això ja ho haviem fet en les setmanes anteriors.

Després ens ha tornat a explica com fer els enclatges. Els anclatges serveixen per a seleccionar les part d'un text molt extens, per mitjà d'un simbol que és un ancla, i així seleccionar una part del text. D'anclatges se'n pot fer els que cada persona cregui convenient. 

 

4S- 23/3/09

Aquesta setmana no hem tingut pràctiques a l'aula, però hem aprofitat les hores de noves tecnologies per anar acaban la webquest.

 

5S-30/3/09

Avui abans d'anar a la classe, hem fet una tutoria amb l'Enric per explicar-li els dubtes i els problemes que hem tingut amb la webquest. Hem tingut molts problemes per gravar la part de l'avaluació, al final amb una mica d'ajuda de l'Enric ho hem aconseguit Hem aprofitat l'hora de pràctiques per acabar la webquest i li hem enviat a l'Enric.

Per fi està acabada. Crec que ens ha quedat molt bé.

La nostra webquest és:

 http://www.phpwebquest.org/catala/usuario.php?PHPSESSID=467ea8aca49f3076d8ee5a7ed56a1220

Nom d'usuari: mrn1

Contrasenya: carpediem

preparació de la webquest Comentar aquesta secció

1s 2/3/09

Ens hem registrat a la nostra wegquest. Un cop hem sigut dins hem començar a midificar els colors a veure de quina manera ens agrada més la presentació.

Hem començat a buscar imatges per poder introduir a la pàgina principal que fesin referència al tema que volem treballar, per cert que a les dues ens a agradat molt. A partir d'aquí hem començat a fer una mica de pràctiques, ja que al principi no sabiem com fucionava, i hem fet el que seria l'introducció del treball.

 

2s 9/3/09

Aquesta setmana hem començat a pensar que posarem la wuebquest i de quina manera ho volem fer.

Hem modificat els colors de la wuebquest ja que els que hi teniem, amb la imatge que hem triat no hi quedava bé. Per cert el tema que treballarem serà "Instruments tradicionals de catalans", està realitzat per a nens/es de primària de cicle inicial.

Hem acabat la introducció, i hem començat a pensar quins són una mica els objestius que volem aconseguir. Volem que coneguin els diferents instruments tradicionals catalans i i després ens basarem en els més principals. Volem que els sapiguim ubicar dins de cada grup d'instruments i que els sapiguin relacionar en diferents danses i tradicions populars catalanes.

Dins de les tasques i posarem de quina manera realitzarem les diferents activitats,  hem decidit que serà en grups de quatre persones.Hem dissenyat el que seràja el apragraf ho explicarà quan s'obri la pàgina i hem introduït una altre imatge que anirà una mica lligaba amb es diferents activitats.

Hem fet una primera aproximació de quines serien les diferents activitats i com es treballarien. De moment n'hen concretat unes cinc a partir d'aquí ja veurem com ho farem , ja que cada vegada ens van sortin més dubtes de com ho podem fer.

Ens agradaria poder posar un personatge que vagi explicant les diferents pàgines de la webquest, però els que surten dins la pàgina del la web que ens han donat no queden molt bé amb el tipus de webquest que nosaltres hem dissenyat. Potser ens agradaria més la obssió de que només i hagués una veu que ho expliques. Això ho preguntarem a l'Enric el pròxim dia que tenim la tutoria.

 

3S- 16/3/09

Auqesta setmana hem fet la tutoria amb l'enric i ens ha tret bastans dubtes de sobre.

A la classe de pràctiques hem començat a buscar la imatge que volem introduir a la webquest, ja que aquesta està dissenyada per a nens/es de primer cicle de primària i creiem que tenir una imatge que els hi llegeixi el text els ajudarà a poder desenvolupar les activitats amb més facilitat. Hem trobat un gatet que ens a semplat el més correcte de tots els que ens ofereix la voki, no és la idea que nosaltres teniem però és el que hi havia fins que buscant més imatges durant la setmana hem trobat una imatge d'un nen tocant un timbal i finalment hem decidit que seria aquesta.

Desprès hem anat complimentant la part dels processos que serà el que ens portarà més feina ja que volem introduir moltes imatges i videos i fins que no hem agafat la pràctica de tal com es fa ens costa una mica. Una de les activitats hem posat diverses imatges en les quals quan el ratoli hi passa per sobre es convia la imatge i surten els diferents intruments que volem que coneguin els alumnes.

En quan a la imatge del nen que llegeix el text, ja l'hem posat a la introducció, i a les tasques i ho hem grabat amb la nostra propia veu. El problema és que desde casa jo no ho puc veure, hem surt tota la webquest modificada però la imatge del nen i la grabació no. No sé per què pot passar això però crec que sino ho podem arreglar haurem de fer una altra tutoria per mirar si està ven introduït.

Aquesta setmana hem anat buscant els videos que posarem a les activitats i un cop triats ho introduirem a la webquest. Això ho farem durant la setmana que bé.

 

 4S-23/3/09

Aquesta a sigut una setmana per anar acaban la webquest. hem tingut molta feina ja que hem tingut que aplicar els anclatges i no ens sortia, al final hem anat a veure l'Enric i ens ha solucionat el problema, estavam equivocades i no ho feiem bé. A part també hem tingut problemes per que no ens anava del tot bé la webquest ja que per exemple nosaltres passavam un tipus de lletra i ens en sortia una altra, vuliem afegir les pagines de diferents webs i aleshores se'ns borrava les últimes frases de la part de procesos... Bé ha sigut bastant complicat, per acabar-ho de rematar la part de l'avaluació no hem aconseguit que es quedés grabada. Quan posavam enviar , no s'enviava, quan posavan guarda, en guardava només un troç. Així que vam decidir mirar a la part de borrar per així poder modificar la part de l'avaluació, i encara va ser pitjor ja que se'ns va borrar tota la webquest. Quin fracàs, tornar a començar, a les vigilies de la entrega del treball, sort que teniem totes les imatges grabades i ja la teniem bastant apamada. Bé aquesta setmana ens falta per completar l'avaluació i les conclusions, que hem decidit que ho acavarem el dilluns a l'aula amb l'Enric i així ens treurà tots els dubtes de que és el que ens passa que no podem enviar correctement l'avaluació.

 

5S-30/3/09

Hem acabat de modificar la webquest, a l'hora de pràctiques , però hem necessitat una estona més. Per fi l'hem acabada i l'hem enviada.

La part de l'avaluació crec que és la que ens ha portat més problemes ja que no acabava de funcionar com calia . BÉ ara ja està acabada.

Web 2.0 Comentar aquesta secció

  1. 1S-27/4/09

Avui ha sigut la primera vegada que m'han explicat de que anava la la famosa Web2.0. No m'ha quedat gaire clar quina era la seva finalitat però suposo que ho anirem practican i la entendré millor.

Ens han explicat que hi ha diferents eines de treball a través de: www.go2web20.net

Hem estat mirant però no hem vist res que ens acabes de convencer. No ens ha agradat que majoritariament totes les eines que trobavam eren amb anglés. Per aquesta setmana hem d'anar pensan quina és l'activitat que volem fer.

 

2S 4/5/09

Hem estat pensant la proposta i volem fer una eina per poder treball la geografia de Cataluya, Espanya, i Europa, mitjançant trencaclosques, per a nens i nenes de 2on de Cicle Superior.

La eina per poder treballar realitzar la Web2.0 no l'hem trobat a www.go2web20.net, així que hem anat a google a buscar una eina que ens pogués servir per a la proposta d'activitat que hem dissenyat.

Dins del google hem buscat crear juegos en la red, i hem trobat la eina per poder realitzar l'activitat. És: www.trencapesa.blogspot.com

També hem creat un bloc per al qual es podrà accedir a l'activitat: www.blogger.com

La nostra activitat porta per títol "PEÇA A PEÇA"

2S 4/5/09 (dins de la segona setmana)

Hem fet la fitxa de la proposta de la Web2.0

3S 8/6/09

Ja hem acabat la Web 2.0. El nostre treball consisteix en treballar la geografia politica per mitjà de quatre trencaclosques. És un treball motivador, en el qual els nens i les enes podran treballar en grup, i això incrementarà la cooperació i la participació ativa dins de l'aula.

Al ser un blog, els alumnes podran afegir els seus comentaris, i fer valoracions de com a sigut l'experiència del treball.

Aquesta activitat és una manera interactiva i diferent de treballar continguts, que tradicionalment, sempre s'han explicat mitjançant els llibres. El fet de poder-ho treballar d'aquesta manera, ens facilitarà l'aprenentatge.

L'adreça del blog és: http://trencapesa.blogspot.com

Fins aviat, bon estiu.

 

fitxa proposta de la web2.0 Comentar aquest document