Portfolio de Laia Amer UdG

Ce portfolio comporte du contenu protégé.

Biographie

Benvinguts al meu portafoli digital!

Em dic Laia Amer, sóc estudiant de la Universitat de Girona (UdG) i actualment estic fent tercer de Magisteri d'Educació Primària. Actualment estic realitzar les pràctiques de mestra al CEIP Bordils, una escola verda i d'una línia (és petita). D'altra banda, les pràctiques dels cursos anteriors les vaig realitzar a l'escola L'Aixart de Cervià de Ter, el primer curs; i a l'escola Les Falgueres de Celrà, el segon curs. He de dir que van ser unes experiències molt enriquidores, i que espero que aquest any també ho sigui.

Esperem que el portafoli, doncs, ens ajudi a tots plegats a enriquir la nostra tasca com a mestres, que poguem intercanviar experiències, discutir temes, etc.

Pour me contacter :

El meu centre de pràctiques

Context escolar

Powerpoint context escolar _1_.ppt

Amb aquesta presentació PowerPoint podem conèixer el context de l'escola de Bordils. Per una banda hi trobarem les dades socioeconòmiques del poble, i per l'altra, informacions referents al marc d'actuació del centre (reunions, serveis externs, documents d'escola, projectes d'escola...).

A més, per analitzar més a fons en quin context ens trobem, les practicants que estem a l'escola, hem elaborat una enquesta per tal de conèixer quins són els hàbits de lectura que tenen les famílies dels nens i nenes de l'escola. En general el que volem saber és si cal un marc d'actuació en aqeust sentit. Tot això també servirà a l'equip de mestres de l'escola de cara a futures reunions informatives, actuacions, etc.

Context d'aula

Unitat de programació

Objectius (activitats euros)

Activitats dels euros

Activ. diners.docx

Durant el primer període extensiu de pràctiques vaig poder realitzar un seguit d'activitats amb els alumnes de tercer. Les activitats giraven entorn el tema dels diners i donat que és un dels aspectes que havien de treballar, la tutora de tercer em proposà que ho fes jo.

Per a treballar partíem pràcticament de zero, ja que en els cursos anteriors els nens i nens no ho havien treballat. Així doncs, vam començar amb una activitat prèvia, de treball a casa, que consistia en investigar els preus d'una sèrie de productes que qualsevol família compra quotidianament (una barra de pa, patates, pomes, un litre de llet, etc). Això em serviria per poder fer una avaluació inicial, saber què és el que en sabien i per determinar què és el que caldria treballar. A més, cal dir que els vam demanar que anessim portant de casa tot de productes com ara empolles d'aigua, bricks de llet, capses de galetes, envsos de iogurt, pots de sabó o detergent, etc. i tiquets de la compra i catàlegs d'ofertes, per poder fer activitats posteriors.

A partir d'aquí vaig establir un ordre en les activitats, és a dir, vam acordar, juntament amb la mestra, que calia treballar, en ordre, els següents aspectes:

- Estimació de preus: a partir de la gran varietat de productes que van dur de casa i tenint en compte que ja s'havien informat d'alguns preus, calia pensar quan creien que valia cada producte. Després, a partir dels catàlegs d'ofertes i dels tiquets de compra, comprobaven els preus i si s'hi acostaven molt o poc.

- Aproximació de preus: ara es tractava de dominar el concepte d'arrodoniment i ho vam fer a partir d'un material elaborat (productes amb el seu preu retallats de catàlegs i plastificats), de manera que havien de determinar si ho aproximaven a l'alça o a la baixa.

- El tiquet de compra i tornar canvi: treballar a partir dels tiquets de compra. Posar en comú com són, què contenen... i després elaborar-ne un i reflexionar sobre els preus. A més ens vam iniciar en la tasca de saber tornar canvi; vam començar a practicar amb monedes i bitllets (material del qual l'escola disposa), començant amb quantitats petites, és a dir, a partir de 50 cèntims, veure quant falta per arribar a 1€, 2€...

- Tornem canvi: un cop anaven dominant el mecanisme de tornar canvi, havien de treballar amb quantitats deternimades, o bé a partir del tiquet de compra que van elaborar, o bé a partir d'una fitxa.

Cal dir amb tot això, que quan treballavem tornar canvi, vam necessitat diverses session per a consolidar el mecanisme, en funció de les necessitats de cada nen/a. Qui podia anava avançant, i qui necessitava més sessions per a practicar amb les monedes i bitllets, ´ho anava fent.

S'adjunta un document amb les diferents activitats que s'han anat fent.

Projecte de Geometria (no definitiu)

Activitats Projecte de Geometria

PROJECTE DE GEOMETRIA.doc

Desenvolupament de les activitats del projecte. No tot està completament detallat, però us podeu fer una idea del que treballarem i com ho farem. S'anirà renovant el document a mesura que s'avanci.

Activitats projecte geometria (actualitzat)

Documentació

Currículum. Àrea de matemàtiques

Materials