Portfolio de Maria Cinta Ferrer URV

Pla

L'enllaç marcat [+] permet publicar després d'amagar les subseccions que conté la secció corresponent.

Els meus col·legues

Biografia

Imatge representativa Maria Cinta Ferrer URV

Hola, sóc estudiant de l'ensenyament de mestre d'educació infantil del Campus Terres de l'Ebre.

Estic realitzant el pràcticum II a l'escola Mestre Josep Roncero de Freginals, amb nens i nenes de P3, P4 i P5.

1a OBSERVACIÓ

La primera observació consisteix en comparar els diferents nivells que es poden trobar a les aules d'educació infantil.

La meva observació

En el meu cas, estic en una escola rural, i a l'aula hi ha xiquets i xiquetes de P3, P4 i P5, per la qual cosa es poden observar molt clarament les diferències entre ells.

En tot moment les activitats que es realitzen han d'estar adaptades als 3 nivells, però tot hi així, hi ha molta diversitat entre els pocs infants que hi ha a cada curs, per exemple, a principi de curs, comparant com havien pintat un dibuix dues nenes de P3 i com ho havia fet un xiquet de P5, a simple vista diries que les nenes eren més madures que ell. Per altra banda hi ha una nena a P4 que de vegades pot fer les mateixes activitats que els nens de P5, també hi ha un xiquet a P5 que llegeix correctament i escriu sense deixar-se cap lletra, mentre que els altres no van tant avançats. També he trobat el cas d'un nena de P3 que ha estat acollida aquest estiu per una família del poble, però anteriorment havia estat en centres d'acollida separada de la seva mare des de ben petita, en aquesta nena es pot observar la manca d'estimulació que ha rebut fins ara, però també se li poden observar els canvis que està fent des que ha començat el curs.

Per tant, pel que jo he vist en aquest reduït grup d'onze infants, penso que les diferències entre l'alumnat són individuals, independentment de l'edat de l'infant, influeix més del grau de maduració i d'estimulació que ha rebut aquest infant.